Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: építőipar

Fordulat az építőiparban?

Rendületlenül emelkedik a megszűnő cégek száma az építőiparban. Noha 2014 második negyedéve nem döntötte meg, csak megközelítette 2013 második negyedévi rekordot, az első félév már 3162 megszűnést hozott. Ez a tavalyi első félévhez képest 12 százalékos, 2012 első feléhez képest pedig 35 százalékos növekedés. Az adatokat közzétevő Opten szerint azonban hamarosan fordulat következhet.

Felemás élénkülés a lakásépítésben

Az első félévben 3265 új lakás épült, 22%-kal több, mint egy évvel azelőtt. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 4009 volt, ez 18%-os növekedés a 2013. január–júniusi adatokhoz képest. A lakásépítés első félévi adatainak növekményét az első negyedév kiugró értékei adják, a második negyedévben mindössze 1%-kal épült több lakás, mint a megelőző év azonos időszakában.

Kilábal a súlyos válságból az építőipar?

Májusban az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 28,7%-kal volt magasabb az egy évvel azelőttinél. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 17,0, az egyéb építményeké 40,4%-kal. Szezonálisan és munkanappal kiigazítva a termelés volumene 2,2%-kal magasabb volt az áprilisinál. Az év első öt hónapjában a termelés 27,8%-kal bővült 2013 azonos időszakához mérten.

A KSH jelenti: áprilisban 27,2%-kal emelkedett az építőipari termelés volumene

Áprilisban az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 27,2%-kal volt magasabb az egy évvel azelőttinél. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 9,6, az egyéb építményeké 46,5%-kal.

 

Ma nyílik a harmincadik PÉCSEXPO – megválasztják a vásár szépét

Több mint kétszáz hazai és nemzetközi kiállító, szakmai és szórakoztató programok garmada és csak erre az alkalomra szóló akciók és nyereményjátékok várják a ma nyíló, harmincadik PÉCSEXPO vendégeit. A szervezők tízezernél is több látogatóra számítanak a következő négy napban.

A statisztikusok második becslése szerint az idei I. negyedévben 3,5%-kal nőtt a GDP

Magyarország bruttó hazai terméke 2014 I. negyedévében 3,5%-kal nőtt az előző év azonos időszakához mérten. Az építőipar, valamint a fel­dolgozóipar teljesítménye növekedett jelentősen.  A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 2014 I. negyedévében a gazdaság teljesítménye 1,1%-kal nőtt az előző negyed­évhez képest, ezen belül a mezőgazdaság bruttó hozzáadott értéke 5, az ipar bruttó hozzáadott értéke 0,1%-kal csökkent, az építőiparban 8,5 és a szolgáltatások körében 0,4%-kal növekedett a bruttó hozzáadott érték. A háztartások fogyasztási kiadása 0,3, a kormányzattól származó természet­beni juttatások 0,9, a közösségi fogyasztás 0,7%-kal nőtt.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >