ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: öngyilkosság

Magasból nézve csúnya

Kispesti a történet, az enyém, és a szomszédoké. Nem messze tőlünk, a Csokonai utcában kedden egy fiatalember felmászott a háztetőre. Onnan ledobta a telefonját, aztán a táskáját, majd maga is ugrott. Szörnyethalt. Végleg elment, csak a kérdéseket hagyta hátra. 

Hetvenöt éve történt: Teleki Pál halála – dilemmák és hiedelmek

Hetvenöt évvel ezelőtt, 1941. április 2-ról 3-ra virradó éjszaka lett öngyilkos Teleki Pál miniszterelnök. Halála, mint oly sok magyar politikusé és közéleti szereplőé, folyamatos vitákat gerjeszt, gyanút táplál, és alkalmas rá, hogy elfedjen valós dilemmákat: Magyarország második világháborús szerepét és az oda vezető utat. Hol tart a tudományos kutatás halála körülményeivel kapcsolatban? A kérdésre Ablonczy Balázs (a képen; foto: valasz.hu) történész foglalta össze a válaszokat az mta.hu-nak.

Emberorvoslásra van szükség – kongresszus a pszichoszomatikáról

Emberorvoslásra van szükség – ilyen egyszerű mondattal foglalta össze dr. Lehóczky Pál, a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) elnöke a lényeget, az MPT VIII. nemzeti kongresszusának sajtótájékoztatóján. A négynapos rendezvényre mintegy másfél ezren jelentették be részvételüket. Nemcsak pszichiáterek, hanem a szakma eredményei iránt érdeklődők is eljöttek, hogy megismerjék azt a szemléletet és legújabb kutatási eredményeit, amely az ép lélekben ép test gondolata jegyében akarja megváltoztatni az orvosok és a betegek hozzáállását.

Regényes irodalomtörténet – József Attila asszonyai

„A nő számomra rejtély” – idézi címében a huszadik század legnagyobb magyar költőjét Valachi Anna. A szerző egy híján húsz lányt/nőt/asszonyt vesz górcső alá – beleértve József Attila mosónő anyját és két nővérét. Ők azok a kulcsfigurák, akik gyógyírt nyújtottak, vagy nyújthattak volna az érzelmi hiánybetegségben szenvedő művésznek.

Olaszországi temetés izzó légkörben

Az olaszországi Civitanova Marcheban szombaton több ezren kísérték utolsó útjára azt a három idős embert, aki csütörtökön öngyilkosságba menekült elszegényedése és fizetőképtelensége miatt. Az indulatoktól feszült egyházi szertartáson „gyilkos állam”, „gyilkos politika”, „az állatokkal sem bánnak így” bekiáltások hangoztak el a tömegből, és a gyászbeszédet tartó Luigi Conti püspök is arra intette a kormányt, gyorsan cselekedjen, mert „ezt így nem lehet tovább bírni” – jelentette a Magyar Szociális Fórum az olasz TV (RAI) és a vasárnapi lapok beszámolói alapján.

A médiabiztos egyeztetést kezdeményezett az öngyilkosságokról szóló szenzációhajhász tudósítások miatt

Dr. Bodonovich Jenő média- és hírközlési biztos nyolc szakmai érdekképviseleti szervezet bevonásával kezdeményezett egyeztetést az öngyilkosságokról szóló szenzációhajhász tudósítások miatt. A biztos az eljárást a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének egyes internetes hírportálokat és egy tv-adót érintő panasza alapján indította el, amelyhez a Lélekben Otthon Alapítvány is csatlakozott.


1 2 3 4   >