ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: érzelem

Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország

Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.

A nagy nap, amikor a világ gyászolt

A szavak, a fogalmak olykor különös értelmet nyernek. Társat keresnek, párosodnak. Illiberális demokrácia - FIFA (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség). Sepp Blatter – Mészáros Lőrinc. Labdarúgás – kormánypropaganda. Bajnokság – nemzeti együttműködés. Vasárnapi boltbezárás – labdatartás. Összeállítás – nemzeti konzultáció. Trianon - vereség. 

címkék:  gyászszavakértelemérzelem
Rendezetlen a milliónyi iraki árva sorsa – Szingapúr a legkevésbé érzelmes ország

Pesszimista becslések szerint 800 ezer és 1 millió közé tehető azoknak az iraki gyerekeknek a száma, akik egyik vagy mindkét szülőjüket elvesztették az országot sújtó háborús konfliktusok miatt. A gyerekek sorsa rendezetlen, jövőjük gyakorlatilag kilátástalan. – A naponta megtapasztalt negatív és pozitív érzelmeket vizsgálta nemzetközi kutatásában a Gallup, amely szerint Szingapúron a legkevesebb, míg a Fülöp-szigeteken a legtöbb érzelmet tapasztalják meg az emberek.

A kilakoltatásokról: a Bírósági Végrehajtói Kamara közleménye

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara közleményben tájékoztatta az érintetteket arról, hogy munkája közben a magyar jogszabályok szerint jár el, a bírósági végrehajtásról szóló törvényt maradéktalanul megtartja, ami arra kötelezi, hogy a bíróság jogerős ítéleteit végrehajtsa, s ezzel a jogbiztonság fenntartását segítse.

Magukba fojtják szexuális problémáikat a tinik Megfontolásra érdemes eredményeket tárt fel helyi tízenévesek szexuális szokásait vizsgáló kanadai kutatás. Megállapíttatott: csaknem valamennyi tini részesült valamilyen nemi felvilágosításban, de aggasztó, hogy kérdéseikkel, problémáikkal egyáltalán nem fordulnak szakemberhez.
Szexuális problémák ellen – természetes vágyfokozók Sokaknak okoz gondot – és manapság már nem csak az életkor előrehaladtával – a csökkenő szexuális vágy és az ellaposodó szerelmi élet. Íme néhány természetes módszer, amelyekkel újra formába hozhatjuk magunkat a felesleges pirulák vagy egyéb vágyfokozó készítmények helyett.