Címke: A38 Hajó

Budapest Bár az A38 hajón – új zenei irányok felé

Az immár tízesztendős A38 Hajó egyik legnépszerűbb koncertprogramja az időről időre visszatérő Budapest Bár zenekar műsora. Az együttes szeptember 26-án este lép fel ismét a népszerű dunai zene- és kulturális központban. A koncert azonban több szempontból más lesz, mint az eddigiek, mivel olyan új számokat mutatnak be a zenészek és énekesek, amelyek eltérnek az eddig megszokott  feldolgozásoktól. Emellett vendége is lesz a zenekarnak: Tania Saedi (a képen) énekesnő – tudta meg az Infovilág a Budapest Bár producerétől és menedzserétől. 

Folyamatosan megújul a tízéves A38 Hajó

Pontosan tíz éve, 2003. április 30-án Maceo Parker koncertjével nyílt meg Budapest egyik legfontosabb független kulturális intézménye, az A38 Hajó. Azóta csaknem ötezer koncert, kiállítás, irodalmi est és filmvetítés zajlott le az intézménnyé vált állóhajóban – több mint tízezer előadó részvételével. (A szerző felvételei.)

A Budapest Bár új lemeze Fényes Szabolcs slágereivel

Miközben március 26. és április 7. között a Budapest Bár Brazíliában és New Yorkban koncertezett, itthon megjelent a zenekar "Szerdán tavasz lesz" című új lemeze. Az új korong anyagával az öt év óta sikeres csapat hamarosan országos turnéra indul.Az albumot április 29-én Hévízen, május 2-án Budapesten, az Óbudai Társaskörben, 8-án Zalaegerszegen, 10-én, Gyöngyösön, 12-én Budapesten, Kőbányán, 14-én Dunaújvárosban, 16-án Sopronban mutatja be élőben az együttes. 

The GrandMothers Of Invention: sztárzenekar a hajón

A rocktörténelem lassan húsz esztendeje halott fenegyereke, Frank Zappa talán legismertebb zenekara, a The Grandmother of Invention ad koncertet az A38 Hajón április 8-án, hétfőn este. A mester nem sokkal halála előtt Budapesten járt a Tabánban, a Budapesti Búcsún lépett fel. Koncertezett Budapesten a Grandmothers of Invention is - 1994-ben, a Szigeten. Jövő hétfőn színpadra lép a magyar Zappa-Syrius Emlékzenekar is Pataki Lászlóval.

Két díva egy hajón: Bíró Eszter és Falusi Mariann közös koncertje

Bíró Eszter és Falusi Mariann a hazai könnyűzene meghatározó egyénisége. A kivételes hanggal megáldott két művész számos műfajban alkotott már emlékezeteset. Április 5-én, pénteken este az A38 hajó színpadán a kettős közös koncertet ad, amely képességei ismeretében minden bizonnyal nagy élmény lesz a közönségnek.

Clannad – az ír folk- és világzene követe Budapesten

A hazánkban is egyre népszerűbb kelta zene popszínpadokra adoptálása a Clannad családi együttes találmánya volt a múlt század nyolcvanas éveinek elején. Loreena McKennitt, Enya, a Dubliners, a Celtic Woman, Michael Flatley, a Riverdance világhíre egyaránt a Clannad "köpönyegéből bújt ki", és a sikersorozat máig folytatódik, világsikerű filmek is jelzik. A nem kevésbé világhírű zenekar február 16-án, szombaton este a budapesti A38 Hajón lép fel.

címkék:  A38 HajóBonoClannadEnyaGrammy

1 2 3 4   >