Címke: Ausztria

Csalogató szomszédság, csábító Ausztria

Az osztrák fürdőtavak partján pihenvén átjár bennünket a nyár könnyedsége. Az Alpok végtelen hegyláncai között túrázóként felfedezzük a határtalan szabadságot. Egy alpesi gazdaságban töltött üdülés alkalmával boldog az egész család. Egy-egy koncerten megtapasztaljuk, hogy Ausztria miért számít Európa (zenei) találkozóhelyének is…

Így költözz külföldre – tapasztaltak és hozzáértők tanácsai

Sokan költöztek külföldre és sokan fontolgatják. Nagy és nehéz döntés, nehéz lépés, ezért minél többet kellene tudni a lehetőségekről, szabályokról, várható körülményekről. Ehhez segít egy február végi program, ahol hozzáértők mondják el, mire kell gondolni, figyelni.

Hidakat építünk – Ausztria rendezi az Eurovízió dalfesztiválját

„Building Bridges” mottóval rendezi meg Ausztria a Eurovíziós dalfesztivált jövőre. Ezzel Conchita Wurst üzenetére szeretnék emlékeztetni a világot. A „Building Bridges” vezérfonalként húzódik majd végig a rendezvény minden elemén, a kisérő rendezvényektől a döntőig. A dalverseny arculatáról a következő hetekben döntenek.

Balog: roma holokauszt ügyben nem nekem kell magyarázkodnom – a hangfelvétel mindent elárul

Roma holokauszt ügyben nem neki kell magyarázkodnia, hanem azoknak, akik most mindenfajta nyilatkozatokat kiadnak – jelentette ki Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter kedden Szegeden. Azokat a gyilkosságokat, amelyek a Gyurcsány–Bajnai-kormány alatt történtek, nem tárták föl tisztességesen, a mi kormányunknak kellett ezt a munkát elvégeznie – mondta a politikus újságíróknak. Hozzátette: a titkosszolgálatok szerepe sem lett tisztázva.

S kitántorgott a nagyvilágba félmillió emberünk

Nem valószínű, hogy a választások megállítják a tömeges kivándorlást Magyarországról. A magyarok ugyanis megcsömörlöttek a gazdaság állapotától és politikusaik teljesítményétől, ezért nagy számban költöznek külföldre. A hullám, amelyet a 2008-i válság indított el, csak egyre nő, és a kormány adatai szerint már eléri a félmilliót.

Karintia a családok kedvében jár – mediterrán hangulat havas csúcsok alatt

Megtréfálta az időjárás a sok helyütt már havas Karintiából a magyar fővárosba érkezett osztrák idegenforgalmi szakembereket, akik hűvösre készülvén, jól beöltöztek – és nyarat idéző meleget találtak Budapesten. Így aztán ezen a derűs kora délutánon különösen kellemesre sikeredett Ausztria legdélibb tartománya téli programkínálatának a bemutatása a Lánchíd tövében.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >