ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Bécs

Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben

Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.

Szupermarket tetejére építettek óvodát Bécsben

Mivel máshol nem találtak megfelő helyet neki, egy szupermarket tetejére építettek óvodát az osztrák fővárosban. A liesingi intézményben 170 gyerek számára van hely, és még udvart is kialakítottak a számukra. Bécs 52 millió eurót fordít 2021-ig új iskolai, óvodai és napközis helyek létrehozására. (Képek: Votava/PID)

Teherbringára cserélné a teherautókat Bécs

Nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági haszna is van, ha teherautók helyett cargobiciklikkel végzik az áruszállítást a városokban – derült ki a bécsi európai kerékpáros-logisztikai konferencián. Az osztrák főváros 2030-ra szén-dioxid kibocsátása nélkül szeretné megoldani az áruszállítást.

Nagyszerű programok húsvéton innen és túl Bécsben

Bőséges kulturális kínálattal várja az osztrák főváros mindazokat, akik húsvét körül nem csupán az aktuális vásárokra kíváncsiak. Javában zajlik a harmonikafesztivál, amit blues és elektronikus zene követ, és női animációs filmfesztivál, valamint komplett húsvéti programsorozat is várja az érdeklődőket. (A képen: Franziska Hatz, foto: Max Moser.)

Bécsben börtönbe csukhatják a busz- vagy villamosvezető bántalmazóját

Egy módosító törvényjavaslat nyomán szeptembertől akár két év börtönbüntetést is kiszabhatnak arra, aki tettleg bántalmazza a bécsi busz- és villamosvezetőket, valamint jegyellenőröket. A szigorításra az egyre gyakoribb támadások miatt volt szükség. A bécsi közlekedési vállalat 2013 óta ötpontos programot hajt végre munkatársai biztonságának növelése céljából.

A földigiliszta az új házi kedvenc Bécsben

Egyre több bécsi osztja meg otthonát gilisztákkal, amelyek a gondozásért cserébe értékes komposzttal látják el gazdáikat. A hasznos társbérlők egy hokedlihez hasonló faládában laknak, és csupán némi zöldhulladékra van szükségük. A jól kezelt ládában három hónap alatt megduplázódik az állomány, és nincs szükség a lakók utánpótlására.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >