ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: árverezés

Saját doménneve van Bécsnek: .wien

A világon elsőként az osztrák fővárosnak lett saját doménneve. Az első .wien-re végződő honlapokat, a seestadt.wien-t és a smartcity-wien-t most mutatták be. „Bécs ezáltal még nagyobb figyelmet kap, ez egy óriási lehetőség a város mint márka és a bécsi gazdaság számára” – hangsúlyozta Christian Oxonitsch városi tanácsnok az első honlapok bemutatásakor. Képen: Votava/PID)

A hitelválság megoldását erő felmutatásával kell kikényszeríteni, nem tűrhető tovább a kormány időhúzó politikája, az emberek kilakoltatása és sorsukra hagyása. Utcai népi nyomással kell elérni, hogy Orbán Viktor kormányfő tárgyalóasztalhoz üljön a Magyar Szociális Fórum (MSZF) Róna Péter vezette küldöttségével, és átfogó megoldás szülessék a hitelkárosultak érdekében – értettek egyet kedd este azon a sürgős egyeztető tanácskozáson, amelyet a hitelesek érdekeit felkaroló társadalmi szervezetek és csoportok tartottak Budapesten.

Meg kell állítani az árverezést és a kilakoltatást

A devizahitel probléma megoldásáról tanácskozott ma Budapesten a Magyar Szociális Fórum két szervezője, Czöndör Gyula és Simó Endre Doubravszky György pénzügyi biztossal. A találkozót az MSZF kezdeményezte. A megbeszélésen egyetértés született abban, hogy a legelső feladat az árverezések és a kilakoltatások leállítása, és moratórium érvényben tartása március 1. után is. Doubravszky György pénzügyi biztos véleménye szerint civil összefogással kikényszeríthető, hogy egy ilyen intézkedés rövid időn belül megszülessék.

Közmunkások tiltakozása a kormány foglalkoztatáspolitikája ellen

Élhető Magyarországot követel a kormánytól a "Közmunka is munka"-csoport, mert nem lehet 47 ezer forintból lakbért, közüzemi díjat fizetni, élelmiszert és ruhát venni egy családnak. A Magyar Szociális Fórumhoz ma eljuttatott üzenetében tiltakozásának adnak hangot Selmeczi Gabriella FIDESZ-szóvívő sikerpropagandája miatt, amely szerint 206 ezer közmunkás él több pénzből mint eddig. A Széll Kálmán terv által kilátásba helyezett 40 milliárd forint gyógyszertámogatás-csökkentés az emberek egészségi állapotának romlását fogja előidézni, a nagyvárosi tömegközlekedés költségvetési támogatásának csökkentése miatt jövőre emelkedni fognak a viteldíjak. A jelenlegi politika erőltetése emberéletekbe kerül, tömeges öngyilkossághoz, fagyhalálhoz, az emberek egészségi és anyagi állapotának lepusztulásához vezet.

A Magyar Szociális Fórum ma tudatta, hogy több gyermekes családokat lakoltattak ki, illetve készülnek kilakoltatni önkormányzati lakásukból lakbérhátralékuk és közüzemi díjtartozásuk miatt. Lakossági bejelentések érkeztek a fórumhoz arról is, hogy elárverezték, illetve a következő napokban árverezik el egyetlen otthonukat, de más lakhatást nem biztosítanak nekik.

Kétségbeesettek jajkiáltásai a Magyar Szociális Fórumhoz

Látványosan megnőtt az új év első napjaiban a kétségbeesett emberektől származó azoknak az üzeneteknek a száma, akik segítségért fordulnak a Magyar Szociális Fórumhoz megélhetési gondjaik enyhítéséért – jelezte Simó Endre, a társadalmi mozgalom szervezője az Infovilág Szerkesztőségébe eljuttatott írásában. Az üzenetek egy része olyanoktól származik, akiket kirekesztettek a végtörlesztés lehetőségéből, másoknak eleve meg sem adatott, hogy élhessenek vele, egy további kategória pedig fizikai fennmaradásának biztosításáért kér segítséget az MSZF-től. 


1 2   >