ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Aleppó

Orbán nyugtalanító nukleáris tervei

Fareed Zakaria, a The Washington Post elemzője úgy gondolja, hogy bármennyire sajnálatos is, de az Egyesült Államok demokráciája immár illiberális lett. Zakaria, aki két évtizede megalkotta az illiberális demokrácia fogalmát, rámutat, hogy a demokrácia két hagyományra épül. Az egyik, hogy a tömegek közreműködnek a vezetők kiválasztásában, a másik pedig az egyén joga a szabad szólásra, vallásgyakorlásra, valamint tulajdonra – a demokratikus többséggel szemben is. A kettő együtt alkotja a liberális demokráciát, ám a magyaroknál, oroszoknál, törököknél, irakiaknál és a fülöp-szigetieknél elvált egymástól.

Háborús bűncselekmény lehet – klórgázos támadás Aleppó lakói ellen?

Ha bebizonyosodik, hogy Aleppót valóban klórgáz-támadás érte szerdán, az háborús bűncselekménynek számít. A támadás egy újabb riasztó példája lehet annak, hogy a szír kormányerők rendszeresen vegyi fegyvereket vetnek be a civil lakosság ellen.

Röszkei nyomortelep: sok a bordatörés, rugdalják a menekülőket

A német uniós biztos bírálta a cseh elnököt, amiért az kategorikusan elutasítja a menekültek befogadását – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Zeman felszólította a prágai törvényhozást, hogy az hagyja figyelmen kívül az EU-kvótát. Oettinger erre válaszul kifejtette, Európának szégyenkezve kell feltennie a kérdést, vajon tud-e többet felkínálni az Aleppóban körbezárt, éhező és életveszélyben lévő 300 ezer szír számára? Mint mondta, az áttelepítésről nagy többséggel született meg a döntés, és érvényes. És ha a cseh államfő lejáratja az európai jogalkotást, akkor ily módon az egész földrészt gyengíti.

Humanitárius katasztrófa Aleppóban: két hét múlva elfogy az élelem, két hónap múlva a gyógyszer – tömeggyilkos bombázások

Független és pártatlan humanitárius segítségre van azonnal szükség, hogy enyhíteni lehessen aleppói ezrek sorsán, akiknek hamarosan elfogy az élelmük és a gyógyszerkészleteik is hamarosan kimerülnek.

Qatar Airways: holnap nyilik a 100. járat – egyet fizet, kettőt kap

Századik céIállomásának megnyitása alkalmából a Qatar Airways két repülőjegyet ad egynek az áráért. A dohai központú légitársaság holnap, április 6-án indítja járatait a szíriai Aleppo városába: ez a 100. célállomás, ahova mostantól repülhetnek az utasok.