Címke: állatkert

Hordóminta és Volt egyszer egy Vidámpark

Egyszerre két új kiállítást nyitott a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum (MKVM) és mind a kettő április 6-ig látogatható. Az egyiket nevezzük „hordómintának”, mert a magyar történelmi boroshordókról szól. A másik a Vidámparkot siratja el, illetve azt a lepusztult állapotot örökíti meg, amit a bezárása előtt a fotósok tapasztaltak.

BASF-kölyöklabor a Varázshegyben

Iskolások csoportjainak kínálnak érdekes kémiai foglalkozásokat az állatkerti Varázshegyben megnyílt kölyöklaborban. A vegytant még nem tanuló gyermekek számára ezen a módon szeretnék élményszerűvé tenni az első találkozást a kísérletezéssel. A kölyöklabor a BASF Kids’ Lab nemzetközi ismeretterjesztő programjának részeként nyílt meg.

Öt euróért bárki jegesmedve lehet Bécsben

A Schönbrunni Állatkert adománygyűjtő akciója részeként egy óriási jegesmedve-mozaik része lehet az, aki legalább öt eurót ad az új jegesmedve-kifutóra. A Ferenc József-föld nevű létesítmény várhatóan a nyár elejére készül el. A kifutóhoz egy többszintes épület, a Polardom is tartozik majd, ahol a látogatók a sarkkörök élővilágáról és a jegesmedvék túlélésért folytatott harcáról tudhatnak meg többet.

Bécsből Kínába távozik Fu Hu, a panda

Nagy utazásra készül a bécsi állatkert kis pandája, Fu Hu: november elején visszaviszik Kínába, hogy néhány év múlva számos bocs papája lehessen. A kétéves óriáspanda a Bifengxiai Pandakutató és -tenyésztő Központban kap helyet, ahol testvére, a szintén bécsi születésű Fu Long is lakik.

Egyeztetés a pesti Városliget jövőjéről

Múzeumi negyed, új cirkuszépület, terjeszkedő Állatkert. Ezekről a témákról is szó esett a Liget Köztáraság legutóbbi közgyűlésén, amelynek témája a budapesti Városliget fejlesztése volt. A kulturális ügyekért felelős államtitkár szerint a fejlesztési tervek megvalósítása olyan lendületben van, amilyenben még sohasem volt. A városligeti intézmények fórumaként működő Liget Köztársaság közgyűlésén ezúttal nemcsak a ligeti intézmények vezetői, hanem a kormány és a Zuglói Önkormányzat képviselői is részt vettek. A közgyűlés témája ugyanis a Városliget fejlesztése volt, amely fontosságánál fogva nemcsak a fővárost, hanem az egész országot érinti.

Császári bajuszt viselnek a tamarinok

Új állatfajjal, császárbajszú tamarinnal gazdagodott a Bécs-Schönbrunni Állatkert gyűjteménye. A nagybajuszú majmocskák egy tévedésnek köszönhetően kapták nevüket. A budapesti állatkertbe tavaly tavasszal érkeztek a faj első példányai, őket a Pálmaház egyik oldalszárnyában láthatja a nagyközönség.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >