15. AV Trend & Hifi Show

Címke: Bécs

Nyílt nap a bécsi start-upoknál

Újonnan alapított, nagy reményekre okot adó vállalkozások, start up-ok nyílt napját rendezik meg „Gründen in Wien” (Alapítás Bécsben) címmel október 10-én az osztrák fővárosban. A 120 új vállalkozás részvételével 50 helyszínen zajló rendezvény célja, hogy másoknak is kedvet csináljon a cégalapításhoz és bátorságot adjon az ötleteik megvalósításához.

Egyre bátrabban kerekeznek a bécsi biciklisek

Egyre nagyobb biztonságban érzik magukat a bécsi biciklisek – derül ki egy friss közvélemény-kutatásból. Azok viszont, akik soha nem ülnek biciklire – elsősorban a nők és az idősebbek – még mindig félnek a forgalomban. Vagy éppenséggel nincs is kerékpárjuk.

Hidakat építünk – Ausztria rendezi az Eurovízió dalfesztiválját

„Building Bridges” mottóval rendezi meg Ausztria a Eurovíziós dalfesztivált jövőre. Ezzel Conchita Wurst üzenetére szeretnék emlékeztetni a világot. A „Building Bridges” vezérfonalként húzódik majd végig a rendezvény minden elemén, a kisérő rendezvényektől a döntőig. A dalverseny arculatáról a következő hetekben döntenek.

Remíz: metrószimulátor is lesz Bécs új közlekedési múzeumában

Interaktív, érdekes és látogatóbarát lesz Bécs új közlekedési múzeuma, a Remíz, amely szombaton nyitja meg kapuit. A bécsi tömegközlekedés 150 éves történetét feldolgozó kiállításon jegyellenőrök lehetnek vagy metrót vezethetnek a látogatók. Bécs több pontjáról oldtimer buszok és villamosok szállítják majd a látogatókat a múzeumba, egy ingyen letölthető jeggyel pedig a megnyitó napján ingyenesen lehet felszállni a buszokra, villamosokra és a metróra.

Türkiz metrót szeretnének a bécsiek

Lezárult az új bécsi metróvonal, az U5 színéről döntő internetes szavazás. A 143 ezer voksoló kétharmada a türkizt választotta. Természetesen az állomások dizájnjában is visszaköszön majd a választott szín. Az Elterleinplatzot a Karlsplatz-cal összekötő U5 építése várhatóan 2018-ban kezdődik; a próbafúrásokat már néhány héten belül megkezdik.

Bécs iskolába megy

Mintegy 220 ezer diák és hallgató számára kezdődik meg hamarosan az új tanév az osztrák fővárosban. Ez azt jelenti, hogy minden harmadik bécsi átlagosan 76 euró értékben vásárol iskolaszereket. A bécsi kereskedők csaknem 40 millió eurós forgalomnak örülhetnek. Készülnek a tanévre az iskolafenntartók is.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >