ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: értelem

Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország

Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.

A nagy nap, amikor a világ gyászolt

A szavak, a fogalmak olykor különös értelmet nyernek. Társat keresnek, párosodnak. Illiberális demokrácia - FIFA (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség). Sepp Blatter – Mészáros Lőrinc. Labdarúgás – kormánypropaganda. Bajnokság – nemzeti együttműködés. Vasárnapi boltbezárás – labdatartás. Összeállítás – nemzeti konzultáció. Trianon - vereség. 

címkék:  gyászszavakértelemérzelem
Jövőre ugyanitt, ugyanígy

Csoda jó lesz, csak éljük meg a jövő évet. Nem azért, hogy dicsekedjem, de én már sok jövő évet megéltem, mindegyik olyan volt, mint egy kaparós sorsjegy, nem nyertem vele semmit, de néha újra húzhattam, a régihez hasonló rosszat. Ha gyerekek vagyunk, többet kapunk enni, ezt Lázár János mondta, szerinte a gyomorkorgást füldugóval, a migránsokat lézerblokkolóval lehet megállítani, a magyaroknak pedig ígérni kell.