Címke: Bécs

Bécs: évről évre népszerűbb a könyvtárba járás

Tavaly több mint negyvenezer új olvasóval, felerészt a fiatal korosztályok tagjaival bővült a Büchereien Wien (Bécsi Könyvtárak) ügyfélköre. A múlt évben csaknem hatmillió könyvet és elektronikus médiumot kölcsönöztek ki. A könyvtártagok bárhonnan ingyen hozzáférhetnek a Library Press Display online újságportálhoz, amely 90 ország 1700 napilapját, folyóiratát és magazinját kínálja 44 nyelven.

Divatot csinálnak a szelektív hulladékgyűjtésből Bécsben

Újabb kampányt kezdenek a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére Bécsben. Ezúttal divatos táskákat juttatnak el minden háztartásba, amelyben nem csak összegyűjthetik, de mindjárt el is vihetik a gyűjtőszigetekhez az újra hasznosítható hulladékot.

Már készül a korcsolyapálya a bécsi városháza előtt

Huszadik alkalommal változtatják jégpályává a bécsi városháza előtti tet, a Rathausplatzot. A Jégálom rendezvény tavaly több mint 650 ezer látogatót vonzott. A karácsonyi vásárt követő Wiener Eistraum március 8-ig tart nyitva délelőtt 9 és este 10 óra között.

Szilveszter Bécsben: jó egészséget, szerelmet

Az osztrák főváros lakóinak 85 százaléka ünnepli meg az új év kezdetét – mindenekelőtt családi körben, pezsgővel; 2015-re elsősorban jó egészséget kívánnak maguknak és új bútorokat. Az osztrák főváros lakóinak harmada tervez 1000 euró feletti beszerzéseket.

Zöld utat kapnak a bécsi kerékpárosok

Mivel az osztrák fővárosban is gyakran előfordul, hogy a gyalogosok a kerékpársávra tévednek, kísérleti jelleggel zöldre festették a bicikliutak egy-egy szakaszát. Az újításnak köszönhetően a Ringen például 70 százalékkal csökkentek az ebből adódó konfliktushelyzetek.

Eurovízió-dalfesztivál, Bécs: jegyek hétfőtől

Hétfőtől lehet jegyet vásárolni a 2015-i Eurovízó-dalfesztivál bécsi döntőjére a Wiener Stadthalléba. A szervezők az első körben 100 ezer jegyet dobnak piacra, és összesen három menetben zajlik majd az értékesítés. A a jegytulajdonosok az előadás kezdete előtt két órával, valamint az előadás kezdetétől számított hat órán át ingyenesen vehetik igénybe a bécsi tömegközlekedési eszközöket.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >