16. AV Trend & Hifi Show

Címke: Bécs

Mosógépdobban nevelik a csikóhalakat Bécsben

Éppen évtized óta tenyésztenek sikeresen csikóhalakat a bécsi Tenger Házában – a jubileum alkalmából azt is elárulják, hogyan. A látogatók mostantól az újszülött csikóhalakat is megcsodálhatják a mosógépdobra hasonlító akváriumban. A planktonokban gazdag víznek köszönhetően a kis csikóhalak gyorsan gyarapodásnak indulnak.

Wien-Aspern: város a város peremén

Autó nélküli város, 240 hektár gondosan megtervezett terület: 2030-ig húszezer lakos és húszezer új munkahely lesz Bécs egykori, a régi szép békeidőkben, 1912-ben fölavatott, 1977-ig szolgált repülőterének helyén, olyan környezetben, ahová már holnap szívesen beköltöznék az ember.

Bécs már most is okos város, de még okosabb lesz

Pár éve vonult be a hazai szóhasználatba a kifejezés: élhető város. Ezzel igyekeztek összefoglalni azt, milyen lehet az a hely, ahol jó élni. Bécs ilyen. És még ilyenebb lesz. A város gondosan kidolgozott stratégiát valósít meg már évek óta azért, hogy Smart City, vagyis okos város legyen. Ennek számtalan jelével lehet már most is találkozni.

Bécsi békesség

A válsághelyzet bevezetésének napján sikerült felkapaszkodnom a Bécsbe induló buszra. Tolongva, morogva, de sikerült. Attól kezdve már minden simán ment. A busz akadálytalanul suhant át a határon, a tiszta utcák, házak közé, egészen az Osztrák Köztársaság békét, jólétet, nyugalmat sugalló fővárosáig.

Éjszakai barangolás Bécs múzeumaiban – egy jeggyel mindenhová

Csaknem százharminc múzeum és kulturális intézmény részvételével október 3-án ismét megrendezik Bécsben az ORF (Osztrák Rádió és Televízió) – Múzeumok hosszú éjszakáját. Az örök kedvencek és legnépszerűbb múzeumok mellett számos új, vagy eddig kevésbé ismert tárlat csábítja majd az érdeklődőket.

Fényes kiállítás a bécsi Hofmobiliendepotban

A szürke, sötét őszi hónapok beköszöntével éppen a fényt állítja legújabb kiállítása középpontjába a bécsi Hofmobiliendepot. A Lightopia című tárlat a dizájntörténelem híres világítótestjeit, lenyűgöző összeállításokat és a jövő vízióit vonultatja fel. A Lightopia az első olyan átfogó kiállítás Ausztriában, amely kultúratörténeti összefüggésben mutatja be az utóbbi években a fénydizájnban bekövetkezett radikális változásokat.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >