Címke: Budapest

Cirkuszok világnapja: parádé a pesti Városligetben

A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) a cirkuszok világnapján április 19-én a budapesti Hősök terén látványos cirkuszparádét, a Fővárosi Nagycirkusz előtt pedig egész nap ingyenes szabadtéri cirkuszprogramokat rendez. A cirkuszok világnapján itthon is vonulnak a cirkuszosok: szombaton délután fél kettőkor a Fővárosi Nagycirkusz elől útnak indul a tavaly már nagy sikert aratott cirkuszparádé.

Budapest, Budapest, te csodás! – nő a külföldiek érdeklődése a magyar főváros iránt

Budapest jelenleg a világ harminc leglátogatottabb városa közé tartozik, ám nem elérhetetlen a cél, hogy előrébb lépjen a listán – hangzott el egy mai tájékoztatón. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Szatmáry Kristóf szerint a nemrég átadott és a tervezett budapesti fejlesztések növelik a magyar főváros vonzerejét.

Az Európai Unió milliárdjaiból bővítik a magyar szuper-számítógépeket

Hazánk legnagyobb szuperszámítógép-fejlesztése valósul meg az idén. A kétmilliárd forintos beruházás eredményeként a nemzeti szuper-számítástechnikai infrastruktúra kapacitása az év végére megnégyszereződik. A beruházásnak köszönhetően látványosan növekszik a hazai kutatási, fejlesztési teljesítőképesség is. A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIF Intézet) által koordinált „Szuper-számítástechnika a felsőoktatásban” című terv részeként 2 milliárd forintnak megfelelő uniós forrásból korszerűsítik a Budapesten és a Debrecenben található két szuperszámítógépet. A debreceni fejlesztése már tavaly decemberben megkezdődött, a fővárosi beruházás rövidesen kezdődik.

Élénkülési jelek az ingatlanpiacon

Fordulatot sejt a Duna House az ingatlanpiacon. Igaz, nem vár kirobbanó fellendülést, de a lassú forgalomnövekedésnek már jelei sejlenek. Nem kizárt, hogy 100 ezer adás-vétel körül zárhat az idei ingatlanév a tavaly 84 ezres forgalom után. Az értékesítési idő csökkenésének is mutatkoznak a jelei. 

Orlai Produkció: hét bemutató három városban

Március–július között az ország három városában hét bemutatóval jelentkezik az Orlai Produkciós Iroda. Budapesten a Katonák, a Micsoda útjaink, az Akit az istenek szeretnek és az Amadeus; Balatonföldvárott a Bagoly és Cica, valamint a Csemegepultos naplója, Szentendrén pedig a Happy End mutatkozik be. (A képen: Csákányi Eszter.)

Éledezik az ingatlanpiac

Meglepően magas a Duna House által becsült idei februári forgalmi adat, amely a válság utáni egyik legerősebb ingatlanpiaci forgalmat mutatja. A tavalyi februárhoz képest 12%-kal több adás-vétel zajlott, ha pedig az első két hónapot tekintjük, akkor is 10,5%-os az erősödés a két év azonos időszakában.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >