ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: éves bérlet

Napi egy euróba kerül a bécsi éves bérlet

A Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien adatai szerint jelenleg 715 ezren utaznak éves bérlettel a bécsi tömegközlekedési eszközökön. Ezzel újabb rekord dőlt meg. Az osztrák főváros valamennyi tömegközlekedési eszközére érvényes bérlet napi díja kereken egy euró, azaz mintegy 315 forint. Az ottani jövedelmekhez mérten különösen olcsónak számít. Bliccelni pedig egyáltalán nem éri meg.

Egyre kevesebben bliccelnek Bécsben – az éves bérlet ára napi 1 euró

Folyamatosan csökken a jegy nélkül utazók, a bliccelők száma a bécsi tömegközlekedési eszközökön. Tavaly az utasok csupán 2,1 százaléka nem tudott érvényes jegyet vagy bérletet felmutatni az ellenőröknek. A múlt év több rekordot is hozott a Wiener Liniennek, azaz a bécsi tömegközlekedési vállalatnak.

Bécs: kicserélik az éves bérletet – ára 365 euró

Jövő év elejétől megújul a bécsi tömegközlekedési vállalat, a Wiener Linien éves bérlete. Az új útazási igazolvány bankkártya formátumú lesz és hologrammal is ellátják a hamisítás ellen. Az ára viszont változatlan marad: 365 euró, éppen a fele a budapesti éves BKV-bérletének.

Elviselhető mértékben drágult a bécsi tömegközlekedés

Mától az eddiginél egy kicsivel többet kell fizetni a busz-, metró- és villamosjegyért Bécsben. A vonaljegy mostantól 2 euró 20 centbe kerül, és drágult a turisták által kedvelt napi-, 48 órás és 72 órás jegy ára is. A régi jegyek még az év végéig felhasználhatók. Változatlan maradt az éves bérlet ára, vagyis birtokosai továbbra is napi 1 euróért használhatják a bécsi tömegközlekedést. 

Wiener Linien: bérletével olcsón gurul a bécsi

Az eddiginél eggyel több autóbuszvonalon utazhatnak holnaptól a bécsiek és az osztrák főváros vendégei: mindenekelőtt a 2. és a 20. kerület lakosainak kérése teljesült azáltal, hogy pénteken ünnepélyesen fölavatták az 5B járatot, amely közvetlen összeköttetést teremt Heiligenstadt (U4), Brigittenau (U6 Jägerstraße), Wallensteinstraße, Taborstraße (U2) és a Praterstern (U1, U2) között, érintve a legfontosabb metróvonalakat is, ekképpen tovább gyorsulhat az eljutás a városközpont és a külső kerületek között. (Nyitó képünkön: Anna Maria Reich, a Wiener Linien sajtószóvivője.) A képeket Orbán Valéria készítette.

Bécs: éves bérlet és villanybicikli

Az osztrák főváros 23. kerületébe tervezett lakóparkban, a Bike City-ben garázs helyett éves bérletet, osztott használatú autókat és elektromos kerékpárokat bocsátanak a lakók rendelkezésére. A Bike City még csak előfutára számos további lakhatási koncepciónak, amelynek szintén az autóforgalom visszaszorítása lesz a célja.


1 2   >