Címke: Bécs

Nyitnak a húsvéti vásárok Bécsben

Városszerte öt vásárban tankolhatnak húsvéti hangulatot az osztrák főváros látogatói és lakói. Csaknem kétszáz stand roskadozik a hímes tojások, kézműves termékek és húsvéti finomságok alatt. Javában zajlik a vásári ténykedés a 21. kerületben, a Franz Jonas Platzon, ahol már március idusa óta várják a húsvéthoz kapcsolódó kínálattal az érdeklődőket.

Bécset különösen kedvelik a külföldi cégek

Minden eddiginél több, összesen 133 nemzetközi vállalkozás választotta telephelyéül az osztrák fővárost 2013-ban. Egyre több kezdő és kelet-közép-európai cég dönt Bécs mellett. Magyarországról a múlt tíz évben harminc vállalkozás választotta működése színhelyéül az egykori császárvárost.

Rászólnak a szemeteskukák a bécsiekre

Mivel a téli hónapokban alábbhagy az emberek tisztasági igyekezete, az osztrák főváros újabb kampányban emlékezteti őket arra, hogy a város tisztaságáért ők tehetik a legtöbbet. Az információk könnyű hozzáférhetősége hozzájárul a bécsiek tisztasági moráljának javulásához: a város online térképén ugyanis egy kattintással bárki megtudhatja, hogy hol van a legközelebbi hulladékgyűjtő sziget, szeméttelep, veszélyeshulladék-átvevő hely vagy zacskóautomata.

Nagyszabású felújítások a Südosttangentén

Nagyszabású felújítási munkálatok kezdődtek Ausztria legforgalmasabb autópályáján, a bécsi Südosttangentén (A23). A munkák várhatóan 2018-ra fejeződnek be és 277 millió euróba kerülnek. Hétköznaponként minden sáv járható lesz. Az útfelújításokról és aktuális forgalomkorlátozásokról 35 elektronikus információs tábla tájékoztatja németül és angolul az autósokat az A2-es, A4-es, A21-es autópálya és az S1 gyorsforgalmi út A23-as felhajtóinál.

EP-választás: szorít a határidő

A Bécsi Választási Iroda arra hívta fel az osztrák fővárosban élő külföldi állampolgárok figyelmét, hogy már csak március 11-ig kérhetik a választási névjegyzékbe vételüket, ha osztrák EP-képviselőkre szeretnének szavazni. Kevés szó esik ugyan róla, de nemcsak Magyarország, hanem egész Európa választási lázban ég: május 22–25. között tartják ugyanis az Európai Parlament-i képviselőválasztást.

Saját doménneve van Bécsnek: .wien

A világon elsőként az osztrák fővárosnak lett saját doménneve. Az első .wien-re végződő honlapokat, a seestadt.wien-t és a smartcity-wien-t most mutatták be. „Bécs ezáltal még nagyobb figyelmet kap, ez egy óriási lehetőség a város mint márka és a bécsi gazdaság számára” – hangsúlyozta Christian Oxonitsch városi tanácsnok az első honlapok bemutatásakor. Képen: Votava/PID)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >