ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Accenture

Embert tekintő technológia – az Accenture derűlátó előrejelzése

Az emberek képesek arra, hogy irányításuk alatt tartsák az általuk kifejlesztett technológiákat; alakításukkal és alkalmazásukkal kedvező változásokat előidézésére képesek, azaz jobbá tehetik életünket, átformálhatják az üzleti és társadalmi környezetünket – állítja az Accenture legfrissebb technológiai jelentése, az „Accenture Technology Vision 2017”.  Az idei jelentés, a „Technológia az emberekért” arra helyezi a hangsúlyt, hogy a döntéshozók olyan technológiák tervezését és megalkotását tűzzék ki célul, amelyek nem helyettesítik, hanem kiterjesztik és felerősítik az emberi képességeket.

Az Accenture felvásárolja az evopro-csoport néhány üzletágát

Az Accenture ma bejelentette, hogy felvásárolja az evopro csoport ipari és beágyazott szoftverfejlesztési és szolgáltatási üzletágát, egy budapesti központú, szoftverfejlesztő és mérnöki szolgáltatásokat nyújtó vállalatot. Az akvizíció tovább erősíti az Accenture szoftverfejlesztési és folyamat-hatékonysági szakértelmét, ezáltal hatékonyabb támogatást biztosítva ügyfeleinek az ipari megoldásokba történő befektetéseik minél jobb megtérülésében, termékeik gyorsabb és eredményesebb piacra juttatása kapcsán.

Sürgetnek a reformok a pénzügyekben

A számviteli és pénzügyi folyamatok teljes kiszervezésével, esetleg házon belül tartásával vagy az hibrid modellel járnak-e jobban a pénzügyi vezetők? Egy biztos, az üzleti szolgáltató központok szerepe világszerte egyre fontosabb, de teljes potenciáljuk még mindig kiaknázatlan – mutat rá az ACCA tanulmánya.

Okos embernek intelligens várost

Akár fordítva is írhattuk volna a tudósítás címét: intelligens embernek okos várost. Okos ember ugyanis eleve arra törekszik, hogy élhető, a megújuló energiákat (nap, szél, ár-apály, földhő…) ésszerűen, az emberiség egyetlen otthona, a Föld bolygó és mindegyre sokasodó lakóinak érdekében hasznosítsa. Nincs ugyanis más lehetősége az emberiségnek, mint a törekvés a fenntartható fejlődésre – derült ki abból a nagyívű tanulmányból, amit a vezetési tanácsadással, technológiai szolgáltatásokkal és tevékenységek kiszervezésével foglalkozó világcég, az Accenture munkatársai készítettek.

IT wird Geschäftswelt komplett umkrempeln

Die Management- und IT-Berater von Accenture sehen 2012 nicht nur das Ende des herkömmlichen TV-Gerätes, sondern abseits der Themen "Cloud", "Mobilität" und "Big Data" auch jene IT-Trends im Kommen, die neue Geschäftsideen ermöglichen. So versprechen unter anderem sogenannte "Kontext-Dienste" den richtigen Service in jeder Situation.

Accenture-értékelés: még mindig befelé a válságba

Sokakat, még rangos gazdasági szakembereket is megtévesztettek az év elején fellendülésnek vélt halovány jelek, aztán rá kellett döbbenniük: sajnos, szó sincs ilyesmiről ezen a tájon, a válság egyelőre nem múlik, sőt, újabb hulláma verdesi nem csupán hazánk, Európa, hanem a világ csaknem valamennyi országának a gazdaságát – derült ki Bacsó Tibornak, az Accenture magyarországi ügyvezető igazgatójának szavaiból.


1 2 3 4   >