ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: 168 Óra

Ron Werber megszólalt: Az emberek szerencsére nem hülyék

A nagyszülei révén magyar származású izraeli kampányguru, Ron Werber 2002-ben reménytelennek látszó helyzetből győzelemre segítette a szocialistákat. Magyarországon először ő alkalmazta a „földharcos” kampányt: utcára küldte az aktivistákat, hogy győzködjék az embereket, és adatokat gyűjtsenek róluk. A negatív kampány elemei is nála tűntek fel először.

A legfrissebb 168 Órából: Valódi költő a Fidesz rejtőzködő szóvivője

A Fidesz 2014-ben kinevezett, ritkán látott szóvivőjét a Nők 40, azaz a nagymama-nyugdíj apropóján nőkről, politikáról, nyugdíjasokról kérdeztük. Az amúgy versírással is foglalkozó képviselő asszony állítja: a Fideszben megbecsülik a nőket. Arról pedig, hová tűnt 2700 milliárd forint a magánnyugdíj-pénztárakból, érdekes elmélettel állt elő. Lampé Ágnes interjúja; a képeket Hermann Ildikó készítette.

V. V. háborúja: Mit akar Oroszország?

Háború Oroszországgal 2017. Egy magyarul most megjelent regény viseli ezt a címet. Főhőse egy családnév nélküli orosz államfő, akit – csakúgy, mint a hivatalban lévő elnököt – Vlagyimir Vlagyimirovicsként tisztelnek. Ez a V. V. érdekes módon minden ízében hasonlít nagyra becsült vendégünkre, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinra. A szerző egy brit nyugállományú NATO-tábornok, Sir Richard Shirreff (a képen; foto: gcsp.ch). A könyről Miklós Gábor eszmefuttatását adjuk közre a 168 Óra szerkesztőségének engedélyével.

Erő

Ceglédi Zoltán írása: Van itt egy totális félreértés, miszerint amit most látunk Orbán Viktortól és beosztottjaitól, az úgymond erő lenne. Mármint az ünnepelhető, teljesítményként értékelhető, embert próbáló feladatot lebíró, valódi erő. Pedig semmi köze hozzá. Ez az „erő” a családbántalmazó apa kvázi ereje. A zárt ajtó mögül kiszűrődő gyereksírás, az asszonyi könyörgés, a falhoz vágott tányérok csörömpölése nem az erő hangja. Az a gyáva és lelkiismeretlen ellenfélválasztás jele. (Kép: cegledizoltan.hu)

Saját erőből... – Levélféle Pirézia királykisasszonyának

"Leírtuk már: a 168 Óra fontosnak tartja, hogy a blogvilág figyelemre méltó civil szövegei eljussanak azokhoz az olvasókhoz is, akik nem követik az interneten megjelenő eszme- és véleménycseréket. Most viszont nem a világhálóról halásszuk le Mártonffy Dániel „levélféléjét”, hanem olvasólevél rovatunkból emeljük át. Nem csupán a hosszabb terjedelem miatt, hanem azért is, mert ez az írás – szerintünk – professzionális civil szöveg." Az írás szerzője: Mártonffy Dániel. 

A félelem légköre uralkodik a magyar médiában

Ma is a reklámadóval foglalkoznak a külföldi lapok. A Deutsche Welle tudósítása szerint Magyarországon még a kormányhoz hű újságírók is úgy találják, hogy a reklámadó-törvénnyel túl messzire megy az Orbán-kabinet. Az ATV, az ország egyetlen független hírtelevíziója súlyos pénzügyi zavarba kerül, egyes szerkesztőségeket pedig egyenesen a csőd fenyeget.


1 2   >