Címke: Bécs

Eurovízió-dalfesztivál, Bécs: jegyek hétfőtől

Hétfőtől lehet jegyet vásárolni a 2015-i Eurovízó-dalfesztivál bécsi döntőjére a Wiener Stadthalléba. A szervezők az első körben 100 ezer jegyet dobnak piacra, és összesen három menetben zajlik majd az értékesítés. A a jegytulajdonosok az előadás kezdete előtt két órával, valamint az előadás kezdetétől számított hat órán át ingyenesen vehetik igénybe a bécsi tömegközlekedési eszközöket.

Az emberi jogok városa lesz Bécs

Csaknem egyéves előkészítést követően különleges klubba lép be az osztrák főváros: az emberi jogok városa lesz. Ez azt jelenti, hogy a jövőben minden döntést az emberi jogok elvei szerint hoz meg. Ausztriában eddig Grác és Salzburg kötelezte magát hivatalosan is, hogy minden döntését az emberi jogok szerint hozza.

Vasárnapi nyitva tartás: a bécsi cégek nagy többsége támogatja

Nyilvánosságra hozták a Bécsi Gazdasági Kamara közvélemény-kutatásának eredményeit. Eszerint a bécsi vállalkozások jó 72 százaléka támogatja a vasárnapi nyitva tartást és a kerthelyiségek egész éves nyitva tartását. Nyolcszáz új munkahellyel és 140 millió euró bevétel-növekedéssel járna, ha a hét utolsó napján is nyitva tarthatnának a bécsi üzletek.

A Bombardier-től vesz villamosokat a bécsi közlekedési vállalat

Százötvenhat alacsonypadlós villamos szállításáról írt alá szerződést a Bombardier-vel a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien. A szerelvények az osztrák fővárosban készülnek és 2018-tól állnak forgalomba. A szerelvények egyenként – átszámítva – egymilliárd-száztizenkétmillió forintba kerülnek.

Bécsi bálidény: rövid és kiadós

Felmérések szerint mintegy félmillió osztrák és külföldi vendég ropja majd a bécsi táncparketten az idei báli szezonban, amely február közepéig tart. Az osztrák főváros gazdasága csaknem 130 millió eurós bevétellel számolhat. Noha lényegesen rövidebb lesz, a sikerességét tekintve várhatóan semmiben sem marad majd el a tavalyitól az idei báli szezon Bécsben – derül ki a Bécsi Gazdasági Kamara (Wirtschaftskammer Wien) megbízásából készült felmérésből.

Bécs: kicserélik az éves bérletet – ára 365 euró

Jövő év elejétől megújul a bécsi tömegközlekedési vállalat, a Wiener Linien éves bérlete. Az új útazási igazolvány bankkártya formátumú lesz és hologrammal is ellátják a hamisítás ellen. Az ára viszont változatlan marad: 365 euró, éppen a fele a budapesti éves BKV-bérletének.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >