Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: Bécs

Mexikóba exportálja Mozartot Bécs

A bécsi Haus der Musik mintájára várhatóan 2015 közepére készül el Mexikó hangzásmúzeuma, a Casa della Música Viena. A virtuális karmestert, a virtostage-et és a Mozart névjátékot egy az egyben építik meg, lesz, amit adaptálnak. A licencszerződésből évi százezer euró bevétele lesz a bécsi intézménynek.

Bécs: mégsem lesznek új közlekedési lámpák

Mivel túl bonyolultak, illetve elvonják a gyalogosok figyelmét, nem vezetnek be új közlekedési lámpafajtákat a gyalogosok számára Bécsben. Három új jelzőlámpatípust teszteltek. Két éven át próbált három újfajta közlekedési lámpát az osztrák főváros, hogy növelje a gyalogosok biztonságérzetét az úttesten átkeléskor, illetve rövidítse a várakozási időt.

 

EcoTram, Bécs: sikeres az energiatakarékos villamos

Egy átlagos osztrák háztartás éves fogyasztásának megfelelő mennyiségű energiát takarított meg próbajáratán a bécsi energiatakarékos villamos, az EcoTram. Ez az első villamos, amelybe hőszivattyút is szereltek. A Wiener Linien és több cég – például a Rail Tec Arsenal, a Siemens, a Vossloh Kiepe, a SCHIG mbh és a TU Wien – közös kezdeményezése 2009-ben kezdődött, és a Klima- und Energiefonds is támogatta.

Németül tanulnak a bécsiek

A „Németóra a parkban” program részeként a szó valós értelmében a közparkokban tartanak ingyenes német nyelvtanfolyamokat a migrációs háttérű bécsiek számára az osztrák fővárosban. A tanárok a helyszínen verbuválják a diákokat.

Ingyen megszemlélhetők a bécsi Spanyol Lovasiskola lipicaijai

A bécsiek és a turisták nem kis örömére az idén júliusban majdnem minden nap láthatók a Spanische Hofreitschule / Spanyol Lovasiskola kancái és csikói a Burggartenben, ahol bárki ingyen megnézheti a híres lipicaiakat. Aki többet szeretne látni, az fizetség ellenében megnézheti a Spanische Hofreitschule „Piber meets Vienna” című előadását, amelyben a piberi lipicai ménes utánpótlás-sztárjai mutatkoznak be.

Elviselhető mértékben drágult a bécsi tömegközlekedés

Mától az eddiginél egy kicsivel többet kell fizetni a busz-, metró- és villamosjegyért Bécsben. A vonaljegy mostantól 2 euró 20 centbe kerül, és drágult a turisták által kedvelt napi-, 48 órás és 72 órás jegy ára is. A régi jegyek még az év végéig felhasználhatók. Változatlan maradt az éves bérlet ára, vagyis birtokosai továbbra is napi 1 euróért használhatják a bécsi tömegközlekedést. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >