ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: állatkert

Menedék – az élet írta film

Nehéz filmet csak a mozgó képekért figyelni. Persze, hogy megérint a háborúba rángatott Varsó szépsége, a városi állatkert egzotikuma, a gettó, a halálvonat látványa, de a történet ennél több. Igaz. Valamikor az élet írta, szereplői születtek, meghaltak, ezért sem felejthetők.

Karácsonyi vásárok Bécsben – hangulat és haszon

Már a hivatalos megnyitó előtt megrohamozták az érdeklődők a Christkindlmarktot, a Bécsi Városháza előtti mesevilágot. Az osztrák főváros legnépszerűbb karácsonyi rendezvénye Bécsi Karácsonyi Álom néven újult meg. Az idén 19 karácsonyi vásárban tankolhatnak ünnepi hangulatot az adventi hangulat szerelmesei.

Élménygazdag advent a Schönbrunni Állatkertben

Az idei adventi időszakban is különleges programokkal várja ifjú látogatóit a Bécs-Schönbrunni Állatkert. A gyerekeknek szóló vezetések, a közös barkácsolás és sütögetés a tiroli parasztudvar konyháján ünnepi hangulatba ringatják az egész családot. Karácsony napján pedig fókákkal, pingvinekkel és más sarki állatokkal együtt lehet várni a Jézuskát. (Képek: Tiergarten Schönbrunn)

Bécsi fókabébi testvérek nászából

Váratlanul, testvérek nászából született tíz nappal ezelőtt oroszlánfóka a Bécs-schönbrunni Állatkertben. A kicsi jól van, és már a közönség is láthatja. Az utód teljesen egészséges, rendesen szopik és túl van az első úszóleckéin is. „Egyik fogamzásgátló módszer sem száz százalékos” – magyarázza Folko Balfanz, az állatkert állatorvosa.

CT-t kapott a schönbrunni állatkert

Az európai állatkertek közül elsőként a bécs-schönbrunni büszkélkedhet CT-berendezéssel. Az embereknél is alkalmazott képalkotó eljárás segítségével sokkal könnyebb megállapítani, hogy mi baja van az állatkert netán gyengélkedő lakójának. Az első páciens egy óriás zebragyík volt, amelynek a nemét akarták megállapítani. (Képek: Daniel Zupanc.)

Hordóminta és Volt egyszer egy Vidámpark

Egyszerre két új kiállítást nyitott a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum (MKVM) és mind a kettő április 6-ig látogatható. Az egyiket nevezzük „hordómintának”, mert a magyar történelmi boroshordókról szól. A másik a Vidámparkot siratja el, illetve azt a lepusztult állapotot örökíti meg, amit a bezárása előtt a fotósok tapasztaltak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >