ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: életszínvonal

Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (3.)

Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.

Nehezen lép túl fiatalkori szokásain az Y-generáció

Az Y-generációnak alig marad pénze a havi számlák rendezése után, a szórakozásról mégsem hajlandó lemondani. Egyebek közt ez is kiderült a Jófogás és a GKI közös kutatásából, amely a nemzedékek jövedelmi körülményeit és pénzköltési szokásait vizsgálta. A több mint 10 000 hazai internetező bevonásával készült felmérés rávilágít arra, hogy a pénzköltési lehetőségeket és szokásokat nem a kor-, hanem sokkal inkább az életszínvonalbeli különbségek határozzák meg.

Postagalambok Visegrádról

Csupa boldogtalan, keserű ember. Hansi Berlinben, Jean-Paul Párizsban, Juanita Madridban: eljött a világvége. Választhattok: gyógyszer, főbelövés vagy sipirc a vonat alá! A magyarok már nem csípnek benneteket. A szlovákok, a csehek, a lengyelek sem. Ezt nem lehet túlélni.

Magyarország (ájlavju) szeretlek…

...de még mennyire! Igazából mindegyik Magyarországot szeretem, tele velünk a térkép, a nevünk, a zászlónk talán ott más, de a lelkünkből a világ minden szegletében lapul valami. Honfoglaló, portyázó, kaput törő, fosztogató, ügyeskedő őseink génjeit hordozzuk, minket követtek az indiánokat leigázó, az inkákat pusztító hódítók, a feketéket csuklóztató telepesek. 

Orbán hatalomra cserélte a demokratikus eszményeket

Juncker egyik tanácsadója szerint Orbán rajta van a luxemburgi politikus megfigyelési listáján, mivel EU- és magyar tisztségviselők szerint a kormányfő, aki az illiberális államot forszírozza... Timmermans alelnökre hárul a nehéz feladat, hogy megpróbálja megfékezni Orbánt. Szakértők szerint azonban az EU-nak továbbra sincsenek kemény eszközei, hogy befolyásolni tudja a tagállamok politikáját– írja a Reuters. – A Christian Science Monitor címlap-sztoriként foglalkozik azzal, hogy a legtöbb volt szocialista országot riasztja a kalandor orosz politika, a térség egy-két állama, köztük Magyarország azonban kiábrándult a Nyugatból és inkább Keletre tekint.

Az EU 2016. évi költségvetési tervezete – munkahelyek, növekedés, versenyképesség

A Bizottság ma előterjesztette a 2016. évi uniós költségvetési tervezetet, amely 143,5 milliárd euró összegű kifizetési előirányzatot tartalmaz az európai gazdaság fellendülésének támogatása és az emberek életszínvonalának javítása végett Európában és azon túl is. Ezt az összeget az Európai Unió az innováció fellendítésére, munkahely-teremtésre, a tagállamok és a régiók közötti konvergencia elősegítésére, a migráció hatékonyabb kezelésére, valamint az EU mint globális szereplő szerepének további erősítésére használja majd fel. A tervezet emellett hozzájárulást tartalmaz az európai beruházási terv középpontjában álló Európai Stratégiai Beruházási Alaphoz is. A tervezetet a Bizottság az Európai Parlament és az uniós tagállamok részére küldi meg, amelyek közösen döntenek majd a végleges költségvetésről.


1 2   >