ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Akcenta CZ

A forint teljesít a leggyengébben a régióban –  2,9%-kal növekedett fogyasztói árindex

Az utóbbi napokban a forint a leginkább gyengülő valuta a közép-európai régióban. Szerdán áttörte a 310 HUF/EUR árfolyam-határt, és csütörtök délután a 311 HUF/EUR árfolyamszint körüli értékre gyengült. Most a leggyengébb január vége óta. Nagy veszteségeket szenvedett el az amerikai dollárral szemben is.

Túlélés a pénzügyi bizalmatlanság viharaiban

A kis- és középvállalatokat sem kímélő, új és újabb válságokkal küszködik Európa. Mit tehet ilyenkor egy kkv? Megtakaríthat-e akár egy évi munkabért elbocsátások nélkül? A pénzpiaci bizalmatlanságokról és a kkv-k devizapiaci lehetőségeiről Garbár Istvánnal, az Akcenta CZ magyarországi és szlovákiai üzleti vezetőjével beszélgetett tudósítónk.

Mikor jön el a kamatemelés ideje?

A monetáris politika normálizásának ideje még nem jött el, és ezt a Fed (—> Federal Reserve System —> „a Szövetségi Tartalék Rendszere” —> az Amerikai Egyesült Államok központi banki rendszere) is jól tudja. A kérdés: mikor jön el a megfelelő pillanat? A legnagyobb valószínűséggel a jövő év első felében. Ha az amerikai gazdasági adatok továbbra sem lesznek megfeleőek, akkor a kamatemelés 2016 második negyedévére várható az Akcenta CZ elemzője szerint.