Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: Bécs

Bécs iskolába megy

Mintegy 220 ezer diák és hallgató számára kezdődik meg hamarosan az új tanév az osztrák fővárosban. Ez azt jelenti, hogy minden harmadik bécsi átlagosan 76 euró értékben vásárol iskolaszereket. A bécsi kereskedők csaknem 40 millió eurós forgalomnak örülhetnek. Készülnek a tanévre az iskolafenntartók is.

Szuperbiztonságos lakásokat épít Bécs

Már a tervezéskor a biztonság volt a fő szempont azoknál az önkormányzati lakásoknál, amelyeket most adtak át Bécsben. Mozgásérzékelők, zárható erkélyajtó- és ablakkilincsek, gyorsan csukódó garázskapuk védenek a betörések ellen. A többi között belülről üríthető postaládákat szereltek föl, így idegeneknek már egyáltalán nem kell bejutást biztosítani az épületbe.

Teleltetési szolgálat délszaki növényeknek Bécsben

Mivel sokan nem tudják hol átteleltetni a teraszon burjánzó citromfát, angyaltrombitát vagy leandert, Bécsben egyre népszerűbb a teleltetési szolgáltatás. A kertészek ősszel elviszik, egész télen ápolják, majd a következő tavasszal visszaviszik a gondjaikra bízott cserepes óriásokat.

Visszatért Freud a bécsi utcákra

Sigmund Freud halálának 75. évfordulója alkalmából különleges kiállítás nyílt Bécsben. Az érdeklődők a város utcáin ismerhetik meg a pszichoanalízis szülőatyjának életét és munkásságát. Téma a többi között az álomfejtés, a tudatalatti, valamint a hisztéria és a félelem pszichológiája. Csak egy okostelefon és két jó láb kell hozzá.

Türkiz vagy rózsaszín lehet  a bécsi új metróvonal

Internetes szavazáson döntenek a legújabb metróvonal, az U5 színéről Bécsben. A résztvevők azt határozhatják meg, hogy rózsaszínnel vagy türkizzel jelöljék a térképeken az új vonalat. Ha minden a tervek szerint halad, az első utasok 2023-ban vehetik birtokba az új vonalat, amely a Karlsplatzot köti össze az Elterleinplatz-cal.

Konténerpláza nyílt Bécsben

Tizenöt használt hajókonténerből áll Ausztria első konténerplázája, amely a minap nyílt meg az osztrák fővárosban. Dizájnerüzletek, kávézók, biopiac és kényelmes pihenőhely várja a vásárlókat. A Stadtbiotop a nyáron készült el és egy rövid bevezető időszak után a napokban nyílt meg a nagyközönség számára, hogy a jövő nyáron be is zárjon.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >