Címke: Ausztria

Hidakat építünk – Ausztria rendezi az Eurovízió dalfesztiválját

„Building Bridges” mottóval rendezi meg Ausztria a Eurovíziós dalfesztivált jövőre. Ezzel Conchita Wurst üzenetére szeretnék emlékeztetni a világot. A „Building Bridges” vezérfonalként húzódik majd végig a rendezvény minden elemén, a kisérő rendezvényektől a döntőig. A dalverseny arculatáról a következő hetekben döntenek.

Balog: roma holokauszt ügyben nem nekem kell magyarázkodnom – a hangfelvétel mindent elárul

Roma holokauszt ügyben nem neki kell magyarázkodnia, hanem azoknak, akik most mindenfajta nyilatkozatokat kiadnak – jelentette ki Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter kedden Szegeden. Azokat a gyilkosságokat, amelyek a Gyurcsány–Bajnai-kormány alatt történtek, nem tárták föl tisztességesen, a mi kormányunknak kellett ezt a munkát elvégeznie – mondta a politikus újságíróknak. Hozzátette: a titkosszolgálatok szerepe sem lett tisztázva.

S kitántorgott a nagyvilágba félmillió emberünk

Nem valószínű, hogy a választások megállítják a tömeges kivándorlást Magyarországról. A magyarok ugyanis megcsömörlöttek a gazdaság állapotától és politikusaik teljesítményétől, ezért nagy számban költöznek külföldre. A hullám, amelyet a 2008-i válság indított el, csak egyre nő, és a kormány adatai szerint már eléri a félmilliót.

Karintia a családok kedvében jár – mediterrán hangulat havas csúcsok alatt

Megtréfálta az időjárás a sok helyütt már havas Karintiából a magyar fővárosba érkezett osztrák idegenforgalmi szakembereket, akik hűvösre készülvén, jól beöltöztek – és nyarat idéző meleget találtak Budapesten. Így aztán ezen a derűs kora délutánon különösen kellemesre sikeredett Ausztria legdélibb tartománya téli programkínálatának a bemutatása a Lánchíd tövében.

Nincs megállás: magyar meneküldáradat

Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagja írja: Az Orbán által tönkretett országból egyre többen menekülnek külföldre. A legfrissebb osztrák adatok szerint júliusban megdőlt az abszolút rekord: már több mint 62 ezer honfitársunk dolgozik a sógoroknál. Júliusban közel háromezer magyar állampolgárral dolgozott több Ausztriában. Semelyik másik ország polgárai körében nem volt ekkora a növekedés. Az archív felvételen: magyar menekült asszonyok 1956 őszén.)

Mécses az osztrák menekültekért – az Anschluss 75. évfordulóján

A Holokauszt Emlékközpont ma konferencián emlékezett meg Ausztria bekebelezésének 75. évfordulójáról. A konferencián Mag. Harald Strassl történész, az Eisenstadti Egyházi Gimnázium igazgatóhelyettese a burgenlandi zsidóság történetéről tartott előadást.  Az osztrák zsidó családok embertelen kitoloncolásáról és a magyar határrendészeti szervek alkalmanként emberséges magatartásáról Szita Szabolcs professzor kutatásaiból ismerkedhettünk meg. (A képen: osztrákok lelkes tömege fogadta az Ausztriát bekebelező diktátort.)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >