Címke: Budapest

Ez nem az az Európa, amelyre büszkék lehetünk – nem bűnözők az illegális határátlépők

Az Európa Tanács emberi jogi megbízottja a New York Times vendégkommentárjában úgy vélekedett, hogy Európa különb annál, mint amit menekültügyben produkált az utóbbi időben. Magyar–osztrák belügyminiszteri találkozó lesz holnap Budapesten. A vendég a megbeszélések előtt azt hangsúlyozta, hogy a menekültkérdés közös feladat elé állítja mindkét országot, és Ausztria azt szeretné, ha ez ügyben erős tengely jönne létre Bécs és Budapest között – tudósít a Der Standard. A Süddeutsche Zeitungnak az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője úgy nyilatkozott a menekültválság kezelése nyomán, hogy ez nem az az Európa, amelyre mindannyian büszkék lehetünk.

Az európai szocialisták a nyitott, toleráns, az egyéni jogokat és az emberi méltóságot tisztelő Európáért dolgoznak

Újraválasztották az Európai Szocialisták Pártja (angol rövidítéssel PES) elnökének Szergej Sztanisev bolgár politikust a szervezet budapesti tisztújító kongresszusán, pénteken. Kihívója, a spanyol Enrique Barón Crespo visszalépett a jelöltségtől.

Menekültek világnapja, velünk akarnak élni  – óriásplakátok a budapesti metróban

A jövő héttől kezdődően az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) a budapesti 2-es és 3-as metróvonalak megállóiban óriásplakátokon mutat be néhány olyan nem mindennapi menekültet, aki Magyarországon új hazára lelt, és tevékenyen hozzájárul az ország fejlődéséhez. Az UNHCR menekültplakátjai, véletlen egybeesésként, sajátos párhuzamban állnak majd a magyar kormányzat bevándorlás-ellenes óriásplakát-kampányával. – A világon mindenütt azzal szembesülünk, hogy családok kényszerülnek menekülni az erőszak elől. Az idei menekültek világnapján mindenki emlékezzen arra, ami összeköt bennünket egymással – arra, hogy mindannyian emberek vagyunk.”

Keveset költenek Budapesten a turisták

Bár a látogatók száma folyamatosan nő (7%-ot meghaladó bővülés várható idén) és ebből a szempontból a régióban csak Bécs és Prága előzi meg a magyar fővárost, a nálunk elköltött pénz mennyiségében látványos lemaradásban van Budapest. A MasterCard összesítése szerint egy átlagos turista egyetlen látogatáskor több mint kétszer annyi pénzt (218 ezer forintnak megfelelő összeget) hagy ott Bécsben, mint Budapesten. Prága is jócskán előttünk jár, ott 165 ezer forintot költ egy látogató, a magyar fővárosban viszont csak 98 ezret.

 

 

 

Bosch-csoda: 165 lottó-főnyeremény – 1000 új munkahely – 24 milliárd kutatásra, fejlesztésre

Szuperszámokat – értsd: követésre különösen érdemes tényeket – soroltak ma délben a magyarországi Bosch-csoport vezetői a 2014. év értékelése közben. Pusztán hasonlításképpen: a cégcsoport tavalyi árbevétele 165 lottó-főnyereménnyel egyenértékű...

Városligeti gyermeknap, május 30–31. – százezreket várnak

Negyedszázad óta minden évben megrendezi a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a fővárosi önkormányzattal közösen az ingyenes gyermeknapi programsorozatot; az idén május utolsó két napján. Karitatív szervezetként a gyermekmentő fontosnak tarja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik kulturált programokon vehessenek részt, mert sokuknak ilyesmire itt nyílik alkalmuk.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >