17. AV Trend & Hifi Show

Címke: Budapest

Magyar utcanév (Budapest) – Mons, Párizs, Berlin

A rendszerváltás után nem egészen egy évtizeddel, 1999. március 12-én Magyarországot – Lengyel- és Csehországgal együtt – felvették az Észak-atlanti Szerződés Szervezetébe. Az új tagok zászlait akkor vonták fel valamennyi NATO-létesítmény, köztük az európai haderők mons-i főparancsnoksága előtt is, ahonnan nem sokra rá már a Jugoszláviára mért légicsapásokat irányították.

Teréz körúti robbantás : ki akarták végezni a rendőröket

Robbantás történt szombat éjjel a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a támadás célpontjai a rendőrök voltak, „ki akarták végezni” őket – jelentette be az országos rendőr-főkapitány vasárnap este Budapesten, sajtótájékoztatón.  Papp Károly elmondta: a két megsérült rendőr állapota stabil, a szükséges műtéteken túl vannak, a rendőrnő életveszélyes, járőrtársa súlyos sérüléseket szerzett a robbantásban. A rendőrnőt még altatják.

Asselborn kijelentése megosztja az uniós véleményeket

A Reuters hírügynökség felhívja a figyelmet, hogy a luxemburgi külügyminiszter szokatlanul éles támadása Magyarország ellen az uniós csúcs előtt mindössze 3 nappal hangzott el, pedig Pozsonyban éppen az a cél, hogy az egységet mutassák a drámai brit népszavazás után. Idáig példátlan volt, hogy egy tagállam egy másik ország kizárását követelje, de jól illusztrálja, mennyire megosztott az EU az ügyben, kit mekkora felelősség terhel a jó egy millió menekültért.

Trump csodálja a legrosszabb gazembereket

A The Washington Post vezércikke úgy értékeli, hogy a novemberi amerikai elnökválasztás kulcsfontosságú lesz a demokrácia jövője szempontjából, és nem csupán az Egyesült Államokban. A következmények mindenütt katasztrofálisak lennének, ha Trump győzne. De Hillary Clinton sem tudná megfordítani a demokrácia és az emberi jogok visszaszorulását, hacsak nem változtat Obama eddigi politikájához képest. A múlt 10 évben a világ vezető tekintélyelvű hatalmai odahaza erősítették a szorítást, a nemzetközi politikában pedig még sokkal agresszívabbak lettek.

A többség nem támogatja a budapesti olimpia megrendezését

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, augusztus 11–16. között, ezer személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a budapesti rendezésű olimpia megítélését, és azt, hogy a lakosság mennyire követi a riói olimpia történéseit. A megkérdezettek harmada szorosan követi a riói olimpiai játékokat, minden közvetített, vagy minden magyar sporteseményt megnéz.

Állatkertek éjszakája – augusztus utolsó péntekén

Ötödik alkalommal rendezik meg az állatkertek éjszakáját; az idén országszerte tizenkét vadaspark csatlakozott a rendezvényhez. A közönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és a szokásos látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >