Címke: építőipar

GKI–Erste konjunktúraindex: látványosan romlott a magyar gazdaság kilátásainak megítélése

Magas szintről, de érezhetően mérséklődött januárban a GKI–Erste konjunktúra-index (szezonális hatásoktól megtisztított) értéke. A GKI által, az EU támogatá­sával végzett felmérés szerint az üzleti és fogyasztói várakozások egyaránt romlottak; az üzletiek 2014 ősz elején, a fogyasztóiak pedig több mint egy éve, 2013 őszén voltak utoljára ilyen szinten.

Novemberben csökkent az építőipari termelés és az új szerződések volumene

Tavaly novemberben az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 8,8%-kal magasabb volt a 2013. novemberinél. Az épületek építmény-főcsoportban a termelés 6,3%-kal csökkent, az egyéb építmények esetében 23%-kal nőtt. Január–novemberben a termelés 16,7%-kal bővült 2013 azonos időszakához mérten.

Az építőipar októbere: látványosan csökkent a szerződésállomány

A kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt októberben az építőipar termelése 15,8%-kal magasabb volt az egy évvel azelőttinél. Az épületek építményfőcsoportban a termelés 6,5%-kal csökkent, az egyéb építmények esetében 35,2%-kal nőtt. Szezonálisan és munkanappal kiigazítva az októberi termelés volumene 3,9%-kal magasabb volt a szeptemberinél. Az év tíz hónapjában a termelés 17,8%-kal bővült 2013 azonos időszakához mérten.

Építőipari statisztika: látványosan kevesebb új szerződés

Szeptemberben az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 7,3%-kal volt magasabb az egy évvel azelőttinél. Az épületek építmény-főcsoportban a termelés 3,7%-kal csökkent, az egyéb építmények esetében 17,3%-kal nőtt. Az építőipar termelői árai 2014 III. negyedévében az előző év azonos időszakához mérten 2%-kal emelkedtek.

Augusztusban 13,1%-kal emelkedett az építőipari termelés mennyisége – a lényeg a részletekben

Augusztusban az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanap-tényezővel kiigazítva egyaránt 13,1%-kal volt magasabb az egy évvel azelőttinél. Mindkét építményfőcsoport termelése növekedett: az épületeké 4,1, az egyéb építményeké 22,5%-kal.

Júliusban 17,5%-kal nőtt az építőipari termelés

Júliusban az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 17,5%-kal volt magasabb az egy évvel azelőttinél. Mindkét építményfőcsoport termelése növekedett: az épületeké 9,6, az egyéb építményeké 24,3%-kal.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >