Címke: Ausztria

Ski amadéban király is várja a vendéget

Sikerült az év utolsó kánikulai napjára időzíteni Ausztria talán legszebb és legvonzóbb téli, idegenforgalmi központja, az alpesi köztársaság legnagyobb síparadicsoma, az öt térség huszonöt települését magában foglaló Ski amadé 2016–17. téli újdonságait bemutató budapesti sajtótájékoztatót.

Putyint és az iszlámot tekinti példaképének a magyar szélsőjobb vezére

Vona Gábor megerősítette, hogy menekültügyben nem ért egyet a pápa nézetével, illetve hogy szerinte Putyin jó vezető – írja az osztrák Der Standard. A Jobbik elnöke sok mindenért csodálja az iszlámot és úgy gondolja, hogy az európai keresztény egyházak jócskán tanulhatnának a muzulmán vallástól. Bár a párt mostanában nem szorgalmazza a kilépést az unióból, a politikus el tudna képzelni népszavazást a kérdésről, mert ez már nem az az Európai Unió, amelybe egykor beléptünk. A migránsválságról úgy véli, hogy ott nem kis részt olcsó munkaerőimportról van szó a kontinens versenyképességének megőrzésére, csak éppen teljesen félrecsúszott a folyamat.

Magyarországnak számolnia kell a visszatoloncolt menekültekkel

A The Washington Post arra figyelmeztet, hogy Trump elbukhat, da a trumpizmus alighanem még sokáig velünk marad. Mert okai, a faji és gazdasági aggályok szorosan összekapcsolódnak. Ráadásul a jelenséget nem csupán az Egyesült Államokban, hanem másutt is, így Európában is jócskán tetten érni. Olyannyira, hogy az e fajta nacionalisták Magyar- és Lengyelországban már hatalmon is vannak. Bevándorlásellenesek, nem ritkán az idegengyűlöletig menően. Azt hangoztatják, hogy a saját országuk az első, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy nem fizetnek több pénzt az unió költségvetésébe, illetve nem csinálják azt, amit az Európai Unió mond nekik.

Sziget: a magyar fiatalok szerint hazájuk mintaszerű kleptokráciává alacsonyodott

A Financial Times úgy ítéli meg, hogy Orbán Viktor növeli a szorítást a sajtón. Ebben segítségére van Andy Vajna, aki a kormánybarát sajtócézárok új nemzedékének legfontosabb tagjává lépett elő, amióta megvette a TV2-t. Az előzmény az volt, hogy harc kezdődött a piac felosztásáért, miután összekülönbözött az ország két nagy médiabárója és a kormányfő. Az utóbbi időben a világ jórészt azt figyelte, hogy Orbán miként halad az illiberális demokrácia felé, ám közben nemigen tűntek szembe azok a befolyásos oligarchák, akik vele együtt emelkedtek fel, de az sem, hogy közülük egyesek milyen gyorsan ki tudnak esni a kegyeiből.

Horvátország elfordulhat a populista illiberalizmustól – Ausztriában is csökken a bankadó

Megfigyelők szerint a horvát kormánykoalíció nagyobbik pártja a frissiben megválasztott új vezetővel az élen búcsút kíván inteni a populista illiberalizmusnak, amely pedig terjedőben van Közép-Európán belül – írja a Financial Times. Andrej Plenkovics, az Európai Parlament tagja, volt diplomata két napja vette át a Tudjman alapította HDZ (—> Horvát Demokrata Közösség —> Hrvatska demokratska zajednica) irányítását, és azonnal arra szólította fel a konzervatívokat, hogy hajtsanak végre stratégiai fordulatot. Kerüljék a szélsőséges megnyilvánulásokat, illetve a populizmust.

Elköszönt hivatalától Heinz Fischer osztrák köztársasági elnök

Tizenkét év után ma véget ért Heinz Fischer osztrák államfő hivatali ideje: Bécsben ünnepi ceremónián búcsúztatták a 77 éves szociáldemokrata politikust. Fischer 2004 óta töltötte be tisztét. Az osztrák szövetségi elnök mandátuma hat évre szól és csak egyszer újítható meg. Az ünnepi eseményen megjelentek a kormánytagok, a parlamenti képviselők, a tartományok vezetői, egyházi főméltóságok, valamint egykori kancellárok, így ott volt Werner Faymann, Wolfgang Schüssel és Franz Vranitzky is. (Foto: Carina Karlovits/HBF)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >