Címke: Ausztria

Magyar újfasiszták, magyar pénzügyi bűnözők Európa sajtójának főcímeiben

Ma 8–14 óra között zárva lesz Bécsben a Képzőművészeti Akadémia, mert az intézmény vezetése nem szeretné, ha magyar neonácik bukkannának fel az épületben – tudósít a Der Standard. Előzőleg jelentések arról számoltak be, hogy mától a hét végéig a „vér és becsület” újfasiszta szervezet magyar tagozata busztúrát szervez Ausztriába és Bajorországba, éspedig olyan helyekre, amelyek kapcsolódnak Adolf Hitlerhez. Az első állomás a bécsi egyetem lenne, amely 1907-ben elutasította, hogy a későbbi Führer ott tanuljon. Nem kér a jobboldali látogatókból az Inn melletti Braunau, a 3. birodalom vezérének szülővárosa sem. Az ottani polgármester azt várja, hogy az állambiztonsági szervek megteszik a szükséges lépéseket a nemkívánatos horda távol tartására.

Nézőpont: Bevándorlás vagy elvándorlás?

Tömegesen érkező bevándorlókról, telített ideiglenes menedékhelyekről, összecsapásokról tudósítanak a lapok, tévék, rádiók. Csakhogy menedékkérők rohamos növekedése mellett a kivándorló magyarok száma is egyre csak nő. Megkezdődött a déli vasfüggöny építése a főleg Szíriából, Macedóniából beözönlő menekültek ellen. Netán ellenünk, magyarok ellen is falakat emelnek? Mert megélhetési bevándorlók vagyunk, csakúgy, mint a hozzánk érkező menekültek egy része, aki a jobban fizetett munkalehetőségek miatt érkezik, bár nagyobb része az életét mentendő vágott neki a hosszú útnak.

Az osztrákok többsége hajlandó segíteni a földönfutóknak

Közép-Európa szégyenletes módon elutasítja a menekülteket – írja az amerikai orgánumban, a Newsweek című hetilapban Judy Dempsey. Mint rámutat, az Európai Unió valamennyi vezetője közül azok tudják jobban, hogy mi az a besorozás és hogy az emberek mennyire gyűlölték a kötelező katonai szolgálatot, akik megélték a kommunizmust. Nos, ezeknek a politikusoknak össze kellene vetniük saját tapasztalataikat azzal, ami manapság Eritreában folyik. – Magyarországon a hatalom semmilyen lehetőséget sem hagy ki, hogy az illegális bevándorlók ellen kampányoljon. 

Boldogságban még az albánok, a bolgárok és az ukránok is megelőztek minket

Kerítésről, menekültekről, az Orbán–Vučić-találkozóról, a külföldre menekült magyar fiatalok hazacsábításáról, boldogság-ranglistáról és a lüneburgi SS-perről tudósítanak a külföldi lapok.Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága megerősítette, hogy az első félévben ugrásszerűen megnőtt azoknak a bevándorlóknak a száma, akik a Földközi-tengeren keresztül akartak eljutni Európába, ám közben Olaszország helyett immár Görögországba szeretnének a legtöbben eljutni – írja a Wall Street Journal. Az ENSZ-szervezet úgy becsüli, hogy jelenleg naponta ezren lépik át a macedón határt, pár héttel ezelőtt csak ötöd ennyien.

Magyarország frontállam? – Orbánék vitatott migrációellenes intézkedései

Az EU hivatalosan közölte, hogy a menekültprobléma szempontjából frontállamnak tekinti Magyarországot, ezért csaknem 8 millió euróval támogatja, hogy meg tudjon birkózni az illegális határátlépők tömegével – jelenti a New York Times/Yahoo/AFP. A Bizottság illetékese ezen felül szakértőket és sátrakat ajánlott fel, hogy a helyszínen lehessen felgyorsítani az érkezők adatainak felvételét és ellenőrzését, illetve a kérelmek feldolgozását.

A magyar Napóleon – menekültügyben az Orbán-kormány kiszámíthatatlan tényező

A magyar Napóleon címet adta a legtekintélyesebb német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung blogírója a Mundruczó Kornél „A fehér isten” című filmjét ismertetető véleményének, amelyet ő is társadalmi parabolának tart, hiszen mint megállapítja, az alkotás az emberség, az empátia végéről szól, azaz a mai magyarországi állapotokat tükrözi. A szerző, aki az egyik berlini könyvkiadó irodalmi lektorátusát vezeti, emlékeztet arra, hogy a hatalom éppen kerítést akar építeni a déli határon, a kormányszóvivő pedig azt közölte, hogy a csónak megtelt, mert az idén 50 ezer menekült érkezett az országba.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >