ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: útfelújítás

Megvert menekültekkel szelfiznek a magyar határőrök

Visszautasítja a Momentum a bal–jobb oldali politikai megosztottságot és értékalapú politikát teremtve alakít ki új ideológiát – ezt Fekete-Győr András mondta el az AP hírügynökségnek, amit a többi között a Washington Post is idéz abból az alkalomból, hogy a hétvégén a párttá alakulás mellett döntött a tagság. – Megvert menekültekkel készítenek szelfiket a magyar határőrök címmel közölt cikket a brit The Independent. A téma egyébként végigfutott számos sajtófelületen a címe miatt is. Lizzie Dearden helyszíni riportot készített Shahid Khan afgán menekülttel, de rajta kívül mások is hasonló történeteket mondtak el neki.

Fizeti az Európai Unió: útfelújítás az autópályákon 49 milliárd forintból

Újabb, ezúttal a gyorsforgalmi hálózatra is kiterjedő útfelújítási programot jelentett be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár ma délelőtt az M3 Szilas pihenőhelyén. Az uniós forrásból 314 kilométeren megvalósuló fejlesztések a jövő év végéig minden szakaszon befejeződnek majd.

Megkezdődnek az idei útfelújítások Borsodban is

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az utóbbi évek legnagyobb keretösszegét használhatja fel az idén az Új Széchenyi Terv forrásaiból a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei mellékúthálózat rekonstrukciójára. A közútkezelő összesen 9,6 milliárd forint támogatásból 86,6 kilométernyi erősen leromlott állapotú alsóbbrendű utat újít fel – adja tudtul Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs főosztályának közös közleménye.

Útfelújítások uniós százmilliárdokból Négy és öt számjegyű utak felújítására a Regionális Operatív Programok 2007–2008-i cselekvési terve szerint kerülhet sor 2008 júliusa és 2010 tavasza között Magyarország hét térségében összesen 184 útszakasz korszerűsítésére nyílik lehetőség. Ennek köszönhetően 74 beruházással – 50 milliárd forint értékű uniós forrás bevonásával – mintegy 1100 kilométer közút újul meg.