16. AV Trend & Hifi Show

Címke: Ausztria

Orbán a jobboldali uszítással, a menekültügyben hozott drákói törvényekkel fenyegeti az európai tervet

Orbán Viktor cinikus demagóg, aki örömmel kokettál a nyílt rasszizmussal, ám bármennyire fájdalmas is beismerni, bizonyos dolgokban igaza van – írja elemzésében a The Economist. A menekültek vándorlása körüli káosz pompásan a kezére játszik. A kormányfő szereti piszkálni a naiv brüsszeli vezetőket, amikor ünnepli az „illiberális” értékeket, vagy amikor azt ígéri, hogy megvédi Európát a bűnöző muzulmán hordáktól. De emellett pontokat tud szerezni, amit az illetékesek igyekeznek elvitatni. 

Ha egyszer engedünk a demokráciából, jön a fél-demokrácia, majd a diktatúra

Legalább 1000 menekült kelt át vonattal és busszal Horvátországból Magyarországra – a magyar biztonsági erők csak figyelték az érkező embereket, de nem akadályozták meg a belépésüket, miközben arra esküdtek fel, hogy távol tartják őket. A pillanatfelvétel a zavart és ellentmondást tükrözi a megosztott Európában – jelenti a Reuters. Egy rendőrségi szóvivő szerint a migránsokat az osztrák határ közelében lévő Szentgotthárd, illetve Győr melletti Vámosszabadi gyűjtőállomására viszik. A jelentés hozzáteszi: a bírálók szerint kétségbeesett pingpongozás folyik az emberekkel, miután a magyar fél lezárta a szerb határt, így a tömegek Horvátország, onnan pedig Szlovénia felé vették az irányt.

Bizottsági állásfoglalás az osztrák átmeneti határellenőrzés bevezetése kapcsán

Az osztrák hatóságok tájékoztatták  az Európai Bizottságot arról, hogy Ausztria átmenetileg ellenőrzést vezet be az uniós határain, különösen a Magyarországgal határos szakaszon, egyúttal az olaszországi, szlovákiai és szlovéniai határain is. A tagállamok közötti határellenőrzés ideiglenes bevezetésére válsághelyzet esetén lehetőséget nyújt a Schengeni Határ-ellenőrzési Kódex. A jelenlegi ausztriai  helyzet a jelek szerint teret enged e szabályok alkalmazásának.

Magyar újfasiszták, magyar pénzügyi bűnözők Európa sajtójának főcímeiben

Ma 8–14 óra között zárva lesz Bécsben a Képzőművészeti Akadémia, mert az intézmény vezetése nem szeretné, ha magyar neonácik bukkannának fel az épületben – tudósít a Der Standard. Előzőleg jelentések arról számoltak be, hogy mától a hét végéig a „vér és becsület” újfasiszta szervezet magyar tagozata busztúrát szervez Ausztriába és Bajorországba, éspedig olyan helyekre, amelyek kapcsolódnak Adolf Hitlerhez. Az első állomás a bécsi egyetem lenne, amely 1907-ben elutasította, hogy a későbbi Führer ott tanuljon. Nem kér a jobboldali látogatókból az Inn melletti Braunau, a 3. birodalom vezérének szülővárosa sem. Az ottani polgármester azt várja, hogy az állambiztonsági szervek megteszik a szükséges lépéseket a nemkívánatos horda távol tartására.

Nézőpont: Bevándorlás vagy elvándorlás?

Tömegesen érkező bevándorlókról, telített ideiglenes menedékhelyekről, összecsapásokról tudósítanak a lapok, tévék, rádiók. Csakhogy menedékkérők rohamos növekedése mellett a kivándorló magyarok száma is egyre csak nő. Megkezdődött a déli vasfüggöny építése a főleg Szíriából, Macedóniából beözönlő menekültek ellen. Netán ellenünk, magyarok ellen is falakat emelnek? Mert megélhetési bevándorlók vagyunk, csakúgy, mint a hozzánk érkező menekültek egy része, aki a jobban fizetett munkalehetőségek miatt érkezik, bár nagyobb része az életét mentendő vágott neki a hosszú útnak.

Az osztrákok többsége hajlandó segíteni a földönfutóknak

Közép-Európa szégyenletes módon elutasítja a menekülteket – írja az amerikai orgánumban, a Newsweek című hetilapban Judy Dempsey. Mint rámutat, az Európai Unió valamennyi vezetője közül azok tudják jobban, hogy mi az a besorozás és hogy az emberek mennyire gyűlölték a kötelező katonai szolgálatot, akik megélték a kommunizmust. Nos, ezeknek a politikusoknak össze kellene vetniük saját tapasztalataikat azzal, ami manapság Eritreában folyik. – Magyarországon a hatalom semmilyen lehetőséget sem hagy ki, hogy az illegális bevándorlók ellen kampányoljon. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >