Címke: Bécs

Bécsi közbringák: az első óra ingyenes

Az idei első negyedévben havonta megkettőződött a közbringát használók száma az osztrák fővárosban; 2005 óta nem volt példa ekkora növekedésre. Tavaly 480 ezer regisztrált használója volt a Citybike-rendszernek; a közkerekezők 790 ezer alkalommal összesen 2,5 millió kilométert tettek meg.

Legendás csókok a bécsi Belvedere-ben

Andy Warhol Kiss című filmjét és Klimt Der Kuss című festményét állítja szembe egymással az Oberes Belvedere legújabb kiállítása Bécsben. A maga korában mindkét alkotás provokációnak számított. A Klimt & Warhol – Kuss & Kiss című kiállítás július 6-ig látható az Oberes Belvedere Klimt-termében és az Oktogonban.

címkék:  BelvedereBécsDer KussKissKlimtWarholcsókszecesszió
Jubilál a bécsi Duna-torony

Ötvenedik születésnapját ünnepli Ausztria legmagasabb épülete, a bécsi Duna-torony. A megnyitása óta több mint 20 millióan élvezték az egyedülálló kilátást a tereszairól. A vasfüggöny lebontásának napján, 1989. június 27-i, bécsi hivatalos látogatásának szabad perceiben Horn Gyula magyar külügyminiszter is szétnézett a Duna-torony legfelső szintjéről.

Nyitnak a húsvéti vásárok Bécsben

Városszerte öt vásárban tankolhatnak húsvéti hangulatot az osztrák főváros látogatói és lakói. Csaknem kétszáz stand roskadozik a hímes tojások, kézműves termékek és húsvéti finomságok alatt. Javában zajlik a vásári ténykedés a 21. kerületben, a Franz Jonas Platzon, ahol már március idusa óta várják a húsvéthoz kapcsolódó kínálattal az érdeklődőket.

Bécset különösen kedvelik a külföldi cégek

Minden eddiginél több, összesen 133 nemzetközi vállalkozás választotta telephelyéül az osztrák fővárost 2013-ban. Egyre több kezdő és kelet-közép-európai cég dönt Bécs mellett. Magyarországról a múlt tíz évben harminc vállalkozás választotta működése színhelyéül az egykori császárvárost.

Rászólnak a szemeteskukák a bécsiekre

Mivel a téli hónapokban alábbhagy az emberek tisztasági igyekezete, az osztrák főváros újabb kampányban emlékezteti őket arra, hogy a város tisztaságáért ők tehetik a legtöbbet. Az információk könnyű hozzáférhetősége hozzájárul a bécsiek tisztasági moráljának javulásához: a város online térképén ugyanis egy kattintással bárki megtudhatja, hogy hol van a legközelebbi hulladékgyűjtő sziget, szeméttelep, veszélyeshulladék-átvevő hely vagy zacskóautomata.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >