17. AV Trend & Hifi Show

Címke: Bécs

Mobiltelefon-automatákra cserélik a telefonfülkéket a bécsi aluljárókban

Hat bécsi metróállomáson máris mobiltelefon-automatákra cserélték a hagyományos telefonfülkéket. A kínálat az okostelefonoktól a különféle tartozékokig terjed. Még az idén további 30 automatát szeretnének telepíteni. Az automaták előnye, hogy a nap bármely szakában a vásárlók rendelkezésére állnak, ráadásul akkora forgalmat bonyolítanak le, hogy naponta kell feltölteni őket.

Egyetemek fenntarthatósági rangsora

Hatodik helyen végzett a bécsi agrártudományi egyetem, a BOKU (Universität für Bodenkultur Wien) a világ egyetemeinek fenntarthatósági rangsorában. Ezzel az eredménnyel a német nyelvterület összes felsőfokú oktatási intézményét maga mögé utasította. A magyar egyetemek közül a szegedi lett a legjobb, a 107. a rangsorban.

Figyelmetlen autósok akadályozzák a bécsi villamosokat, buszokat

Csaknem 2300 alkalommal állták el tavaly szabálytalanul parkoló autók a villamos- és buszjáratok útját Bécsben. Emiatt az utasoknak akár 40 percet is kellett várakozniuk, 650 esetben pedig csak a gépkocsi elvontatása segített. Mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki nem figyel oda parkoláskor, és a leállított gépjárműve akadályozza a forgalmat.

Bécs 600 ezer vendége keringőzik át az új évbe

Mintegy hatszázezer osztrák és külföldi vendéget várnak Ausztria legnagyobb szilveszteri bulijába, a bécsi «szilveszteri ösvényre», amelyet az idén immár a 27. alkalommal rendeznek meg. Az év utolsó napján tizenegy helyszínen lehet ünnepelni a valamikori császárváros magyarok által különösen kedvelt belvárosában.

Néző-örökbefogadás: a bécsi Volkstheater egyedülálló kezdeményezése

A bécsi Volkstheater az évad kezdetével indította el néző-örökbefogadási kezdeményezését, amelynek részeként olyanok számára teszik lehetővé a hozzáférést a kultúrához, akik egyébként sosem jutnának el az előadásokra. Közösségi finanszírozással 15 ezer eurót szeretnének összeszedni, hogy ötszáz új nézőnek adhassanak bérletet.

Bécsi példa a kilakoltatások megszüntetésére

Évente mintegy 900 esetben kerül sor kilakoltatásra Bécsben, ami az önkormányzati bérlakásokban élő családok kevesebb, mint fél százalékát érinti. Mivel a városnak ez az arány is túl magas, 2017 februárjától célzottan képzett szociális munkások segítenek az érintetteknek.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >