Címke: Ausztria

Boldogságban még az albánok, a bolgárok és az ukránok is megelőztek minket

Kerítésről, menekültekről, az Orbán–Vučić-találkozóról, a külföldre menekült magyar fiatalok hazacsábításáról, boldogság-ranglistáról és a lüneburgi SS-perről tudósítanak a külföldi lapok.Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága megerősítette, hogy az első félévben ugrásszerűen megnőtt azoknak a bevándorlóknak a száma, akik a Földközi-tengeren keresztül akartak eljutni Európába, ám közben Olaszország helyett immár Görögországba szeretnének a legtöbben eljutni – írja a Wall Street Journal. Az ENSZ-szervezet úgy becsüli, hogy jelenleg naponta ezren lépik át a macedón határt, pár héttel ezelőtt csak ötöd ennyien.

Magyarország frontállam? – Orbánék vitatott migrációellenes intézkedései

Az EU hivatalosan közölte, hogy a menekültprobléma szempontjából frontállamnak tekinti Magyarországot, ezért csaknem 8 millió euróval támogatja, hogy meg tudjon birkózni az illegális határátlépők tömegével – jelenti a New York Times/Yahoo/AFP. A Bizottság illetékese ezen felül szakértőket és sátrakat ajánlott fel, hogy a helyszínen lehessen felgyorsítani az érkezők adatainak felvételét és ellenőrzését, illetve a kérelmek feldolgozását.

A magyar Napóleon – menekültügyben az Orbán-kormány kiszámíthatatlan tényező

A magyar Napóleon címet adta a legtekintélyesebb német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung blogírója a Mundruczó Kornél „A fehér isten” című filmjét ismertetető véleményének, amelyet ő is társadalmi parabolának tart, hiszen mint megállapítja, az alkotás az emberség, az empátia végéről szól, azaz a mai magyarországi állapotokat tükrözi. A szerző, aki az egyik berlini könyvkiadó irodalmi lektorátusát vezeti, emlékeztet arra, hogy a hatalom éppen kerítést akar építeni a déli határon, a kormányszóvivő pedig azt közölte, hogy a csónak megtelt, mert az idén 50 ezer menekült érkezett az országba.

Österreich ist frei! – 60 éve írták alá az osztrák államszerződést

Az osztrák történelem legszebb vasárnapjaként tartják számon 1955. május 15-ét. Aznap 11 óra 30 perckor írták alá a bécsi Felső-Belvedere-palotában az osztrák államszerződést. Leopold Figl (1902–65) néppárti politikus, 1945–53 között Ausztria első, demokratikusan megválasztott, legitim szövetségi kancellárja 1934 óta, azon az éppen 60 esztendővel ezelőtti vasárnapon külügyminiszteri tisztségében írta alá hazája nevében az osztrák államszerződést, és jelentette ki:„Österreich ist frei!” Azaz: Ausztria szabad!

Honfitársaink tizede már kivándorolna – derül ki a TÁRKI kutatásából

Sik Endre, a TÁRKI vezető kutatója és az ELTE emeritus professzora a Young Citizen Danube Network szervezésében május 14–15-én a budapesti Andrássy Egyetemen megrendezendő „Human trafficking in Europe” című konferencián „Human trafficking in sociological perspective” címmel ad elő. Az előadást itt, a konferencia programját pedig itt találják. A tudósnak a magyar migrációs potenciállal kapcsolatos kutatásai (1993–2015) és megállapításai szerint a kivándorolni szándékozók aránya 2015 áprilisában magasabb, mint eddig valaha volt.

Csalogató szomszédság, csábító Ausztria

Az osztrák fürdőtavak partján pihenvén átjár bennünket a nyár könnyedsége. Az Alpok végtelen hegyláncai között túrázóként felfedezzük a határtalan szabadságot. Egy alpesi gazdaságban töltött üdülés alkalmával boldog az egész család. Egy-egy koncerten megtapasztaljuk, hogy Ausztria miért számít Európa (zenei) találkozóhelyének is…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >