Címke: Bécs

Naschmarkt: biosarok, textilszatyor és piac-alkalmazás

Számos újítást vezettek be az osztrák főváros legnagyobb forgalmú piacán, a Naschmarkton, hogy még népszerűbb és fogyasztóbarátibb hely válhasson belőle. Biosarkot alakítottak ki, saját textilszatyrot terveztek neki és az online jelenlétét is megerősítették.

Bécs: egy jeggyel két múzeumba

Közös jegyet vezetett be a bécsi Leopold Museum és a MAK (Iparművészeti Múzeum), így az érdeklődők kedvezményesen barangolhatják be a két kiállítóház termeit. A Wien 1900-Kombiticket birtokosait minden hónap első szombatján ingyenes tárlatvezetésre is várják.

 

Egyre kevesebben bliccelnek Bécsben – az éves bérlet ára napi 1 euró

Folyamatosan csökken a jegy nélkül utazók, a bliccelők száma a bécsi tömegközlekedési eszközökön. Tavaly az utasok csupán 2,1 százaléka nem tudott érvényes jegyet vagy bérletet felmutatni az ellenőröknek. A múlt év több rekordot is hozott a Wiener Liniennek, azaz a bécsi tömegközlekedési vállalatnak.

SozialMarie-díj: esélyes magyar kezdeményezések

Tizenegyedik alkalommal az idén ítélik oda a SozialMarie-díjat Bécsben, melyre újszerű társadalmi kezdeményezésekkel lehet pályázni. Három év óta a közönség is választhat országonként egy-egy nyertest, az idei résztvevőkre február 28-ig még lehet szavazni. A magyar pályázók között van a többi között a Strázsapróba meg a WebNővér is.

Európai módon: megnyílt a magdas szálloda Bécsben – menekültek üzemeltetik

Ma nyílt meg Bécs első Social Business Hotelje a Práter peremén, a második kerületi Laufbergergasse 12. alatt; személyzete jórészt fiatal menekültekből áll. A magdas Hotel mintapéldája lehet annak, hogy a gazdasági siker és a szociális tevékenység nem áll szemben egymással.

Szumózó, repülő és szlalomozó robotokat várnak Bécsbe

Az idén újra megrendezik Bécsben a RobotChallenge nemzetközi robotversenyt, melyen tizennégy kategóriában indulhatnak saját építésű gépeikkel amatőr versenyzők. A rendezvény az április 11–12-i hétvégén lesz, a Bécs I. kerületében, a Wollzeile 27a. alatt, az Aula der Wissenschaften-ben sorra kerülő versenyre a nevezési határidő február 28.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >