Címke: Bécs

Bécs megvédi a fiákerlovakat

Intézkedéscsomagot dolgoztak ki Bécsben az osztrák főváros egyik jelképének számító fiákerlovak védelmében. Eszerint hőségben majd nem dolgozhatnak, és rövidül a munkaidejük is. Ha a tartományi parlament elfogadja a módosító javaslatcsomagot, már az idén nyáron életbe léphetnek az új szabályok, amelyeknek megtartását fokozottan ellenőrzik majd.

Fényszobor is várja majd az utazókat a bécsi Südtiroler Platzon

Mivel ez az első közterület, amellyel a pályaudvarról kilépő találkozik, 2017-ig átalakítják és megszépítik a bécsi Südtiroler Platzot. A tervezésbe a környékbelieket is bevonták, és bizottság felügyeli, hogy maradéktalanul érvényesüljenek a szempontjaik.

Bizalom, barátság: Bécs köszöntötte Budapestet – az expó reményében

Magyar–osztrák kapcsolatok: azt nézték, ami összeköt – világkiállítási vágyakcímmel terjedelmes írás olvasható az Infovilág élén. Lapunk felelős szerkesztője, egykoron a Magyar Hírlap külpolitikai rovatának Ausztriára (is) szakosodott munkatársa fölidézte a maitól alapvetően különböző, az együttműködésre, barátságra, jó szomszédságra, a kapcsolatok dinamikus fejlesztésére irányuló törekvéseket, amelyeknek egyik csúcspontja lehetett volna a világkiállítások történetében egyedülálló Bécs–Budapest expó megrendezése 1995–96-ban. Ebből a célból látogatott a magyar fővárosba Bécs polgármestere, dr. Helmut Zilk, aki exkluzív interjút adott a Magyar Hírlapnak. Íme:

 

Magyar–osztrák kapcsolatok: azt nézték, ami összeköt – világkiállítási vágyak

Napjainkban, amikor a magyar–osztrák államközi kapcsolatok – annak ellenére, hogy hazánk és Ausztria is ugyanannak a politikai, gazdasági uniónak is tagja – sok tekintetben a hidegháborús időszak pengeváltásaira emlékeztetnek. „Hazafyassnak” vélt sistergések és sziszegések keltenek döbbenetet Bécsben, és miután a Ballhausplatz sem kíván alulmaradni, kénytelen reagálni a Kossuth tér meg a Bem rakpart „szellemeskedéseire”.

Magánpénzből újítanak fel egy utcát Bécsben

Javarészt az ingatlantulajdonosok hozzájárulásából újítják fel a bécsi Herrengassét, ahol a jövőben több helye lesz a gyalogosoknak és a bicikliseknek. Az utca korszerűsítésével Bécs gazdagabb lesz egy sétálóutcával, megszépül, felértékelődik. (Képek: ZOOMVP FPC)

Sikeres a közösségi autómegosztás Bécsben

Kedvezően hat a városi mobilitásra a carsharing, vagyis az közösségi autómegosztás Bécsben. Egy friss tanulmány szerint 100 ezer bécsi használja ezeket a szolgáltatásokat, ennek köszönhetően évente összesen 44 millió kilométerrel kevesebb utat tesznek meg a személy-gépjárművek, ezáltal 7000 tonnával kevesebb szén-dioxidot juttatnak a levegőbe.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >