Címke: Budapest

Főjegyzői találkozó az okosváros-stratégiákról Pozsonyban

A smart city stratégiák és Szlovákia július 1-jén kezdődő soros EU-elnöksége volt a fő témája annak a találkozónak, amelyet Bécs, Budapest, Ljubljana, Pozsony és Prága főjegyzőinek a részvételével tartottak a szlovák fővárosban. Pozsony intelligensváros-stratégiájának alappillére az újítás/megújulás és az életminőség szem előtt tartásának az együttese.

Újra pezsgett az élet a pesti Vörösmarty téren

Régen volt ilyen nyüzsgés és jó hangulat a budapesti Vörösmarty téren. Könyvhét volt már sok éve, az idei éppen a 87-dik. De a légkör az utóbbi pár évben már alig hasonlított azokra az időkre, amikor valóban a könyv ünnepe volt, és nemcsak úgy rámondták.

Magyarország tengelyt akaszt Ausztriával – várható-e kiegyezés?

Újabb konfliktus van kialakulóban Magyarország és Ausztria között, miután a magyar fél egyértelműen visszautasította, hogy visszavegye az osztrák hatóságtól azokat, akik nálunk léptek először az unió területére – adja tudtul a Die Presse. Kovács Zoltán szóvivő Bécsben határozottan közölte, hogy az Orbán-kormány nem kér a javaslatból, ily módon azonban a magyarok gyakorlatilag hatályon kívül helyezik a Dublini Egyezményt, miközben emberek ezreiről van szó. Az osztrákok a múlt ősz óta senkit sem toloncolnak vissza, mert a legfelső bíróság egy afgán anya és három gyermek ügyében kimondta: Magyarországon embertelen bánásmód fenyegeti őket.

Bécs kicsiben és nagyban – hírverés az osztrák fővárosnak

Akármennyire vonzó célpont is a szomszédos Ausztria, nem árt az érdeklődés folyamatos ébren tartása. Tesznek is ezért a „sógorok”: télen a síelőket csábítják a remek pályákra turisztikai ügynökségek, a kultúrára szomjazók a különböző fesztiválokat kereshetik fel, nyáron pedig sokan a falusi turizmusnak hódolnak.

Mennyit ér az ingatlan, ha nem fővárosi?

Miközben Budapesten izzik az ingatlanpiac, aközben a megyék többségében továbbra is az évek óta nyomott áron kínálják az eladók a lakásokat. Az Otthontérkép elemzéséből kiderül, hogy az életkörülményekben tapasztalható különbségek hogyan hűtik, vagy éppen szorítják le teljesen az ingatlanpiaci lázat a megyékben.

Bizalom, barátság: Bécs köszöntötte Budapestet – az expó reményében

Magyar–osztrák kapcsolatok: azt nézték, ami összeköt – világkiállítási vágyakcímmel terjedelmes írás olvasható az Infovilág élén. Lapunk felelős szerkesztője, egykoron a Magyar Hírlap külpolitikai rovatának Ausztriára (is) szakosodott munkatársa fölidézte a maitól alapvetően különböző, az együttműködésre, barátságra, jó szomszédságra, a kapcsolatok dinamikus fejlesztésére irányuló törekvéseket, amelyeknek egyik csúcspontja lehetett volna a világkiállítások történetében egyedülálló Bécs–Budapest expó megrendezése 1995–96-ban. Ebből a célból látogatott a magyar fővárosba Bécs polgármestere, dr. Helmut Zilk, aki exkluzív interjút adott a Magyar Hírlapnak. Íme:

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >