ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: ökoszisztéma

Embert tekintő technológia – az Accenture derűlátó előrejelzése

Az emberek képesek arra, hogy irányításuk alatt tartsák az általuk kifejlesztett technológiákat; alakításukkal és alkalmazásukkal kedvező változásokat előidézésére képesek, azaz jobbá tehetik életünket, átformálhatják az üzleti és társadalmi környezetünket – állítja az Accenture legfrissebb technológiai jelentése, az „Accenture Technology Vision 2017”.  Az idei jelentés, a „Technológia az emberekért” arra helyezi a hangsúlyt, hogy a döntéshozók olyan technológiák tervezését és megalkotását tűzzék ki célul, amelyek nem helyettesítik, hanem kiterjesztik és felerősítik az emberi képességeket.

Jönnek a robotok: másfélmillió munkahely szűnhet meg a logisztikában

A következő tíz évben több százezer segédmunkás munkahelye szűnik meg a logisztikai robotizáció miatt – figyelmeztet a Roland Berger legújabb tanulmányában. Ha a vállalatok nem készülnek fel megfelelően az átállásra, az eurózóna 1,5 millió munkahelyet veszít el. A legsúlyosabban érintett szektorok várhatóan a kereskedelem és a feldolgozóipar illetve ezek logisztikai szolgáltatói lesznek.

Vészesen növekszik az emberiség ökológiai lábnyoma: mától a jövőnket fogyasztjuk

Az idén augusztus 20-ára esik a globális túlfogyasztás napja, amikortól az emberiség igényei meghaladják Földünk eltartó képességét. Mától kezdve év végéig, azaz 133 napon keresztül a jövő évi erőforrásokat fogyasztjuk. Jelenleg 1,5 Földre lenne szüksége az emberiségnek, és ha nem változtatunk, 2050-re már két bolygó sem lesz elég a világnépesség szükségleteinek kielégítésére.

Megbolondult volna bolygónk? – földrengések, borzalmas viharok pusztítanak A „Xynthia” nevű pusztító viharciklon súlyos sebet ejtett a napokban Nyugat-Európán. Számtalan halott és sebesült, romba döntött épületek, megrongált utak jelezték vonulását. Ha ennyire nem súlyos is a helyzet, Magyarországon is egyre erőteljesebbek és gyakoribbak az orkán erejű viharok. Közülük eddig a 2006. augusztus 20-i vihar volt a legkegyetlenebb: öt halálos áldozatot is követelt. Világszerte szélsőséges időjárási körülmények uralkodnak: tartós fagyok, hőhullámok, gyilkos földrengések és borzalmas viharok – mi történt? Megőrült volna a világ?