ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: összefogás

Az elitek kudarca tönkreteszi Európát – Orbán szelleme lengi be az uniót

A német Die Welt szerint az elitek kudarca tönkreteszi Európát és a mostani év alighanem döntő lesz az összefogás jövője szempontjából. A kommentár úgy véli, hogy amikor jó idők jártak, akkor nem volt gond, hogy az embereket nem kérdezték meg még olyan ügyekben sem, mint az euró bevezetése, vagy a keleti bővítés. Ám a válság idején üresnek és gyengének bizonyul az unió. Az idén olyan sorsfordító témák kerülnek terítékre, mint a brit kilépés, továbbá egyes államok hajlama a folyamatos szerződésszegésre, egészen odáig, hogy Magyar- és Lengyelországban megkérdőjelezik az alapvető politikai értékeket.

EriSCon: összefog az Ericsson és a Cisco

A hálózati eszközök, szoftverek, mobil kommunikációs hálózatok és felhőszolgáltatások területén vezető Ericsson és Cisco bejelentette: nagyszabású együttműködésbe kezd a jövő hálózatainak létrehozása végett. A kooperáció fő nyertesei az ügyfelek, ugyanis a két vállalat szellemi és anyag forrásainak egyesítése révén a legjobb szolgáltatásokból és megoldásokból részesülhetnek.

Pengés drótból font vasfüggöny helyett: Bécs összefog a menekült gyerekekért

Helyi fiatalok és felnőttek – a segélyszervezetekkel karöltve – igyekeznek könnyebbé tenni a menekült gyermekek mindennapjait a bécsi Erdberg városrészben kialakított menekülttáborban. A connect.erdberg humanitárius kezdeményezés részeként szabadidős programokat, sporteseményeket és nyelvoktatást is szerveznek a kiskorú táborlakóknak – írja a szerkesztőségünknek eljuttatott beszámolójában a ComPRess.

Mesterházy Attila az összefogás miniszterelnök-jelöltje – tizenháromezren az MSZP-nagygyűlésen

Az MSZP rendkívüli kongresszusa ma titkos szavazáson 99,7 százalékkal megválasztotta az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjét, Mesterházy Attilát. A kongresszus egyhangúlag szavazta meg az összefogásról szóló, korábban meghirdetett szövetségkötést. Tizenháromezer párttag és szimpatizáns vett részt az MSZP nagygyűlésén a Papp László Budapest Sportarénában szombaton délután. Zoran Milanović horvát kormányfő is beszédet mondott. Szerinte Mesterházy Attila MSZP-elnök felkészült, tisztességes ember, aki minden szükséges adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy egy nagy hagyományokkal rendelkező európai ország miniszterelnöke legyen.

Ellenzéki összefogás a választásra – „Mesterházy jó miniszterelnöke lesz ennek az országnak”

Mesterházy Attila vezeti az ellenzéki összefogás listáját. A második helyen Bajnai Gordon, a harmadikon Gyurcsány Ferenc szerepel – jelentették be ma sajtótájékoztatón az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció és a Liberálisok vezetői. Az MSZP elnöke szerint új magyar köztársaság kell, mert az Orbán-kormány társadalmi, gazdasági és demokratikus válságot okozott. A politikus szerint azért kell változás, hogy ne legyen éhezés, hogy európai bérek legyenek és munkahelyek jöjjenek létre.

Összefogás: jótékonysági koncert újságírókért

November 15-én este hét órakor kezdődik a zenészek az újságírókért, újságírók egymásért  jelszóval tartandó jótékonysági koncert a budapesti SYMA-csarnokban. A szolidaritási rendezvény jegyeinek árusítását 5800 forint egységáron már több könyvesboltban megkezdték.


1 2   >