ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Audi

Audi Győr: 7136 millió euró árbevétel – házkutatás a konszernközpontban

Az Audi Hungaria stabil eredményekkel zárta 2016-ot: a vállalat 1 926 638 (2015: 2 022 520) motort gyártott, dolgozói összesen 122 975 autót (2015: 159 842) készítettek, köztük a legújabb Audi TT RS Coupé és Roadster modelleket. A győri vállalat 7136 millió euró árbevételt ért el, 770 millió euróval kevesebbet, mint 2015-ben. A gyáróriásban tavaly 11 631-en dolgoztak, 220-szal többen, mint 2015-ben.

Csökkent a győri Audi teljesítménye tavaly

Tavaly csökkent az Audi Hungaria Motor Kft. teljesítménye: 2015-höz képest 95 882 motorral és 37 231 járművel kevesebbet gyártott a cég – tájékoztatta a győri székhelyű vállalat szerdán az MTI-t. Az Audi a múlt nyár végén jelentette be: ideiglenesen, amíg nem kezdik el a Q3-as modellt gyártani, átcsoportosítja 850 munkatársát, decembertől három műszakról átállt a kétműszakos munkarendre, 550-en a pozsonyi gyárba járnak dolgozni, 300 dolgozó pedig a motorgyártásban kapott munkát.

Vezető nélküli autókat fejlesztenek hazánkban

A közlekedés egyik legígéretesebb területe az önálló döntéshozatalra képes, önjáró, önvezető módon közlekedő járművek kutatása és fejlesztése. A közlekedés valamennyi ágazatát –a kötött pályás, a vízi, a légi vagy a közúti közlekedést – érintő fejlesztéseknek meghatározó központja lehet Magyarország egy ma lezajlott konferencia szerint, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, Günther Oettinger, a digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztos és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is. (A képen: az Apple autó.)

Száguldva fejlődő világ – az Audinál is

Valamikor, a kilencvenes években, amikor az autóiparban új lendületet adtak a dízelmotoroknak, és meg akarták győzni a világot, hogy indulnak hidegben is, nem is zajosak, jó a fogyasztásuk, akkor az Opel kommunikátorai azt találták ki, hogy meghívnak újságírókat mindenfelől a nagyvilágból, és megmutatják remek konstrukciójukat. Akkoriban az autózási szakíró kollégám nem ért rá, hát engem kért meg, ugyan nézzem már meg, mit mutatnak a németországi Opel-gyárban.

A világ legnagyobb motorgyára, avagy a győri Audi-sztori

Tudja-e, kedves Olvasó, hol található a világ legnagyobb motorgyára? Nos, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a magyarok többsége nemmel felel a kérdésre. Pedig a válasz meglehetősen egyszerű: Magyarországon! A pontos helyszín Győr pereme, a valamikori repülőtér, az egykori Rába-gyár térsége. A tulajdonos üzemeltető: az Audi Hungaria Motor Kft., a német Audi AG 100%-os magyarországi leányvállalata. Igen, ez a világ legnagyobb motorgyára! A céget 23 évvel ezelőtt alapították 100 millió euró törzstőkével. Az Audi győri gyára motorokat és motorkomponenseket, illetve gépjármű-gyártáshoz kapcsolódó szerszámokat készít, ezt a tevékenységet mintegy 11 ezer alkalmazottal látja el, és akkor még nem beszéltünk a bedolgozó vállalkozások további 10 ezer munkatársáról.

Szép csendben lenyomta az Orbán-kormányt az RTL

Az Európai Bizottság választ vár a magyar menedékjog megújítása ügyében, mert Brüsszelben kételyek vetődtek fel például akörül, hogy mennyire jogszerű a menekültek esetében a gyorsított eljárás – számol be az osztrák Die Presse. A České Noviny tudósítása szerint különvonattal elindult Magyarországra az a cseh alegység, amelynek feladata, hogy segítsen megvédeni a schengeni határokat. A Handelsblatt arról ír, hogy szép csendben legyőzte az Orbán-kormányt az RTL-csoport regionális alelnöke.


1 2 3 4 5 6 7 8 9   >