Címke: Bécs

A Manner nápolyi ad meleget Bécsben

A nápolyigyártás közben keletkező felesleges hővel fűtik a környező épületeket a nemzetközti hírű, termékei révén hazánkban is ismert Manner gyár közvetlen közelében. A Bécs 17. kerületében működő üzem hatszáz háztartást lát el távhővel és meleg vízzel. A nápolyifűtés évi ezer tonnával csökkenti Bécsben a szén-dioxid kibocsátást.

„Remélem, eljön az idő” – fejezetek az ifjú Széchenyi életéből

Milyen szellemi-lelki útkeresés után került a magyar közéletbe a Bécsben született, arisztokrata család katonai pályára készülő sarja, a fiatalkorát utazgatással, bohém-romantikus kalandokkal fűszerező Széchenyi István? Fónagy Zoltán történész írása az MTA 225 éve született alapítójáról.

Nevet keresnek a bécsi pandakölyköknek

Bárki javaslatot tehet a bécsi kis pandák nevére  október 16-ig. A legjobbnak minősülő három ötlet közül internetes szavazással választják ki a győztes javaslatot. A névadási ceremónia novemberben lesz, november 27-én pedig nagyszabású családi napon ünnepli meg a bécsi állatkert a történelmi pillanatot.

A populista Orbán szellemi hadiállapotba helyezte Magyarországot

A bécsi migrációs csúcson egyetértettek abban, hogy zárva kell tartani a Balkánt a menekültek előtt, ám a nyílt vitán túlmenően a találkozó szinte semmiféle eredményt nem hozott – összegez a Neue Zürcher Zeitung. Orbán Viktor szokás szerint nem tett lakatot a szájára: arról beszélt, hogy ezúttal a szokásos uniós blabla nélkül tárgyaltak meg kényes kérdéseket is. Kifejtette: a magyar határt légmentesen lezárták. Ugyanakkor az osztrák kancellár szerint lehetetlen tökéletesen elreteszelni a határokat, itt közös intézkedésekre van szükség, hogy elkerüljék az egyoldalú nemzeti lépéseket.

Orbán jó egymillió embert akar internáltatni az Európai Unión kívülre

Az unió migrációs biztosa szerint a mostani válságban a legnagyobb veszélyt nem a bevándorlók, vagy a terroristák, hanem Európa belső démonai okozzák – állapítja meg a The New York Times. Így a nacionalizmus, a populizmus, a demagógia és az idegengyűlölet. Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős biztosa a The New York Times athéni demokrácia-konferenciáján úgy foglalta össze, hogy a közeli múlt sötét kísértetei gyötörnek bennünket.

Dürer híres nyula is látható lesz a múzeumok hosszú éjszakáján

Tizenhetedik alkalommal bolydul fel a bécsi múzeumok nyugalma október 1-jén. A múzeumok hosszú éjszakáján több mint százharminc kiállítóhelyre látogathatnak el este 6 és hajnali 1 óra között az érdeklődők. Az Albertinában hét órán át ismét látható lesz Dürer híres Mezei nyula.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >