15. AV Trend & Hifi Show

Címke: Bécs

Bécs, Pioneers Festival: startup-találkozó

Október végén újra megrendezik Bécsben Európa egyik legrangosabb startup-fesztiválját, melynek részeként a Bécsi Gazdasági Ügynökség az idén először két külföldi kezdő vállalkozást (startupot) is díjazni fog. Fejlesztésekben és sikersztorikban nem lesz hiány, ráadásul a fesztiválon debütál a szlovák repülő autó, az AeroMobil 3.0 is.

Bulvár-születésnap: 150 éves a Ringstraße – általa lett Bécs világváros

A bécsieken, az osztrákokon kívül alighanem a magyarok ismerik a legjobban a (valamikori) császárváros leghíresebb útját, a Ringet, a pompás paloták, az operaház, a parlament, a Burgtheater, a Volksgarten, a városháza, az egyetem, az Imperial szálloda, a természet- és művészettörténeti múzeum, Mozart, Johann Strauss és Mária Terézia emlékműve, a Votivkirche és persze a Hofburg szegélyezte Ringstrassét. Azt viszont már kevesen tudják, hogy a beruházói nagyvonalúsággal megterveztetett és megépíttetett látványos, akár egy jó óra alatt végigjárható útonal nem is olyan régi: jövőre lesz 150 éves.

Bővül a bécsi tűcsereprogram

Hamarosan újabb tűcsere-állomással bővül az osztrák főváros szenvedélybetegeket ellátó hálózata. Az érdeklődők nyílt napon ismerhetik meg a létesítményt és szolgáltatásait, a környékbeliek pedig személyes meghívót kapnak. Az új létesítmény november 13-tól a Nußdorfer Straße 41. szám alatt várja a segítségre szorulókat, ahol tanácsadással, tűcserével, nappali melegedővel és szociális szolgálattal igyekeznek javítani a kábítószerfüggők körülményein.

Beszédes vécétörténelem Bécsben

A bécsi vécékultúra történetébe kínál betekintést a Brennpunkt legújabb kiállítása, amely a higiénia, az ökológia és a technikai vívmányok fontosságára is rávilágít. Illatfal, öblítős játék és Hundertwasser humuszvécéjének elkészítési útmutatója is várja az érdeklődőket.

Nyílt nap a bécsi start-upoknál

Újonnan alapított, nagy reményekre okot adó vállalkozások, start up-ok nyílt napját rendezik meg „Gründen in Wien” (Alapítás Bécsben) címmel október 10-én az osztrák fővárosban. A 120 új vállalkozás részvételével 50 helyszínen zajló rendezvény célja, hogy másoknak is kedvet csináljon a cégalapításhoz és bátorságot adjon az ötleteik megvalósításához.

Egyre bátrabban kerekeznek a bécsi biciklisek

Egyre nagyobb biztonságban érzik magukat a bécsi biciklisek – derül ki egy friss közvélemény-kutatásból. Azok viszont, akik soha nem ülnek biciklire – elsősorban a nők és az idősebbek – még mindig félnek a forgalomban. Vagy éppenséggel nincs is kerékpárjuk.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >