ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: élénkülés

A bizonytalanságok ellenére gazdasági növekedés várható

Az európai gazdasági élénkülés tavaly ellenállónak bizonyult a világméretű kihívásokkal szemben, és a várakozások szerint az idén és a következő évben is folytatódni fog: csaknem tíz év óta először fordul elő, hogy a teljes előrejelzési horizonton (2016, 2017 és 2018 tekintetében) az EU minden tagállamában növekedésre számít a Bizottság. A kilátásokat azonban a szokásosnál nagyobb bizonytalanság övezi.

Országspecifikus ajánlások, 2015: erőfeszítések az élénkülés támogatásához

További intézkedések szükségesek az önfenntartó növekedéshez való visszatéréshez. Az Európai Bizottság ma 2015-re és 2016-ra vonatkozó országspecifikus gazdaságpolitikai ajánlásokat fogadott el, amelyekben tagállami intézkedéseket sürget a foglalkoztatás bővítése és a növekedés ösztönzése céljából.

Reményt keltő élénkülés az ingatlanpiacon

Rekord hónappal kezdődött az ősz az ingatlanpiacon. A 10 059 tranzakció nemcsak az idei, hanem a múlt öt év második legerősebb hónapja is. Tavaly szeptemberben alig több mint 8000 adás-vétellel mérte a Duna House ingatlanközvetítő vállalkozás a 2013. év legjobb hónapját, amely a mostaninál negyedével gyengébb értéket mutatott.

Ingatlanpiaci számháború

Az ingatlanpiaci szereplők és a piaccal foglalkozó szakhatóságok egymás után adják ki a múlt év forgalmi adatait, amelyek most először egymásnak ellentmondó képet festenek a szektorról. Egyes becslések a 2009 óta tartó stagnálást követően forgalomélénkülésről számolnak be; ám a leghitelesebbnek tartott KSH időközi jelentése ennek ellenkezőjét, éppen tranzakciószám csökkenést vetíti előre. Hol az igazság?

Talán megélénkül az ingatlanpiac

Miközben szakemberek szerint az ingatlanpiac 2009 óta stagnáló, minimális forgalommal zajló ágazattá zsugorodott, a Duna House tranzakciószám-becslése 2012-re mégis mintegy hétszázalékos emelkedést mutat. Mi magyarázza ezt az eltérést, és volt-e valójában növekedés?

Ingatlanpiuac: az élénkülés halvány jelei

Júniusra 7649 ingatlan adás-vételt becsült a Duna House, vagyis továbbra is a tavalyi átlagnál több a tranzakció, bár a különbség fogyni látszik. A múlt havi (az előző év májusához mért tízszázalékos többlet) az idén júniusban már csupán öt százalék.


1 2   >