16. AV Trend & Hifi Show

Címke: Ausztria

Ha a Nyugat háborúról beszél, akkor az siker az „iszlám állam” számára

Az európai hatalmak segítséget ígérnek a francia elnök kérése nyomán, de nem osztják Hollande harcias retorikáját – írja a Le Monde. Nem úgy viszont a kelet-európai szövetségesek, akik habozás nélkül az államfő mögé álltak, amikor az a párizsi merényletek után kijelentette, hogy ez háború. A V4-ek megalapozottnak látják félelmüket, miután már eddig is ők helyezkedtek a legkeményebb álláspontra a bevándorlás ügyében és elutasították a kvótát. A szociáldemokrata német alkancellár ellenben azt mondta, hogy ha a Nyugat elkezd háborúról beszélni, az az első siker az „iszlám állam” számára. 

Orbán következetesen kihasználta a menekültválságot: hisztériát keltett

Európában vészhelyzetté dagadt a menekültválság, Schengent halálos veszély fenyegeti – írja a Washington Postban publikált szerkesztőségi cikkében a neves kommentátor, Anne Applebaum. Hangsúlyozza ugyanakkor, hogy minden más nehézséget felülmúl a közeledő politikai krízis. Az emberek nyugtalanok, mert úgy érzik, hogy a földrész elvesztette az ellenőrzést az események fölött. Ha nem sikerül megváltoztatni ezt az érzetet, az súlyos következményekkel járhat. Az egész kontinensen attól tartanak, hogy megugrik a szélsőjobb, az Európa- vagy bevándorlás-ellenes csoportok támogatottsága. 

Az autokrata Orbán elégedetten vigyoroghatott a hétvégi uniós csúcson

A Foreign Policy Magyarországról szóló cikksorozatának 3. része a Szabadsági téri emlékművel illusztrálja a magyarok immár fél évezrede tartó áldozati komplexusát. Mint írja, a budapesti ellenzéki értelmiség pontosan értette, hogy az alkotás nem egyszerűen történelemhamisítás, hanem eszköz a politika számára... 

Orbán a jobboldali uszítással, a menekültügyben hozott drákói törvényekkel fenyegeti az európai tervet

Orbán Viktor cinikus demagóg, aki örömmel kokettál a nyílt rasszizmussal, ám bármennyire fájdalmas is beismerni, bizonyos dolgokban igaza van – írja elemzésében a The Economist. A menekültek vándorlása körüli káosz pompásan a kezére játszik. A kormányfő szereti piszkálni a naiv brüsszeli vezetőket, amikor ünnepli az „illiberális” értékeket, vagy amikor azt ígéri, hogy megvédi Európát a bűnöző muzulmán hordáktól. De emellett pontokat tud szerezni, amit az illetékesek igyekeznek elvitatni. 

Ha egyszer engedünk a demokráciából, jön a fél-demokrácia, majd a diktatúra

Legalább 1000 menekült kelt át vonattal és busszal Horvátországból Magyarországra – a magyar biztonsági erők csak figyelték az érkező embereket, de nem akadályozták meg a belépésüket, miközben arra esküdtek fel, hogy távol tartják őket. A pillanatfelvétel a zavart és ellentmondást tükrözi a megosztott Európában – jelenti a Reuters. Egy rendőrségi szóvivő szerint a migránsokat az osztrák határ közelében lévő Szentgotthárd, illetve Győr melletti Vámosszabadi gyűjtőállomására viszik. A jelentés hozzáteszi: a bírálók szerint kétségbeesett pingpongozás folyik az emberekkel, miután a magyar fél lezárta a szerb határt, így a tömegek Horvátország, onnan pedig Szlovénia felé vették az irányt.

Bizottsági állásfoglalás az osztrák átmeneti határellenőrzés bevezetése kapcsán

Az osztrák hatóságok tájékoztatták  az Európai Bizottságot arról, hogy Ausztria átmenetileg ellenőrzést vezet be az uniós határain, különösen a Magyarországgal határos szakaszon, egyúttal az olaszországi, szlovákiai és szlovéniai határain is. A tagállamok közötti határellenőrzés ideiglenes bevezetésére válsághelyzet esetén lehetőséget nyújt a Schengeni Határ-ellenőrzési Kódex. A jelenlegi ausztriai  helyzet a jelek szerint teret enged e szabályok alkalmazásának.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >