ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Afrika

Dr. Sáska László – Arusha

A későbbi Afrika-kutató és -gyógyító Sáska László (1890–1978) az erdélyi Nagyenyeden született, iskoláit a híres enyedi kollégiumban végezte, feljegyezték róla, hogy már akkor mindene volt a kaland, a természetjárás, a rovar- és növénygyűjtés. Később beiratkozott a kolozsvári orvosi egyetemre, de tanulmányait már Budapesten fejezte be.

Günter Traxler: Gift

Fremde in Bedrängnis gnadenlos auszusperren ist kein Rezept zur Lösung eines – nicht nur – europäischen Problems Zur Lösung aktueller Probleme konnte der Besuch des österreichischen Bundeskanzlers bei seinem ungarischen Amtskollegen eher weniger beitragen. 

Teleki Sámuel – Kenya

Kelet-Afrika fehér ember addig nem járta tájait fedezte fel a világ és a tudomány számára a 19. század nyolcvanas éveiben a kor ismert vadásza és utazója, gróf Teleki Sámuel (1845–1916). A magyar arisztokrata Berlinben és Göttingenben tanulmányozta a természettudományokat, majd katonai és politikai kitérők után végleg elkötelezte magát az utazások mellett.

Leleplezte Orbán azeri elnökbarátja korrupciós ügyeit, bebörtönözték

A sajtószabadság nemzetközi napján az Amnesty International kilenc olyan esetet emel ki, amelyben azért zaklattak, fenyegettek meg, zártak el és kínoztak meg újságírókat, hogy brutális eszközökkel hallgattassák el a szólásszabadságot. Az újságírás nem bűn, a szólás- és sajtószabadság mégis veszélyben van a világ számos táján.

Gyerek bányászok termelik az okostelefonokhoz a kobaltot

Sanyarú körülmények között, napi 1-2 dolláros napidíjért dolgoznak Kongóban azok a kiskorúak, akik az ottani bányákban termelik ki az okostelefonok és a laptopok akkumulátoraihoz nélkülözhetetlen kobaltot – állapította meg az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet. A munkások között akadnak 7 évesek, sokan tüdőkárosodásban szenvednek. A kobalt aztán kínai kereskedő cégeken át jut el a telefongyártókig. Kongó déli részén 40 ezer gyermeket dolgoztatnak a bányákban. A jogvédők szerint a nagy okostelefongyártók – az Apple, a Samsung – nem foglalkoznak a jelenséggel. 

Magyar emberjogi hozzájárulás Afrika fejlődéséhez

A MÚOSZ külpolitikai szakosztálya is támogatta azt a fórumot, amelyet a Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Budapest Központ a Népirtás és Tömeges Atrocitások Nemzetközi Megelőzésért hívott össze. A kerekasztal-beszélgetés témája az afrikai fejlődés támogatása, és az ottani emberi jogok védelméhez való hozzájárulás volt.


1 2 3 4 5 6   >