Címke: Bécs

LED-sáv figyelmezteti az autósokat a villamosra

Jelzőlámpák és -táblák mellett újabban LED-fénysávok figyelmeztetik a kanyarodó autósokat a villamosra Bécs néhány kritikus kereszteződésében. Van, ahol nullára csökkent az ütközések száma. Kísérletképpen 2013-ban két kereszteződésben építettek be ilyen fénysort a villamossínek és az útsáv közé.

Soros nagyon gyászos képet vázolt föl az Európai Unió jövőjéről

Az észt elnök azt kérte Davosban a Világgazdasági Fórum margóján a nagy nyugati uniós tagoktól, hogy országát ne vegyék egy kalap alá más keleti tagállamokkal, miután utóbbiak a maguk módján válaszolnak a menekültválságra – írja a The Wall Street Journal. Ilves szerint megint annak vagyunk tanúi, hogy ördögnek állítják be az egész térséget, ám úgy gondolja, hogy ebből az észteket ki kellene hagyni, mert ők igencsak pozitív szerepet töltenek be. Mondandójának bizonyítására idézte a német külügyminisztert, aki pár napja hangoztatta, hogy Kelet-Európa remélhetőleg nem szigeteli el magát az EU többi részétől.

Szilveszteri rekordkísérlet Bécsben

Rengeteg program közül választhat, aki úgy dönt, hogy az óévet az osztrák fővárosban búcsúztatja. Városszerte 13 színpadon rendeznek különleges műsorokat, a városháza előtti Rathausplatzon rekordkísérletre készülnek, a Zene Házába pedig ingyenes lesz a belépés.

Anyanyelvi olvasó-keresztszülők a bécsi iskolásoknak

Az olvasás élményének átadása és a nemzedékek közötti jó kapcsolat erősítése a fő célja annak a programnak, amelyik „olvasó keresztszülőket” keres és képez bécsi általános iskolások számára. Az eredeti ötletet továbbfejlesztve, immár a nem német anyanyelvű diákok is kaphatnak olvasótársakat.

Bécsi Kunsthalle: az ingyenes belépés is kultúrapolitikai állásfogalás

A popkultúra politikai oldalát és az ezzel szembehelyezkedő művészi reakciókat tárja a nagyközönség elé a bécsi Kunsthallejövő február elejéig látogatható „Politikai populizmus” (Politischer Populismus) című kiállítása. A múzeum mindenki számára ingyenes belépést kínál a tárlatra, így népszerűsítve, „popularizálva” a tárlatot.

Újra megnyílik a Virgil-kápolna Bécsben

December 12-én és 13-án nyílt napot tartanak a bécsi Virgil-kápolnában, amely a restaurálási munkálatok után most újra megnyitja kapuit a látogatók előtt. A kápolna az osztrák főváros legjobb állapotban megőrzött gótikus belső tereinek egyike. A kápolna mellett külön teremben kialakítottak egy állandó kiállítást is, amely a középkori Bécset mutatja be a látogatóknak. (Képek: Wien Museum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >