Címke: Bécs

Bécs 140 millió eurót fordít útfelújításokra az idén

Csaknem tizenháromezer helyen végeznek útfelújítási és -építési munkákat az osztrák fővárosban az idén, összesen 140 millió euró értékben. A magas szám ellenére az idei szezon visszafogottabb lesz, mint a korábbiak. A munkálatok közti eligazodást egy okostelefonos alkalmazás is segíti, a Baustellen Wien App.

Széchenyi István – Bécs

Az osztrák főváros I. kerületében, kőhajításnyira a császárok egykori palotájától, a Burgtól született gróf Széchenyi István (1791–1860). A Herrengasse 5. szám alatti épület, az egykori szülőház falán 1966 óta kétnyelvű márványtábla örökíti meg a 19. század magyar polgári átalakulása legmarkánsabb alakjának emlékét. 

A régmúlt extrém divatja: bécsi kiállítás hordhatatlan ruhákról

„Utópiák a divatban. Haute Couture a grafikában” a címe a Bécsi Iparművészeti Múzeum (MAK) legújabb kiállításának, amely az európai divatrajzok világába enged betekintést a 15. század végétől egészen az 1930-as évekig. Óriási parókák, bizarr szabású ruhák, puffos ujjak, fodrok, szalagok és virágdíszek minden mennyiségben.

Hullámvasúton érkezik az étel Bécs legújabb éttermében

A bécsi Práterben nyílt meg Ausztria első Rollercoaster-Restaurant-ja, ahol lábosban, hullámvasúton érkezik az étel a vendégekhez. Rendelés tableten, a koktélokat robotok mixelik. Az egyedülálló gasztronómiai élményt látványos fényjáték egészíti ki. A bécsi Rollercoastert egyébként még az idén újabbak követik az angliai Alton Towersben, valamint Szocsiban. 

Töltőállomás-hálózatot épít ki Bécs elektromos autókhoz

Két év alatt mintegy ezer elektromos töltőállomás megépítésével számol Bécs, hogy a mostaninál népszerűbbé tegye az e-autókat. A jövőben közlekedési lámpáról és lámpaoszlopról is lehetne autót tölteni és nyilvánosan hozzáférhetővé tennék a magánterületen álló töltőállomásokat is.

Terített asztal méheknek – bécsi tanácsok

Mivel a gyümölcsfák virágzása után előfordul, hogy nem találnak elegendő élelmet a méhek, egy bécsi környezetvédelmi tanácsadó szervezet hasznos ötletekkel, tanácsokkal segít abban, hogy miként varázsolhatunk a kertünkből vagy virágládánkból terített asztalt a számukra.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >