Címke: Bécs

Vásárlás zeneszóra a bécsi piacokon

A májusi hétvégéken kofák mellett zenekarok is benépesítik majd a bécsi piacokat, amelyek hetedik alkalommal adnak helyet a Zenepiac-programsorozatnak. Klasszikus zene, jellegzetes bécsi zene és világzene egyaránt szerepel a kínálatban. A Zenepiac (Musikmarkt) rendezvényeire a belépés ingyenes, a közönség pedig zöldséget és gyümölcsöt formázó ülőalkalmatosságokon pihenhet meg.

Elkészült Bécs első gyalogostérképe

Titkos átjárók, sétáló- és bevásárlóutcák, cipészek, ivókutak és nyilvános vécék egyaránt szerepelnek Bécs első gyalogostérképén, amely a gyaloglás éve alkalmából készült el. „A gyalogostérképpel még a tősgyökeres bécsiek is felfedezhetnek olyan helyeket a városban, amelyeket eddig nem ismertek” – mondja Bécs gyalogosügyi megbízottja, Petra Jens.

Eurovíziós Dalfesztivál: Bécsben másodszor – hidakat épít népek, világnézetek között

Ma késő délután Bécs város budapesti képviseleti irodája, a comPRess sajtótájékoztatót tartott a jubileumi, 60. Eurovízió-dalfesztiválról, amelyet május 19–23. között tartanak az osztrák főváros patinás rendezvénycsarnokában, a Wiener Stadthalléban. Az eseményen Roman Horacek, a fesztivál sajtófőnöke hangoztatta: a főrendező Osztrák Rádió és Televízió (ORF) által kiválasztott jelmondat, a „Buiding Bridges”, azaz „Hidakat építünk” elsősorban a sokszínűségre és a toleranciára utal.

Naschmarkt: biosarok, textilszatyor és piac-alkalmazás

Számos újítást vezettek be az osztrák főváros legnagyobb forgalmú piacán, a Naschmarkton, hogy még népszerűbb és fogyasztóbarátibb hely válhasson belőle. Biosarkot alakítottak ki, saját textilszatyrot terveztek neki és az online jelenlétét is megerősítették.

Bécs: egy jeggyel két múzeumba

Közös jegyet vezetett be a bécsi Leopold Museum és a MAK (Iparművészeti Múzeum), így az érdeklődők kedvezményesen barangolhatják be a két kiállítóház termeit. A Wien 1900-Kombiticket birtokosait minden hónap első szombatján ingyenes tárlatvezetésre is várják.

 

Egyre kevesebben bliccelnek Bécsben – az éves bérlet ára napi 1 euró

Folyamatosan csökken a jegy nélkül utazók, a bliccelők száma a bécsi tömegközlekedési eszközökön. Tavaly az utasok csupán 2,1 százaléka nem tudott érvényes jegyet vagy bérletet felmutatni az ellenőröknek. A múlt év több rekordot is hozott a Wiener Liniennek, azaz a bécsi tömegközlekedési vállalatnak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >