Címke: Bécs

SozialMarie-díj: esélyes magyar kezdeményezések

Tizenegyedik alkalommal az idén ítélik oda a SozialMarie-díjat Bécsben, melyre újszerű társadalmi kezdeményezésekkel lehet pályázni. Három év óta a közönség is választhat országonként egy-egy nyertest, az idei résztvevőkre február 28-ig még lehet szavazni. A magyar pályázók között van a többi között a Strázsapróba meg a WebNővér is.

Európai módon: megnyílt a magdas szálloda Bécsben – menekültek üzemeltetik

Ma nyílt meg Bécs első Social Business Hotelje a Práter peremén, a második kerületi Laufbergergasse 12. alatt; személyzete jórészt fiatal menekültekből áll. A magdas Hotel mintapéldája lehet annak, hogy a gazdasági siker és a szociális tevékenység nem áll szemben egymással.

Szumózó, repülő és szlalomozó robotokat várnak Bécsbe

Az idén újra megrendezik Bécsben a RobotChallenge nemzetközi robotversenyt, melyen tizennégy kategóriában indulhatnak saját építésű gépeikkel amatőr versenyzők. A rendezvény az április 11–12-i hétvégén lesz, a Bécs I. kerületében, a Wollzeile 27a. alatt, az Aula der Wissenschaften-ben sorra kerülő versenyre a nevezési határidő február 28.

A Musée d’Orsay kincsei a bécsi Albertinában

Először adott kölcsön rajzokat Franciaországon kívüli múzeumnak a Musée d’Orsay. Az Álmok archívuma című kiállításon Degas, Cézanne és Seurat művei is láthatók a bécsi Albertinában. A mesterműveket és kevésbé ismert alkotásokat egyaránt felvonultató tárlaton jól megfér egymás mellett az impresszionizmus és a szimbolizmus, a realizmus és a historizmus, a neo-impresszionizmus és a szecesszió.

Bécsi gazdasági támogatások kezdőknek, újítóknak

Az idén összesen 40 millió eurót fordít gazdasági támogatásokra az osztrák főváros. A kis-, nagy- és közepes vállalkozások húsz program keretében pályázhatnak az ötezer eurótól 1,5 millió euróig terjedő támogatásokra. A cél, hogy a lakosság ne csak a turizmus és a kultúra metropoliszaként azonosítsa a városát, hanem ipari központként is.

Bécs: évről évre népszerűbb a könyvtárba járás

Tavaly több mint negyvenezer új olvasóval, felerészt a fiatal korosztályok tagjaival bővült a Büchereien Wien (Bécsi Könyvtárak) ügyfélköre. A múlt évben csaknem hatmillió könyvet és elektronikus médiumot kölcsönöztek ki. A könyvtártagok bárhonnan ingyen hozzáférhetnek a Library Press Display online újságportálhoz, amely 90 ország 1700 napilapját, folyóiratát és magazinját kínálja 44 nyelven.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >