Címke: Bécs

Főjegyzői találkozó az okosváros-stratégiákról Pozsonyban

A smart city stratégiák és Szlovákia július 1-jén kezdődő soros EU-elnöksége volt a fő témája annak a találkozónak, amelyet Bécs, Budapest, Ljubljana, Pozsony és Prága főjegyzőinek a részvételével tartottak a szlovák fővárosban. Pozsony intelligensváros-stratégiájának alappillére az újítás/megújulás és az életminőség szem előtt tartásának az együttese.

Dunai strandidő Bécsben

Mivel Bécsben számos strand található a természetes vizeknél, így a Duna mentén is, az osztrák főváros részletes online-előrejelzéssel segíti a fürdőzőket. A város honlapján folyamatosan frissülő tájékoztatásokat közölnek a levegő és a víz hőmérsékletéről, valamint a szél irányáról és erősségéről, ami a vitorlázóknak különösen nagy segítség.

Kitüntették a panamai offshore-botrány kiszivárogtatóit Bécsben

Data Journalism Awarddal ismerték el a Panama-iratok néven elhíresült offshore-botrány kiszivárogtatóit a bécsi újságíró-konferencián, a GEN Summit 2016-on. A rendezvényen több mint hatszáz szerkesztő és médiaszakember vitatta meg az újságírás és hírkészítés jövőjét.

Mentse meg E.T.-t Bécsben!

Steven Spielberg 1982-i kasszasikerének egyik főszereplője, E.T. a földönkívüli a bécsi Madame Tussauds panoptikum új sztárja, akit a londoni intézményből adtak kölcsön az osztrák fővárosban található múzeumuknak. A kicsit és nagyot egyaránt elvarázsoló földönkívüli viaszmása augusztus 10-ig látható az osztrák fővárosban.

Könnyűszerkezetes mobilházakkal enyhítene Bécs a lakáshiányon

Harmincmillió eurós gyorsprogramot hirdetett meg az osztrák főváros, amelynek részeként könnyűszerkezetes mobilházakkal enyhítenének a bécsi lakáshiányon. A mintegy ezer lakást még hasznosításra váró területeken húzzák fel. Összesen 330 lakásnak már meg is van a helye: a 21. kerületben, Floridsdorfban.

Magyarország tengelyt akaszt Ausztriával – várható-e kiegyezés?

Újabb konfliktus van kialakulóban Magyarország és Ausztria között, miután a magyar fél egyértelműen visszautasította, hogy visszavegye az osztrák hatóságtól azokat, akik nálunk léptek először az unió területére – adja tudtul a Die Presse. Kovács Zoltán szóvivő Bécsben határozottan közölte, hogy az Orbán-kormány nem kér a javaslatból, ily módon azonban a magyarok gyakorlatilag hatályon kívül helyezik a Dublini Egyezményt, miközben emberek ezreiről van szó. Az osztrákok a múlt ősz óta senkit sem toloncolnak vissza, mert a legfelső bíróság egy afgán anya és három gyermek ügyében kimondta: Magyarországon embertelen bánásmód fenyegeti őket.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >