Címke: ár

Belépett a kábelinternet-piacra

Országszerte, közel száz településen vezeti be legújabb kábelinternet-szolgáltatását a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Externet Nyrt. A szolgáltató tekintélyes körben van jelen az ADSL, a mobilinternet és a vezetékes telefon piacán, kábelnet szolgáltatásaival pedig a hazai lakossági és üzleti ágazat további rétegeit kívánja elérni.

Miért drágább nálunk a mobilinternet, mint Ausztriában?

Hazánk 21. századi versenyképessége a digitális gazdaság fejlődésén múlik. Figyelmeztető tény azonban, hogy a magyar piacra jellemző magas szolgáltatási árak gátolják a mobilinternet–használat Európában megfigyelhető dinamikus bővülését.

Gratis-App verlockt zu virtuellem Graffiti

Wie sich Augmented Reality (AR) und Social Media auf kreative Weise miteinander verbinden lassen, zeigt die soziale Community-App "Stiktu", die seit kurzem weltweit kostenlos für iPhone- und Android-Smartphones zur Verfügung steht. Das kleine Programm erlaubt es Nutzern unter Zuhilfenahme von AR-Technologie, eigene Zeichnungen oder Bilder an Plakaten und anderen grafischen Oberflächen anzubringen und auf diese Weise eine Art virtuelle Graffitikunst mit der realen Welt zu betreiben.

Az Oracle tanulmánya szerint a mobiltelefon-használók nyitottak az új technológiákra, választásukat azonban még 
mindig a szolgáltatás minősége és ára határozza meg. Úgy vélik, a mobiltechnológiában határtalan lehetőségek 
rejlenek. Várakozásaik szerint belátható időn belül a hitelkártyát, kocsikulcsot és számítógépet a mobiltelefon váltja 
fel. 

Harmincmillió eurós tanévkezdés Bécsben (comPRress) Harmincmillió eurós forgalmat gerjeszt az osztrák főváros gazdaságában a tanévkezdés. A bécsiek csaknem 40 százaléka vásárol tollat, ceruzát, füzetet. A Bécsi Gazdasági Kamara megbízásából készült felmérés szerint az iskolakezdés körüli üzlet először haladja meg az anyák napit, ami idén 26 millió eurós forgalommal járt Bécs gazdasága számára.
A Magyar Kábelkommunikációs és a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség az Infovilágnak eljuttatott közleményben értesítette szerkesztőségünket: a kábeltelevíziós szolgáltatók országszerte sok helyen arra kényszerülnek, hogy az idén megszüntessék a Viasat3 tévécsatorna műsorának továbbítását, mivel a tévétársaság egyoldalúan, alapos ok nélkül, elfogadhatatlan módon csaknem a duplájára emelné a műsordíjait.