ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: éhségsztrájk

Folyamatosan csökkennek a magyar reálbérek

A The New York Times meglehetősen lassan, de most végül annál erőteljesebben reagált arra, hogy a magyar parlament egy héttel ezelőtt elfogadta a déli határzár szigorítását, a menekültek válogatás nélküli őrizetben tartásának lehetővé tételét. Mai számában a lap a szerkesztőség testületi álláspontját kifejező kommentárban állapítja meg, hogy újabb mélypontját érte el a magyar bánásmód menekültekkel, és hogy a jogszabálynak a menekült gyermekekre vonatkozó előírásai a nemzetközi jog megsértését jelentik.

Gyurcsány Ferenc egyhetes éhségsztrájkba kezd az Országháza előtt

Egyhetes éhségsztrájkba kezd Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció (DK) három másik tagja Budapesten a Kossuth téren. A pártelnök és volt miniszterelnök ezt ma késő este jelentette be a Parlament előtti téren. A politikus elmondta, hogy a Hét nap a szabad választásokért elnevezésű demonstráció idején sátorban fog lakni Niedermüller Péter és Molnár Csaba alelnökökkel, valamint Kolber Istvánnal, a párt képviselőjével.

Szolidaritási Alap a sajtószabadságért küzdő újságírók támogatására

A Nyilvánosság Klub felkéri az objektív tájékoztatás alkotmányos jogát a saját ügyüknek is tekintő civil szervezeteket, egyesületeket, magánszemélyeket, hogy segítsenek létrehozni egy Szolidaritási Alapot a sajtó szabadságért küzdő újságírók védelmére. A MÚOSZ támogatja a kezdeményezést.