Címke: Bécs

Így lesznek tovább egészségesek a bécsiek

Az osztrák szövetségi főváros vezetése programot dolgozott ki, hogy minél tovább éljenek jó egészségben a bécsiek. A recept: az eddiginél több mozgás, egészségesebb ételek, kevesebb császármetszés és kevesebb rossz fog. Erősíteni szeretnék továbbá a lakosság pszicho-szociális egészségét, alacsonyan tartani a környezeti ártalmakat, mozgásra ösztönözni az embereket és egy monitoring-rendszert kiépíteni.

Ez nem az az Európa, amelyre büszkék lehetünk – nem bűnözők az illegális határátlépők

Az Európa Tanács emberi jogi megbízottja a New York Times vendégkommentárjában úgy vélekedett, hogy Európa különb annál, mint amit menekültügyben produkált az utóbbi időben. Magyar–osztrák belügyminiszteri találkozó lesz holnap Budapesten. A vendég a megbeszélések előtt azt hangsúlyozta, hogy a menekültkérdés közös feladat elé állítja mindkét országot, és Ausztria azt szeretné, ha ez ügyben erős tengely jönne létre Bécs és Budapest között – tudósít a Der Standard. A Süddeutsche Zeitungnak az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője úgy nyilatkozott a menekültválság kezelése nyomán, hogy ez nem az az Európa, amelyre mindannyian büszkék lehetünk.

Bécs: hat vallás egy helyen

Megáldották az osztrák fővárosban a „Vallások kampuszát”, ahol néhány éven belül római katolikus, evangélikus, román ortodox, zsidó, iszlám és buddhista templom áll majd. A békés együttélést jelképező térséget Bécs új városrészében, a Seestadtban alakítják ki.

címkék:  BécsSeestadtkampuszvallások
Vizes tapasztalatcsere budapesti részvétellel Bécsben

A természetes fürdővizek ökológiai egyensúlyának fenntartásáról tartottak a napokban tapasztalatcserét az osztrák fővárosban. A 13. Wiener Dialogforumon öt kelet-európai nagyváros – köztük Budapest – delegációja tudhatta meg, hogyan csinálják a bécsiek. (Képek: Mario Lang.)

Bécs szivárvány-főváros lesz

Mivel az osztrák főváros szivárványfőváros akar lenni, tanulmányt készítettek az LMBTQ-közösség élethelyzetéről. Bár a bécsi melegek harmadát érte már diszkrimináció, viszont nagyon elégedettek a biztonsággal, a kulturális kínálattal és a közösségi helyszínekkel. Holnap, június 20-án szivárványparádét rendeznek az egykori császárvárosban.

Bécsi migránsok történeteit keresi a Wien Museum

Az osztrák főváros legújabb kori történetének, a vendégmunkások érkezésének tárgyi emlékeivel bővíti gyűjteményét a Wien Museum. Fotókat, történeteket és személyes emléktárgyakat várnak az 50-es évektől Bécsbe érkezett migránsoktól. A gyűjteményhez szívesen fogadják bárkinek a történetét ezen az e-mailcímen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >