Címke: Bécs

A legkorszerűbb képzés jegyében: kilenc oktatási tömb épül Bécsben

Kilenc oktatási tömböt hoznak létre 2023-ig az osztrák fővárosban mintegy 700 millió euró ráfordítással. Az új modellben összenőnek az óvodák és az általános iskolák. Még 2015 telén leteszik az alapkövét a donaustadti Campus Attemsgassénak, amely 2017-re készül el.

Bécs: napelemes terasz egyetem tetején

Szemet gyönyörködtet, hűsít és áramot termel a bécsi BOKU (Agrártudományi Egyetem) tetején felépített napelemes tetőterasz, ahol nemcsak a hallgatók, de a rovarok is szívesen időznek. Ráadásul az egyetem hűtői tele vannak házi készítésű bazsalikomos pestóval. (Képek: Houdek / PID)

Egyedülálló bécsi kezdeményezés: két hétre sportpályává változik az osztrák főváros

Augusztus 23-tól két héten át a sport játssza a főszerepet az osztrák fővárosban. A SPORT.PLATZ Wien kezdeményezés révén naponta más-más sportágat próbálhatnak ki ingyen a bécsiek. Az első edzés 2015. augusztus 23-án, a Museumsquartier Mariahilferstraße felőli oldalán lesz. (Képek: WAT/Schedl és WAT/Schiffl)

Pofára estek a magyar újfasiszták – az osztrákok és a németek kiutálták őket

A bécsi kudarc után felsültek a magyar neonácik Nürnbergben is, ezért a jelek szerint elálltak a városban tervezett látogatástól – tudósít a Nordbayern.de. A Németországban rég betiltott „vér és becsület” újfasiszta szervezet magyar lerakatának tagjai, nyolc felnőtt, valamint egy gyerek (az osztrák jelentések korábban csupán hat felnőttről adtak hírt – a szerk.) a „hadtörténelem lelkes híveiként” olyan helyeket akartak felkeresni, amelyek kötődtek Hitlerhez. Így Nürnbergben a Birodalmi Pártnapok Dokumentációs Központját, az egykori per emlékmúzeumát, ám a város vezetése úgy döntött, hogy egyik helyre sem engedi be őket.

A bécsi biciklisek 28 százaléka visel bukósisakot

Az osztrák autó- és motorosklub, az ÖAMTC öt helyszínen, 1500 biciklis részvételével készített felmérést arról, miként viszonyulnak a bukósisakhoz a bécsi biciklisek. Kiderült, hogy noha felnőttek számára nem kötelező, 28 százalékuk azért visel fejvédőt. Eltérés van azonban a nemek és az útvonalak között. 

Élménykártyával Bécsbe és Pozsonyba

Pozsonyban és Bécsben vehetnek igénybe kedvezményeket a Twin City Liner élménykártyát használók. Nemcsak a két fővárost összekötő katamaránon utazhatnak olcsóbban, de múzeumokban, szállodákban és éttermekben is kedvezmények várják őket. A Twin City Liner 2006. június 1-je óta köti összet Bécset és Pozsonyt, naponta öt hajópár közlekedik. A két főváros közti távolságot a katamarán 75 perc alatt teszi meg óránként 60 km-es sebességgel.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >