ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: újságíró

Nem áprilisi tréfa: megújult az Infovilág!

Mától új köntösben jelenik meg a 17 évvel ezelőtt alapított, a 18. évfolyamába lépett internetes napilap, az „Infovilág – a hiteles hírportál”. A kis híján 37 ezer hírt és 80 ezernél több illusztrációt tartalmazó, sokak számára internetes krónikaként, archívumként is szolgáló Infovilág természetesen csak küllemében változott.

Oknyomozó újságírók bemutatták Rogán Antal sötét oldalát

Az Index.hu három újságírója, Panyi Szabolcs, Dezső András és Hava Nikita, valamint  Kasnyik Márton, a 444.hu újságírója – megosztva – nyerte a 2016. év legjobb oknyomozó újságírójának járó Gőbölyös Soma-díjat. Az egymillió forinttal járó elismerést a Transparency International Magyarország által szervezett ünnepélyesen között adták át a kitüntetetteknek.

Őszinte emlékezés – Tatár Imre 56-os naplója

Vérbeli újságíróként rótta az utcákat, üzemekbe látogatott el, szenvedélyes vitákon vett részt a most megjelent kötet szerzője. Hat évtizeddel ezelőtt sem volt (már) „pesti srác” a heteken belül 97. évébe lépő Tatár Imre; nem fogott fegyvert, inkább felnőtt fejjel, higgadtan figyelte, elemezte az akkori eseményeket. 1956. november 13-tól 1957. május 27-ig írta bejegyzéseit – akkor úgy hitte, kizárólag saját magának. Most mégis közzétette, hogy hozzájáruljon a kollektív emlékezethez.

Elmer István újságíró kapta az idei Európa-érmet

Európa vesztésre áll, de van esély a fordulatra – mondta Elmer István újságíró (Thaler Tamás képén), miután átvette a magyar alapítású nemzetközi újságíródíjat, az Európa-érmet. A Szabadelvű Médiaműhely (SZEMM) elismerését a 18. alkalommal adták át, a helyszín ezúttal a budapesti a Croatica Médiaközpont volt, a medált egy korábbi díjazott, a horvát rádió és televízió újságírója, dr. Ivo Kujundžić nyújtotta át a magyar kitüntetettnek.

Lopakodó diktatúra? – A nemzetbiztonsági bizottság tájékoztatást kér az állítólagos újságírói beszervezésről

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) és a Belügyminisztérium (BM) képviselőitől is válaszokat vár a sajtóhírekben megjelent újságírói beszervezési kísérletről az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága – közölte Molnár Zsolt (MSZP), a testület elnöke ma az MTI-vel. A 444.hu hírportál ma írt arról, hogy tavaly decemberben egy újságírót zsarolással akartak "titkos együttműködésre" rávenni az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) munkatársai.

Az újságíró aktualizált archívumából – Mire számíthatnak a menekültek és Európa az Orbán–Kern-találkozótól?

Kedden Budapestre látogat Christian Kern (SPÖ) osztrák szövetségi kancellár. A két ország kapcsolata egyáltalán nem mondható felhőtlennek. A reménybeli Orbán–Kern-találkozó célja budapesti hivatalos körök megfogalmazása szerint, hogy „új fejezetet nyisson“ a két ország kapcsolataiban.


1 2 3 4   >