17. AV Trend & Hifi Show

Címke: Budapest

Látványosan fölértékelődtek a panellakások

A budapesti és az országos panel-árindexek továbbra is meredeken emelkednek, arányukk meghaladja a téglalakások értékeit is. Az egyes lakótelepek között azonban látványos, akár százezer forintot is meghaladó árkülönbségek tapasztalhatók.

Ötszáznál több szeretetküldemény

Tavaly rendezte meg először karácsonyi cipősdoboz-akcióját a Bosch: jó néhány száz doboznyi ajándékot juttatott el a rászorulóknak. A sikeren felbuzdulva a magyarországi Bosch-csoport vezető-utánpótlás-programjának (Junior Managers Program, JMP) résztvevői az idén is gyűjtést szerveztek a munkatársak körében Budapesten, Hatvanban és Miskolcon.

Budapesten a művészet él, és élni akar

Ezer ok van Budapesten a panaszkodásra. Nem is érdemes részletezni. Sokan megteszik. Arról már ritkábban esik szó, milyen csodák történnek, amikor remek emberek dacolnak a bajokkal, és két kézzel szórják a művészetet. Ha csak az elmúlt néhány hét rendkívüli élményeit nézzük, mert nézhettük, akkor – kivált egyben látva – rengeteg ok van az örömre, a bajokon való felülemelkedésre, és annak a tiszteletére, hogy vannak kiválóságok, akik nem engedik szürke bánatba zuhanni az embereket. És vannak emberek, akik látva ezt a sok szép igyekezetet, erőt kapnak.

Magyar utcanév (Budapest) – Mons, Párizs, Berlin

A rendszerváltás után nem egészen egy évtizeddel, 1999. március 12-én Magyarországot – Lengyel- és Csehországgal együtt – felvették az Észak-atlanti Szerződés Szervezetébe. Az új tagok zászlait akkor vonták fel valamennyi NATO-létesítmény, köztük az európai haderők mons-i főparancsnoksága előtt is, ahonnan nem sokra rá már a Jugoszláviára mért légicsapásokat irányították.

Teréz körúti robbantás : ki akarták végezni a rendőröket

Robbantás történt szombat éjjel a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a támadás célpontjai a rendőrök voltak, „ki akarták végezni” őket – jelentette be az országos rendőr-főkapitány vasárnap este Budapesten, sajtótájékoztatón.  Papp Károly elmondta: a két megsérült rendőr állapota stabil, a szükséges műtéteken túl vannak, a rendőrnő életveszélyes, járőrtársa súlyos sérüléseket szerzett a robbantásban. A rendőrnőt még altatják.

Asselborn kijelentése megosztja az uniós véleményeket

A Reuters hírügynökség felhívja a figyelmet, hogy a luxemburgi külügyminiszter szokatlanul éles támadása Magyarország ellen az uniós csúcs előtt mindössze 3 nappal hangzott el, pedig Pozsonyban éppen az a cél, hogy az egységet mutassák a drámai brit népszavazás után. Idáig példátlan volt, hogy egy tagállam egy másik ország kizárását követelje, de jól illusztrálja, mennyire megosztott az EU az ügyben, kit mekkora felelősség terhel a jó egy millió menekültért.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >