ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: állásfoglalás

Jogsértő összehasonlító reklámok miatt megbnüntették a Telekomot

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértőnek ítélte a Magyar Telekom Nyrt. (Telekom) összehasonlító reklámjait, mert azokban a társaság nem tárgyilagosan hasonlította össze saját és versenytársai 4G mobilinternet-hálózatát. Az „A Telekom 4G mobilinternetet választják a legtöbben. Bízd rá magad!” jelszóval elkövetett jogsértésért 35 millió forint bírságot szabott ki a GVH a Telekomra.

Sürget az "elmetörvény" megalkotása – segítségre szorul a pszichiátriai hivatás

Holnap zárul a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) szerdán kezdődött XX. vándorgyűlése Budapesten. Azé a hivatásé, amelynek középpontjában az emberek megértése és segítése áll, s mindeközben maga a szakma sorsa is segítségért kiált. Tudósításunk végén közreadjuk a Magyar Pszichiátriai Társaság állásfoglalását a pszichiátriai ellátásról.

Orbán népszavazási trükkel akarja elterelni a figyelmet az oktatás és az egészségügy bajairól

The Washington Post egyértelmű arculcsapásnak nevezi az EU szempontjából, hogy a magyar kúria engedélyezte a kormány által kezdeményezett népszavazást a kötelező kvótáról. A referendumot már régóta erőlteti Orbán Viktor, a keményvonalas miniszterelnök, aki nyíltan bevándorlásellenes és sokszorosan bizonyította, hogy nem tetszik neki az unió vezető szerepe. A szavazás ugyanakkor sértés a Bizottság tagjai és Merkel számára, mert ők azt szeretnék, ha állandó kulcs szerint osztanák el a menekülteket.

AB: önkényes volt a devizahiteles tüntetés megtiltása

Az Alkotmánybíróság tegnap kihirdetett döntésében helyt adott a Társaság a Szabadságjogokért által képviselt panaszos gyülekezési szabadsággal kapcsolatos indítványának, és megsemmisítette mind a rendőrség tiltó határozatát, mind a bíróság azt helybenhagyó végzését. A döntés legfontosabb eredménye, hogy mostantól a rendőrség nem teheti meg, hogy a szervezőkkel történő egyeztetés nélkül tiltson meg egy tüntetést.

A Vodafone Magyarország felfüggeszti hirdetéseit a TV2-n

A Vodafone Magyarország, amely a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesülettel karöltve, a „Vodafone a nők biztonságáért” programban tevékenyen részt vesz a női jogok védelmezésében, nyilvánosan tiltakozik a TV2 valóságshow-ja, az Éden Hotel április 24-i adásában látott jelenetek, illetve a csatorna hozzáállása ellen a történtekhez.

A médiatanács az ügyészséghez fordul a Klubrádió ügyében

A Fővárosi Ítélőtábla döntéseinek következtében csak jogszabálysértő döntést hozhatna a Nemzeti Média- és Hírközlési Tanács Médiatanácsa a budapesti 95,3 MHz-es frekvenciára a Klubrádió által benyújtott pályázattal kapcsolatban, ezért a hatóság azt indítványozza, hogy az ügyészség hivatalból indítson vizsgálatot az ügyben – erősítette meg a Magyar Hírlap értesülését a médiatanács pénteken, a blogján.


1 2 3   >