ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Audi Hungaria Motor Kft.

Rozman Richárd távozik a győri Auditól

Rozman Richárd, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója saját kérésére március 31-én kilép a vállalattól. A személyügyi feladatokat megbízottként dr. Knáb Erzsébet, az oktatási és tudományos kooperációk területének vezetője veszi át.

Audi Hungaria: Axel Schifferer a pénzügyekért felelős ügyvezető

Július 1-jétől Axel Schifferer (50) az Audi Hungaria Motor Kft. új pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója. A pénzügyeken túlmenően felelősségi körébe tartoznak a beszerzés, információmenedzsment, jog és compliance, valamint a kontrolling területei is. Schifferer Dr. Johannes Roschecket követi, aki mintegy hét évig töltötte be ezt a funkciót az Audi Hungariánál, és most elhagyja a vállalatot. Axel Schifferer eddig az Audi Brussels S.A./N.V. pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója volt.

Audi Hungaria: kimagasló eredmények a legvonzóbb munkahelyen

Az Audi Hungaria Motor Kft. tavaly ismét kimagasló eredményeket ért el; a motorgyártásban összesen 1 883 757 (2010: 1 648 030) erőforrás készült; ez 14 százalékos növekedés. A győri gyártósorokról 39 518 (2010: 38 541) jármű gördült le. Az Audi Hungaria árbevétele 5598 millió euró volt 2011-ben (2010: 4775 millió euró; + 17százalék). A vállalat további nagy beruházásokat valósított meg Győrött. A vállalat az üzleti év végén 7322 munkatársat foglalkoztatott, csaknem ötödév tel többet, mint 2010-ben. 

Az Audi Hungaria Motor Kft. ösztöndíjat alapított mesterszakos, belsőégésű motorok szakirányon tanuló hallgatóknak. Az idei tavaszi szemesztertől a vállalat hat mérnökhallgatót támogat havi bruttó 92 ezer forint ösztöndíjjal az egyetem befejezéséig. Ezzel párhuzamosan az Audi Hungaria az ösztöndíjasoknak azonnali belépést kínál a vállalat gyakornoki programjába. 

Bokrétaünnepet tartottak az Audi Hungaria Motor Kft. szerszámgyárában: a következő fél évben a szerszámgyár területe a jelenleginek csaknem a kétszeresére, 28 ezer négyzetméterre nő. A kibővített csarnokban a jövőben mintegy 10 ezer négyzetméteren a karosszériaelemek kis sorozatú gyártása kap helyet. A beruházás összege 16,5 millió euró, miáltal 2013-ig mintegy 60 új munkahely létesül.

Öttagú lett a győri Audi ügyvezetése

Július 1-jétől Ulrich Minke (a képen) az Audi Hungaria Motor Kft. járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatója. Az új ügyvezető igazgató Ingolstadtból, az Audi AG-től érkezett a magyar vállalathoz. Általa az Audi Hungaria ügyvezetése öttagúra bővül.