ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: ár

Tények, amiket a gáz fűtőértékről tudni illik

Gyakran hallani – főként a fűtési szezonban – olyan véleményeket, amelyek szerint a földgáz fűtőértéke megváltozott, hiszen magasabb lett a gázszámla, vagy éppen más lett a gázláng színe. A feltételezés távol áll a valóságtól. A földgázelosztó a rendszerébe betáplált gáz elosztását végzi. A fűtőérték ’értékét’ sem befolyásolni, sem megváltoztatni nem tudja.

Csak Nyugat-Magyarországon javultak a lakáspiaci kilátások

A GKI–MGYOSZ fővárosi és magyarországi ingatlanpiaci index értéke 2016 júliusában 1, illetve 2 ponttal növekedett az egy negyedévvel ezelőttihez képest. Az egy évvel ezelőtti értékeket mindkét mutató 6–6 ponttal haladja meg. Az országos jelzőszám esetében ez 42, a fővárosi index esetében 48 negyedéves csúcs. Azaz: hasonlóan magas értékekkel több, mint tíz illetve tizenkét évvel ezelőtt találkoztunk.

Belépett a kábelinternet-piacra

Országszerte, közel száz településen vezeti be legújabb kábelinternet-szolgáltatását a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Externet Nyrt. A szolgáltató tekintélyes körben van jelen az ADSL, a mobilinternet és a vezetékes telefon piacán, kábelnet szolgáltatásaival pedig a hazai lakossági és üzleti ágazat további rétegeit kívánja elérni.

Miért drágább nálunk a mobilinternet, mint Ausztriában?

Hazánk 21. századi versenyképessége a digitális gazdaság fejlődésén múlik. Figyelmeztető tény azonban, hogy a magyar piacra jellemző magas szolgáltatási árak gátolják a mobilinternet–használat Európában megfigyelhető dinamikus bővülését.

Gratis-App verlockt zu virtuellem Graffiti

Wie sich Augmented Reality (AR) und Social Media auf kreative Weise miteinander verbinden lassen, zeigt die soziale Community-App "Stiktu", die seit kurzem weltweit kostenlos für iPhone- und Android-Smartphones zur Verfügung steht. Das kleine Programm erlaubt es Nutzern unter Zuhilfenahme von AR-Technologie, eigene Zeichnungen oder Bilder an Plakaten und anderen grafischen Oberflächen anzubringen und auf diese Weise eine Art virtuelle Graffitikunst mit der realen Welt zu betreiben.

Az Oracle tanulmánya szerint a mobiltelefon-használók nyitottak az új technológiákra, választásukat azonban még 
mindig a szolgáltatás minősége és ára határozza meg. Úgy vélik, a mobiltechnológiában határtalan lehetőségek 
rejlenek. Várakozásaik szerint belátható időn belül a hitelkártyát, kocsikulcsot és számítógépet a mobiltelefon váltja 
fel. 


1 2   >