ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: építőipar

Tizenkilenc éves csúcson az építőipari konjunktúraindex

Márciusban már ötödik egymást követő hónapban emelkedett a GKI konjunktúraindexe. A változások egyik alkalommal sem voltak látványosak, de az index így is két és fél éves csúcsára jutott. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások legutóbb tavaly nyáron voltak ilyen kedvezőek, a fogyasztóiak vi­szont tizenegy éve.

Tudás és bizalom – életpályamodell az építő szakik számára

Nemzetközileg is egyedülálló életpályamodellt dolgozott ki a Mapei Kft. – jelentette be ma délelőtt újságírók előtt a vállalat ügyvezetője, Markovich Béla. A program az eddiginél vonzóbbá szeretné tenni az építő(ipari) szakmákat, mivel sok esetben maguk a szakemberek sem szeretnék, ha gyermekük a nyomdokaikba lépne.

Több mint 60%-kal csökkentek a költségvetési szektor beruházásai tavaly

A GKI előrejelzésével azonos, 2%-os volt a magyar növekedés 2016-ban . Az idén 3%-os, vagy kissé magasabb lehet a magyar GDP növekedése. Főként az EU-támogatások újraindulása következtében a tavalyi, 20%-os beruházási zuhanást 2017-ben érdemi, körülbelül 8%-os növekedés váltja fel, miközben a már a múlt évben is lendületesen növekvő fogyasztás kissé tovább gyorsulhat.

EU-támogatások: beruházásbővülés – három százalék körüli idei gazdasági növekedés

A 2016. évi 2% után az idén 3% körüli lehet a magyar GDP növekedése. Főként az EU-támogatások újraindulása következtében a tavalyi látványos beruházási visszaesést ez évben érdemi növekedés váltja fel, miközben a már a múlt évben is nagyon gyorsan növekvő fogyasztás lendülete folytatódni fog.

Harmadik hónapja emelkedik a GKI konjunktúraindexe

Januárban immár harmadik hónapja javult a GKI konjunktúraindexe, amely ezzel megközelítette az egy évvel ezelőtti értékét. A GKIáltal, az EU támogatásá­val végzett felmérés szerint az üzleti várakozások csak 2016 nyári szintjükre emelkedtek, a fogyasztóiak viszont legutóbb tizenegy éve, 2006 februárjában voltak a mostaninál kedvezőbbek.

Átmeneti javulásra, az EU-források folytatódó felélésére, további leszakadásra számíthatunk

A magyar gazdaság lényegében a szeptemberben jelzett pályán halad. Az EU-támogatások apálya miatt a 2016. évi GDP-növekedés 2%-ra, a régióban az egyik legalacsonyabbra lassul. Majd dinamikája 2017-ben, az EU-transzferek kezdődő dagálya és a gyorsuló fogyasztás-bővülés...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >