17. AV Trend & Hifi Show

Címke: Bécs

SozialMarie-díj: ötven magyar kezdeményezés esélyes

Február 24-én éjfélig még lehet szavazni a bécsi SozialMarie-díj idei közönségdíjasaira. A pályázati felhívásra 190 szervezet jelentkezett, közülük 55 magyar kezdeményezés. Az idén már Szlovákia egész területéről érkeztek pályázatok és a továbbiakban Horvátországra és Szlovéniára is szeretnék kiterjeszteni a szociális innováció legrégebbi európai elismerését.

Szeretet: örökbe fogadott méhkirálynő és nyelvoktatás

A szokásos Valentin napi ajándékok mellé – mint az édesség, a virág vagy a romantikus vacsora – most akár egy méhkirálynőt is örökbe fogadhatott Bécsben az, aki valami igazán különlegessel szerette volna meglepni a kedvesét. Az örökbe fogadás árából német nyelvtanfolyamot szerveznek menekülteknek.

Mozart, a vállalkozó – kiállítás Bécsben

„Mozart és bécsi kapcsolatrendszere. Egy keresztmetszet“ címmel nyitott időszakos kiállítást a bécsi Mozarthaus. A tárlat dokumentumok, rézkarcok és emléktárgyak segítségével mutatja be, hogyan építette ki kapcsolatait a zeneszerző és vált ezáltal nemcsak felkapott művésszé, hanem sikeres vállalkozóvá is.

Rendszámot és parkolóhelyet kapnak a járókeretek a bécsi bérházakban

A szigorú tűzvédelmi előírások miatt csak speciálisan kialakított helyen tárolhatók a kerekes járókeretek a bécsi bérházakban. A rollátor-parkolóhelyet az önkormányzatnál kell kérvényezni, aki megkapja, annak rendszámot is raknak a járókeretére. A rollátor-parkolóhelyek ingyenes kialakítása is megkönnyíti kicsit az idős lakóink mindennapjait

Újra divat könyvtárba járni Bécsben

Negyvenegyzer új olvasóval bővült a bécsi könyvtárak, a Büchereien Wien tagjainak a száma 2016-ban. Főleg a fiataloknak jött meg a kedve az olvasáshoz, és kedvelt az e-könyvtár-szolgáltatás is. – A gyerekkönyvek kölcsönzési listájának élén Jeff Kinney „Egy ropi naplója, 5 – A rideg való” állt.

Bécsben már több az éves bérlet, mint az autó

Több rekordot is tartogatott 2016 az osztrák főváros tömegközlekedése számára: először lépte át az utasszám a 954 milliót, ráadásul már több éves bérlet van forgalomban, mint ahány személygépkocsi. Eközben tovább csökkent a jegy nélkül utazók, a bliccelők száma is.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >