Címke: Bécs

Bécsi fókabébi testvérek nászából

Váratlanul, testvérek nászából született tíz nappal ezelőtt oroszlánfóka a Bécs-schönbrunni Állatkertben. A kicsi jól van, és már a közönség is láthatja. Az utód teljesen egészséges, rendesen szopik és túl van az első úszóleckéin is. „Egyik fogamzásgátló módszer sem száz százalékos” – magyarázza Folko Balfanz, az állatkert állatorvosa.

Autópálya-kamerák segítségével mentik a menekülteket Bécsben

Csak ma, július 23-án eddig 99 menekültet, köztük gyermekeket kellett kiszáradás gyanújával elsősegélyben részesíteni és biztonságba helyezni Bécsben. Az embercsempészek egyre több, kritikus állapotban lévő menedékkérőt tesznek ki az autópályák mentén – tudósította szerkesztőségünket a ComPRess az osztrák fővárosból.

Karibi hangulatú hajó-szigetek Bécsben

Újszerűség, életöröm és kikapcsolódás sarkallta a bécsi Öreg-Dunán ringatózó, karibi hangulatú vízi járművek tervezőjét. A hajó-szigetek lustálkodós hosszú reggelik, családi vagy baráti piknikek, gyertyafényes vacsora helyszíneként is különleges élményt kínálnak.

Természetes megoldások a hőség ellen Bécsben

Az osztrák főváros a természetet hívja segítségül az elviselhetetlen nyári forróság ellen: Bécs város környezetvédelmi ügyosztálya (MA 22) a városi zöldterületek növelésével, valamint magáncégekkel és a lakossággal együttműködve  kívánja csökkenteni a hőszigetek kialakulásának lehetőségét.

Pengés drótból font vasfüggöny helyett: Bécs összefog a menekült gyerekekért

Helyi fiatalok és felnőttek – a segélyszervezetekkel karöltve – igyekeznek könnyebbé tenni a menekült gyermekek mindennapjait a bécsi Erdberg városrészben kialakított menekülttáborban. A connect.erdberg humanitárius kezdeményezés részeként szabadidős programokat, sporteseményeket és nyelvoktatást is szerveznek a kiskorú táborlakóknak – írja a szerkesztőségünknek eljuttatott beszámolójában a ComPRess.

Vízi játszóterek: nyári pancsolás Bécsben

Ingyenes vízi játszótér nyílt Bécsben, ahol a nyári szünetüket élvező gyerekek szeptember végéig kedvükre pancsolhatnak, fröcskölhetnek és dagonyázhatnak. A vízi játszóterek szeptember végéig vannak nyitva, az ünnepnapokat kivéve minden nap reggel kilenctől sötétedésig.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >