Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: Bécs

Fiatalkorúak számára adtak át menekültszállást Bécsben

Kísérő nélkül Ausztriába érkező menekült gyermekek befogadására alkalmas menekültszállót adtak át Bécsben. Az otthonban mintegy harminc fiatalkorú kap professzionális segítséget az újrakezdéshez. Bécsben jelenleg mintegy 120, kísérő nélküli gyermek menekült él, ellátásuk a Fonds Soziales Wien feladata. 

Mexikóba exportálja Mozartot Bécs

A bécsi Haus der Musik mintájára várhatóan 2015 közepére készül el Mexikó hangzásmúzeuma, a Casa della Música Viena. A virtuális karmestert, a virtostage-et és a Mozart névjátékot egy az egyben építik meg, lesz, amit adaptálnak. A licencszerződésből évi százezer euró bevétele lesz a bécsi intézménynek.

Bécs: mégsem lesznek új közlekedési lámpák

Mivel túl bonyolultak, illetve elvonják a gyalogosok figyelmét, nem vezetnek be új közlekedési lámpafajtákat a gyalogosok számára Bécsben. Három új jelzőlámpatípust teszteltek. Két éven át próbált három újfajta közlekedési lámpát az osztrák főváros, hogy növelje a gyalogosok biztonságérzetét az úttesten átkeléskor, illetve rövidítse a várakozási időt.

 

EcoTram, Bécs: sikeres az energiatakarékos villamos

Egy átlagos osztrák háztartás éves fogyasztásának megfelelő mennyiségű energiát takarított meg próbajáratán a bécsi energiatakarékos villamos, az EcoTram. Ez az első villamos, amelybe hőszivattyút is szereltek. A Wiener Linien és több cég – például a Rail Tec Arsenal, a Siemens, a Vossloh Kiepe, a SCHIG mbh és a TU Wien – közös kezdeményezése 2009-ben kezdődött, és a Klima- und Energiefonds is támogatta.

Németül tanulnak a bécsiek

A „Németóra a parkban” program részeként a szó valós értelmében a közparkokban tartanak ingyenes német nyelvtanfolyamokat a migrációs háttérű bécsiek számára az osztrák fővárosban. A tanárok a helyszínen verbuválják a diákokat.

Ingyen megszemlélhetők a bécsi Spanyol Lovasiskola lipicaijai

A bécsiek és a turisták nem kis örömére az idén júliusban majdnem minden nap láthatók a Spanische Hofreitschule / Spanyol Lovasiskola kancái és csikói a Burggartenben, ahol bárki ingyen megnézheti a híres lipicaiakat. Aki többet szeretne látni, az fizetség ellenében megnézheti a Spanische Hofreitschule „Piber meets Vienna” című előadását, amelyben a piberi lipicai ménes utánpótlás-sztárjai mutatkoznak be.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >