ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: árcsökkenés

Energiaár-zuhanás a láthatáron?

Bár a vállalati fogyasztók már 6–8 éve a szabadpiacon is beszerezhetik a működésükhöz szükséges villamos energiát és földgázt, a kis- és középvállalatok 72 százaléka még sosem kért árajánlatot energiakereskedőtől avégett, hogy csökkentse közüzemi kiadásait – derül ki a Tarifa24 felméréséből. Az első online energiabróker adatai szerint a megkérdezettek 44 százaléka nem számít érdemi díjváltozásra, negyede díjemelkedéssel kalkulál.

Stagnáló beruházás és gyorsuló fogyasztásnövekedés várható

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint – bár 2014-ben átmenetileg kiugróan gyors, 3,6%-os volt a növekedés – a magyar gazdaság mégsem került a régióhoz mérten tartós felzárkózást biztosító pályára. Az idei kilátások ennél jóval kisebb ütemű, 2% körüli növekedést valószínűsítenek.

A statisztika szerint: 0,9%-kal csökkentek a fogyasztói árak decemberben

Decemberben a fogyasztói árak átlagosan 0,9%-kal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel azelőtt. Ezen időszak alatt a háztartási energia, az egyéb cikkek, üzemanyagok, az élelmiszerek, a ruházkodási cikkek, valamint a tartós fogyasztási cikkek ára csökkent, a szolgáltatások és a szeszes italok, dohányáruk drágultak. Összességében, 2014-ben a fogyasztói árak átlagosan 0,2%-kal csökkentek az előző évhez mérte.

MT-IX: internetes forgalomkicserélő központ – olcsóbb lesz a világháló használata?

A Magyar Telekom internetes forgalomkicserélő központot létesített MT-IX néven, és elindítja a belföldi internet-forgalom kicserélésére alkalmas új nagykereskedelmi szolgáltatását. A Telekom minden internet-szolgáltató részére kedvező feltételekkel biztosítja a csatlakozás lehetőségét az új központhoz, amelynek köszönhetően optimalizálhatják a belföldi internet-forgalom kicserélését.

Irány a Kánaán: októberben 0,4%-kal csökkentek a fogyasztói árak

Októberben a fogyasztói árak átlagosan 0,4%-kal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel azelőtt. Ezen időszak alatt a háztartási energia, a ruházkodási cikkek, valamint a tartós fogyasztási cikkek ára csökkent, az egyéb cikkek, üzemanyagok, valamint a szolgáltatások és a szeszes italok, dohányáruk drágultak.

Statisztikai jelentés szerint megszűnt az infláció – jó ez nekünk?

Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 0,1%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel azelőtt. Ezen időszak alatt a háztartási energia, a ruházkodási cikkek, az élelmiszerek, valamint a tartós fogyasztási cikkek ára csökkent, mialatt a szeszes italok, dohányáruk, a szolgáltatások és az egyéb cikkek, jármű-üzemanyagok drágultak. Az Európai Unió 28 tagországában 2014. júniusban a fogyasztói árak (a harmonizált előzetes adatok szerint) átlagosan 0,7%-kal voltak magasabbak, mint 2013. júniusban. Bulgáriában és Görögországban csökkentek leginkább az árak (1,8% és 1,5%-kal), a legnagyobb drágulás az Egyesült Királyságban (1,9%), valamint Ausztriában (1,7%) következett be júniusban.


1 2 3 4   >