Címke: Bécs

A populista Orbán szellemi hadiállapotba helyezte Magyarországot

A bécsi migrációs csúcson egyetértettek abban, hogy zárva kell tartani a Balkánt a menekültek előtt, ám a nyílt vitán túlmenően a találkozó szinte semmiféle eredményt nem hozott – összegez a Neue Zürcher Zeitung. Orbán Viktor szokás szerint nem tett lakatot a szájára: arról beszélt, hogy ezúttal a szokásos uniós blabla nélkül tárgyaltak meg kényes kérdéseket is. Kifejtette: a magyar határt légmentesen lezárták. Ugyanakkor az osztrák kancellár szerint lehetetlen tökéletesen elreteszelni a határokat, itt közös intézkedésekre van szükség, hogy elkerüljék az egyoldalú nemzeti lépéseket.

Orbán jó egymillió embert akar internáltatni az Európai Unión kívülre

Az unió migrációs biztosa szerint a mostani válságban a legnagyobb veszélyt nem a bevándorlók, vagy a terroristák, hanem Európa belső démonai okozzák – állapítja meg a The New York Times. Így a nacionalizmus, a populizmus, a demagógia és az idegengyűlölet. Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős biztosa a The New York Times athéni demokrácia-konferenciáján úgy foglalta össze, hogy a közeli múlt sötét kísértetei gyötörnek bennünket.

Dürer híres nyula is látható lesz a múzeumok hosszú éjszakáján

Tizenhetedik alkalommal bolydul fel a bécsi múzeumok nyugalma október 1-jén. A múzeumok hosszú éjszakáján több mint százharminc kiállítóhelyre látogathatnak el este 6 és hajnali 1 óra között az érdeklődők. Az Albertinában hét órán át ismét látható lesz Dürer híres Mezei nyula.

Közösségi kerékpárok a bécsi utastájékoztatási rendszerben

Most már a következő megállóban kölcsönözhető biciklik számát is megtudhatják a bécsi buszok és villamosok utasai az utastájékoztató rendszer segítségével. Az új szolgáltatáshoz kifejlesztett szoftver a bécsi közbringa-rendszer, a Citybike szerveréhez csatlakozik.

Európai mobilitási hét: utcafesztivál Bécsben

Kétnapos utcafesztivállal koronázza meg az európai mobilitási hetet az osztrák főváros. A Streetlife Festivalon lesz egyebek között „hülyén” gyaloglás- és szappanbuborék-fújó verseny, utcaszínház és akrobatikus bemutató. A szövetségi főváros közben mobilitási alap létrehozásáról is döntött.

Bécs: takarékkönyv a tetőn

Elkészült az első, önkormányzati lakóépületre telepített közösségi naperőmű az osztrák fővárosban. A 13 egységből álló, mintegy kétezer négyzetméteren megvalósított beruházás évente 132 háztartást lát el zöldárammal, a bérlőknek pedig elővásárlási joga van a napelemekre.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >