Címke: építőipar

Az építőipar októbere: látványosan csökkent a szerződésállomány

A kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt októberben az építőipar termelése 15,8%-kal magasabb volt az egy évvel azelőttinél. Az épületek építményfőcsoportban a termelés 6,5%-kal csökkent, az egyéb építmények esetében 35,2%-kal nőtt. Szezonálisan és munkanappal kiigazítva az októberi termelés volumene 3,9%-kal magasabb volt a szeptemberinél. Az év tíz hónapjában a termelés 17,8%-kal bővült 2013 azonos időszakához mérten.

Építőipari statisztika: látványosan kevesebb új szerződés

Szeptemberben az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 7,3%-kal volt magasabb az egy évvel azelőttinél. Az épületek építmény-főcsoportban a termelés 3,7%-kal csökkent, az egyéb építmények esetében 17,3%-kal nőtt. Az építőipar termelői árai 2014 III. negyedévében az előző év azonos időszakához mérten 2%-kal emelkedtek.

Augusztusban 13,1%-kal emelkedett az építőipari termelés mennyisége – a lényeg a részletekben

Augusztusban az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanap-tényezővel kiigazítva egyaránt 13,1%-kal volt magasabb az egy évvel azelőttinél. Mindkét építményfőcsoport termelése növekedett: az épületeké 4,1, az egyéb építményeké 22,5%-kal.

Júliusban 17,5%-kal nőtt az építőipari termelés

Júliusban az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 17,5%-kal volt magasabb az egy évvel azelőttinél. Mindkét építményfőcsoport termelése növekedett: az épületeké 9,6, az egyéb építményeké 24,3%-kal.

Biztonságot, nyugalmat szavatol a fedezetkezelő

Botrányok viharában – Lidl-beruházás, Bálna-ügy, Megyeri híd – jött létre az Első Fedezetkezelő zRt. A botrányt, persze, nem az évtized elején alapított társaság kavarta, hanem azok a fővállalkozók, amelyek spekulációs és egyéb okokból cserben hagyták alvállalkozóikat, akik közül nem egy ma is fut a pénze után, vagy csupán töredékét kapta meg annak, amennyiért a munkát elvállalta.

Kis híján egy százalékkal nőtt a GDP a II. negyedévben az előző három hónaphoz képest

A Központi Statisztikai Hivatal első, gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2014. II. negyedévében 3,9%-kal nőtt az előző év azonos időszakához mérten. A növekedést alapvetően az ipar és az építőipar nemzetgazdasági ágak teljesítményének növekedése okozta. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez képest 0,8%-kal növekedett a bruttó hazai termék. A becslés korlátozott információs bázisra épül, így a végleges adatok a gyorsbecslésben közöltektől eltérhetnek.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >