ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Budapest

Töretlenül drágulnak az ingatlanok a fővárosban

Miközben a pesti kerületekben év elején csökkent a befektetési szándékkal vásárlók aránya, aközben Budán rekord szintre emelkedett az arányuk februárban. Március vízválasztó lesz, bár a hónap felénél egyelőre csökkenés mutatkozik.

Átalakuló drogfogyasztás, új kihívások

A dizájner drogok néhány évvel ezelőtti megjelenése és elterjedése teljesen megváltoztatta a drogfogyasztási szokásokat, új kihívások elé állítva nemcsak az addikcióval foglalkozó szakembereket, hanem a társadalomtudósokat is. Amíg az általános kilátástalanság nem változik, addig továbbra is csak az lesz a cél, hogy az érintettek a szerek segítségével „kiszálljanak”. Az általánosan rossz fizikai és mentális állapot a droghasználat melegágya.

Pá, pá kedves öt karika!

Visszavonuló. Már hivatalos, nem akarjuk a 2024-i olimpiát. A Fővárosi Közgyűlés belátta, nincs közakarat, ráadásul a vetélytársaknak könnyű teher, amibe mi belerokkannánk. Elmarad a népszavazás, a sportból nem lesz háború. Egy örökké békétlen, saját magát is feldaraboló, a hibáiból soha sem tanuló országnak nem való olimpia. (A képen: a szerző.)

Ha a népszavazáson múlnék, biztosan visszalépnénk az olimpiarendezéstől

Ha a Momentum kezdeményezése sikerrel jár, és kiírják a népszavazást, a budapestiek többsége amellett tenné le a voksát, hogy a főváros vonja vissza olimpiai pályázatát. Bár a népszavazásra az adminisztratív korlátozások miatt csak a bejelentett fővárosi lakosoknak lehet esélyük, a döntésen érdemben az sem változtatna, ha mindenki szavazhatna, ugyanis a vidékiek körében is egyértelmű többségben vannak azok, akik a visszalépést támogatják.

Budapest is esélyes az EU fenntartható városi mobilitási díjára

Az Európai Bizottság ma jelentette be a fenntartható városi mobilitási tervért járó díjra és az európai mobilitási hét díjára jelölt, döntőbe jutott városokat, amelyek közül március 20-án kihirdetik a rangot adó két díj idei nyerteseit. A különféle közlekedési és szállítási igényeket szem előtt tartó, az életminőség javítását célzó városi mobilitási tervért járó, az idén már az ötödik alkalommal kiosztandó elismerésre a független szakértőkből álló zsűri olyan helységeket jelölt, amelyeknek fenntartható városi mobilitási terve kiemelt figyelmet fordít a városi teherforgalom okozta problémák megoldására. A díjesélyes városok között találjuk Brüsszel és Stockholm mellett Budapestet is.

Demokrácia-rangsor: Magyarország csúszik lefelé

Magyarországon tovább romlik a demokrácia helyzete – olvasható a Die Presse című osztrák lapban, amely még a hamarosan esedékes hivatalos közzététel előtt ismerteti a demokrácia globális állapotáról évente tekintélyes politikatudósok által elkészített tanulmánynak a főbb megállapításait. Amit Magyarországról írtak, azt David Campbell, klagenfurti és bécsi egyetemi oktató, a democracyranking-tanulmány tudományos vezetője foglalta össze a Die Presse számára.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >