ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Android

A digitális káosz következményei

Az alkalmazások robbanásszerű megjelenésével és a telefonok tárolókapacitásának növekedésével egyre nagyobb körülöttünk a digitális zűrzavar. A Kaspersky Lab új tanulmánya rávilágít az internet-használókat sújtó világméretű elektronikus káosz okozta problémákra.

Telefonotok frissíteni nem kell félnetek jó lesz

A többség – hozzáértés híján – nyűgnek tartja az okostelefonok szoftverfrissítéseit. Csakhogy: elhagyásuk kiberbiztonsági kockázat. Mi történik akkor, ha – mondjuk – az Amerikai Egyesült Államok elnökének a marokfonja sem naprakész? Belegondolni is szörnyű!

Kormányzati adattömeget vegyenek!

Az idei éves „Kaspersky biztonsági jelentés” elemezte, hogy milyen gyorsan képesek reagálni a vállalkozások egy-egy IT-biztonsági támadásra. Kiderült, hogy a cégek 28,7%-a néhány nap alatt észlelt incidenst, 19%-ának viszont hetekre volt szükségük az érzékelésre, mi több, 7,1%-nak hónapokra. A legtöbb támadással szembesülők esetében gyakran egy külső vagy belső biztonsági ellenőrzés közben derült ki, vagy egy harmadik fél, például partner jelezte a bajt.

Megkezdte szolgáltatását a Car4You Budapest: magyar vállalkozás tölti be az Uber utáni űrt

A hazai piacról kivonult Uber közönségét, a jogszabályi kötelezettségeknek megfelelve kívánja megcélozni egy magyar kezdeményezés. A Car4You gépkocsi- és sofőrbérlést akár egyidejűleg is lehetővé tévő mobil alkalmazása szeptember 16. óta elérhető Budapesten és vonzáskörzetében.

A használókat alig érdeklik az új okostelefonok – súlyos válságban a Windows Phone

Az IDC piackutató cég felmérése szerint a használok egyre inkább elégedettek a régebbi készülékeikkel. Az okostelefon-piac az iPhone 2007-i bevezetése óta folyamatosan növekedett, évről évre egyre több újdonság érkezett a piacra, 2015-ben még várhatóan tíz százalékos lesz a növekedés 2014-hez képest, de ez jövőre már 1,6 százalékra csökkenhet. Ennek az az oka, hogy a legújabb készülékek már olyan magas színvonalúak, hogy az a használókat nem ösztönzi mielőbbi cserére. Ezen a tendencián az okostelefongyártók a virtuális valóság térhódításával fordíthatnak. Az operációs rendszerek közt 85,3 százalékos az Android piaci részesedése, őt az Apple követi, a Windows Phone továbbra is válságban van, az idén 75 százalékkal csökkennek az értékesítéseik és nagyjából mindössze 0,5 százalékos lehet a piacrészük.

Folyamatos vírusözön fenyegeti az okostelefonokat

Az androidos telefonok a készülékeket zárolni képes zsaroló kártevővel fertőződhetnek meg, és ehhez elegendő egy fertőzött weboldal felkeresése – hívja fel a figyelmet a G Data. A német vírusvédelmi cég szakértői azonban most egy teljesen újfajta, telepítés nélkül is fertőzni képes kártevőtípust észleltek.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >