Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: építőipar

Kilábal a súlyos válságból az építőipar?

Májusban az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 28,7%-kal volt magasabb az egy évvel azelőttinél. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 17,0, az egyéb építményeké 40,4%-kal. Szezonálisan és munkanappal kiigazítva a termelés volumene 2,2%-kal magasabb volt az áprilisinál. Az év első öt hónapjában a termelés 27,8%-kal bővült 2013 azonos időszakához mérten.

A KSH jelenti: áprilisban 27,2%-kal emelkedett az építőipari termelés volumene

Áprilisban az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 27,2%-kal volt magasabb az egy évvel azelőttinél. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 9,6, az egyéb építményeké 46,5%-kal.

 

Ma nyílik a harmincadik PÉCSEXPO – megválasztják a vásár szépét

Több mint kétszáz hazai és nemzetközi kiállító, szakmai és szórakoztató programok garmada és csak erre az alkalomra szóló akciók és nyereményjátékok várják a ma nyíló, harmincadik PÉCSEXPO vendégeit. A szervezők tízezernél is több látogatóra számítanak a következő négy napban.

A statisztikusok második becslése szerint az idei I. negyedévben 3,5%-kal nőtt a GDP

Magyarország bruttó hazai terméke 2014 I. negyedévében 3,5%-kal nőtt az előző év azonos időszakához mérten. Az építőipar, valamint a fel­dolgozóipar teljesítménye növekedett jelentősen.  A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 2014 I. negyedévében a gazdaság teljesítménye 1,1%-kal nőtt az előző negyed­évhez képest, ezen belül a mezőgazdaság bruttó hozzáadott értéke 5, az ipar bruttó hozzáadott értéke 0,1%-kal csökkent, az építőiparban 8,5 és a szolgáltatások körében 0,4%-kal növekedett a bruttó hozzáadott érték. A háztartások fogyasztási kiadása 0,3, a kormányzattól származó természet­beni juttatások 0,9, a közösségi fogyasztás 0,7%-kal nőtt.

A budapesti bázisra költözik termotechnika üzletág – készen az építőipari növekedésre

A Robert Bosch Kft. termotechnika üzletága június 16-tól a cég budapesti, Gyömrői úti új központi telephelyén folytatja működését. Az üzletág meghatározó szereplő a fűtéstechnikai berendezések piacán, valamennyi ágazatában jelen van: a falra szerelt kazánoktól a hőszivattyúkig, a napelemes fűtésrendszerektől a szilárd tüzelésű kazánokon át az ipari kazánokig. Endrődy Eszter, a Bosch termotechnika üzletágának magyarországi vezetője elmondta: „A nemrégiben született stratégiai döntésnek köszönhetően ügyfeleink kiszolgálása még gyorsabb és professzionálisabb lesz, a költözés továbblendíti az üzletág fejlődését, valamint segít megfelelni a piaci kihívásoknak”.

Építőipari termelésbővülés: 34,2% márciusban

Márciusban az építőipar termelése mind kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanap-tényezővel kiigazítva 34,2%-kal volt magasabb az egy évvel azelőttinél. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 27,5, az egyéb építményeké 43,1%-kal. Az építőipar termelői árai 2014. I. negyedévében az előző év azonos időszakához képest 2,4%-kal emelkedtek.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >