Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: újságíró

Oknyomozó újságírók bemutatták Rogán Antal sötét oldalát

Az Index.hu három újságírója, Panyi Szabolcs, Dezső András és Hava Nikita, valamint  Kasnyik Márton, a 444.hu újságírója – megosztva – nyerte a 2016. év legjobb oknyomozó újságírójának járó Gőbölyös Soma-díjat. Az egymillió forinttal járó elismerést a Transparency International Magyarország által szervezett ünnepélyesen között adták át a kitüntetetteknek.

Őszinte emlékezés – Tatár Imre 56-os naplója

Vérbeli újságíróként rótta az utcákat, üzemekbe látogatott el, szenvedélyes vitákon vett részt a most megjelent kötet szerzője. Hat évtizeddel ezelőtt sem volt (már) „pesti srác” a heteken belül 97. évébe lépő Tatár Imre; nem fogott fegyvert, inkább felnőtt fejjel, higgadtan figyelte, elemezte az akkori eseményeket. 1956. november 13-tól 1957. május 27-ig írta bejegyzéseit – akkor úgy hitte, kizárólag saját magának. Most mégis közzétette, hogy hozzájáruljon a kollektív emlékezethez.

Elmer István újságíró kapta az idei Európa-érmet

Európa vesztésre áll, de van esély a fordulatra – mondta Elmer István újságíró (Thaler Tamás képén), miután átvette a magyar alapítású nemzetközi újságíródíjat, az Európa-érmet. A Szabadelvű Médiaműhely (SZEMM) elismerését a 18. alkalommal adták át, a helyszín ezúttal a budapesti a Croatica Médiaközpont volt, a medált egy korábbi díjazott, a horvát rádió és televízió újságírója, dr. Ivo Kujundžić nyújtotta át a magyar kitüntetettnek.

Lopakodó diktatúra? – A nemzetbiztonsági bizottság tájékoztatást kér az állítólagos újságírói beszervezésről

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) és a Belügyminisztérium (BM) képviselőitől is válaszokat vár a sajtóhírekben megjelent újságírói beszervezési kísérletről az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága – közölte Molnár Zsolt (MSZP), a testület elnöke ma az MTI-vel. A 444.hu hírportál ma írt arról, hogy tavaly decemberben egy újságírót zsarolással akartak "titkos együttműködésre" rávenni az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) munkatársai.

Az újságíró aktualizált archívumából – Mire számíthatnak a menekültek és Európa az Orbán–Kern-találkozótól?

Kedden Budapestre látogat Christian Kern (SPÖ) osztrák szövetségi kancellár. A két ország kapcsolata egyáltalán nem mondható felhőtlennek. A reménybeli Orbán–Kern-találkozó célja budapesti hivatalos körök megfogalmazása szerint, hogy „új fejezetet nyisson“ a két ország kapcsolataiban.

Kövér László nem húzhatja meg a sajtószabadság határait – A TASZ képviseli a kitiltott újságírókat

Az Alkotmánybírósághoz és a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a TASZ annak a hat újságírónak az ügyében, akit április 25-én tiltottak ki a parlamentből. A házelnöki rendelkezés gyakorlatilag ellehetetleníti a sajtó munkáját az országgyűlés épületén belül.


1 2 3 4   >