16. AV Trend & Hifi Show

Címke: Bécs

Élménygazdag advent a Schönbrunni Állatkertben

Az idei adventi időszakban is különleges programokkal várja ifjú látogatóit a Bécs-Schönbrunni Állatkert. A gyerekeknek szóló vezetések, a közös barkácsolás és sütögetés a tiroli parasztudvar konyháján ünnepi hangulatba ringatják az egész családot. Karácsony napján pedig fókákkal, pingvinekkel és más sarki állatokkal együtt lehet várni a Jézuskát. (Képek: Tiergarten Schönbrunn)

Újjáélesztettek egy bécsi patakot

Decemberben fejezik be a Gütenbach patak torkolatának revitalizációját az osztrák fővárosban. Kibetonozott meder helyett homokos part, sekély vizű, apró öblök és sok-sok frissen telepített bokor és fa várja a természetbe vágyókat. A költségek négyötödét az osztrák állam állta.

Múlandó szépség, avagy: cigarettaművészet Bécsben – szecessziós reklámplakátok szemléje

A dohányipar művészi oldalát mutatja be a Leopold Museum „Múlandó szépség” című új kiállítása, amely jövő február utolsó napjáig látogatható a bécsi múzeumi negyedben (MuseumsQuatier). A máig népszerű szecessziós reklámplakátok korából merítő tárlat jelenleg Európa egyik legátfogóbb gyűjteménye a témában.

Névtelen polip a bécsi állatkert új sztárja

Fennállása óta először látható polip a Schönbrunni Állatkertben. Az új lakó kedvenc időtöltése, hogy akváriumának üvegéhez tapadva a látogatókat figyeli. Karjai segítségével úszik, mászik, ha pedig fenyegetve érzi magát, tintafelhőt lő ki, hogy megzavarja ellenségét.

Okos konyhán csökkenthető az élelmiszerhulladék

Egy felmérés szerint a bécsi éttermekből származó 35 ezer tonna élelmiszer landol évente a kukában. A város „Smart Kitchen” címmel programot indított a körükben, ahol az élelmiszer-hulladék csökkentésének néhány egyszerű módszerét ismerhetik meg. A programban (el)ismert bécsi vendéglők és lokálok vesznek részt, mint a Marks, a Wirr, az Ulrich, a Gaumenspiel, a Café Leopold.

Szeretem a testem – a bécsi diáklányok fogyni akarnak

A bécsi kamaszlányok ötöde jobban aggódik a testsúlya és alakja, mint a családon belüli konfliktusok miatt. Harmaduk retteg az elhízástól, több mint háromnegyedük pedig csontsovány szeretne lenni – derül ki egy friss felmérésből. A bécsi városháza női egészségvédelmi programja a napokban tette közzé annak a felmérésnek az eredményét, amelyet 33 bécsi iskola 12–17 éves tanulói körében végeztek el az étkezési zavarokkal és a testképpel kapcsolatban.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >