Címke: Bécs

Aspern-Seestadt: a holnap mai városa  – érdemes Bécsben lakni: épít és támogat

Nem először számol be az Infovilág Bécs évek óta legnagyobb beruházásáról, a valamikori császárváros keleti peremén, a 22. kerületi (Donaustadt) Aspernben tervezett, a rég nem használt repülőtér helyén már javában épülő „tóvárosról”. Mi több, az első lakók éppen két évvel ezelőtt már be is költöztek (és azóta is folyamatosan érkeznek) Aspern Seestadtba, amely – sok, új várostól eltérően – korántsem kongó bolygó, hanem napról napra nyüzsgőbbé váló, élhető-lakható, ám minden vonatkozásában 21. századi település. (Képek: Orbán Valéria.)

Az örök császár – emberközelből, hitelesen – nagyszabású bécsi kiállítás Ferenc Józsefről

Micsoda véletlen! Éppen Ferenc József 186. születésnapján (*1830. augusztus 18.) sikerült megtekintenünk „Az örök császár” című kiállítást, amelyet az osztrák–magyar uralkodó halálának 100. évfordulója (1916. november 21.) alkalmából rendeztek a hihetetlenül gazdag (legalább 11 millió kötet könyv) és a császári-királyi pompát méltó módon reprezentáló Osztrák Nemzeti Könyvtárban. (Képek: Orbán Valéria)

Elektronikus parkolási matricát vezetnek be Bécsben

A sikeres tesztidőszak után szeptember 1-jétől egész Bécsben bevezetik a lakosság számára az elektronikus parkolási matricát. Az RFID-chippel és QR-kóddal is ellátott parkolási engedélyt nem kell évente cserélgetni, és tulajdonosváltáskor is maradhat a helyén. 

Férfiak is megtanulhatják a sellőséget Bécsben

Az Osztrák Hableányszövetség jóvoltából mostantól bárki kitanulhatja a sellőséget Bécsben. A tanfolyamokon nemcsak a helyes légzéstechnikát és uszonyhasználatot sajátítják el a résztvevők, hanem a tengerek nagyköveteivé is válnak. Nők és férfiak egyaránt! (Képek: © Harald Slauschek | H2O-Photography.com)

A hulladéktelep még nem feltétlenül a végállomás

Egyedülálló hulladékhasznosítási koncepción dolgozik a COST Aktion európai szakértőcsoport a Bécsi Műszaki Egyetem irányításával. Céljuk, hogy az emberi tevékenységből származó hulladékból minél több nyersanyagot nyerjenek vissza. Reményeik szerint a szeméttelepek lesznek az új aranybányák és olajmezők.

Bécs: fagylaltfesztivál különlegességekkel

A bécsi Burggarten ad otthon ezen a hétvégén a város első jégkrémfesztiváljának, amely iránt máris óriási az érdeklődés. Fagylaltkülönlegességek, street food, verőfényes napsütés és jó hangulat várja az ínyenceket a Hofburg melletti gyepen. Bécsben összesen 159 fagylaltozó működik, ezeknek mintegy fele a belvárosban található. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >