ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: énekes

Caterina Valente – a gazdasági csoda felejthetetlen hangja

Bár fénykorára már csak emlékeznek kortársai, ma is fogalom a neve, személyisége, hangja és művészete: Caterina Valente ma 85 esztendős. Az olasz-svájci Luganóban visszavonultan, családjának és barátainak élő világsztár már hetekkel ezelőtt honlapján kérte: senki se keresse jubileumi tévériport, interjú, nyilatkozat céljából, és senki se küldjön neki sem virágot, sem ajándékot. Ha mégis ilyen szándéka lenne, akkor az ilyesmire szánt pénzt inkább utalja át az általa különös szeretettel pártfogolt SOS Gyermekfalu alapítvány számára. „A gyerekek a jövőnk – aligha kell erről többet mondanom…Köszönöm.”

Little G. Weevil megint fellép szülőhazájában

Szűcs Gáborként született az az első és egyetlen magyar blues-zenész, aki Amerikában sikereket ért el. A tengerentúlon így ismerik: Little Gabriel Weevil; november 21-én a budapesti Muzikum Klub vendége lesz – a The Juke Joint triójával egyetemben. Weevil/Szűcs jó évtized óta dolgozik külföldön, s az USA-n kívül Angliában, valamint a szárazföldi Európa jó néhány országában is bizonyította kiváló képességeit. Két évvel ezelőtt megnyerte a legismertebb nemzetközi blues zenei versenyt, az International Blues Challenge-et.

Boldog születésnapot! – Színésznő létére lovaggá ütötték Halász Juditot

Gimnazista korában válogatott díjugrató volt, és József Attila- meg Petőfi-összest olvasott Halász Judit. Ismert színésznőként magamagára osztotta máig tartó sikeres szerepkörét, az énekesit. A koncertjeire járó családokban a szülők is az ő dalain cseperedtek fel. Még nagyköveti megbízatást is kiérdemelt művészetével. Sorolhatnánk a Kossuth-díjjal megkoronázott állami kitüntetéseit, de Halász Juditot azok az elismerések teszik a legboldogabbá, amelyeket politikamentesen, civil szervezetektől és a nézőktől kapott. Gyerekközönsége a Mosoly-rend lovagjául választotta. És éveken át töltötte be az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF jószolgálati nagyköveti tisztét.

Leonard Cohen: Old Ideas – a Nagy Öreg remek korongja

A kanadai énekes, dalszerző, költő, Leonard Cohen napokban megjelent Old Ideas című albuma nyolc év után az első stúdiólemeze. A korongot nagysikerű koncertlemezek – a 2009-i Live in London és a 2010-ben kiadott Songs from The Road – után vehetik kézbe a különlegességeket kedvelők.