Címke: Budapest

Tavasz jön – Orbán megy!  Az európai Magyarországért demonstráltak Budapesten és nagyvárosokban

Tavasz jön – Orbán megy! –Tüntetés az európai Magyarországért címmel  tartottak demonstrációt vasárnap Budapesten, a Kossuth Lajos téren a Százezren az Internetadó ellen, valamint a 60 ezren a Magánnyugdíjukért elnevezésű Facebook-csoport szervezésében. Gulyás Balázs, a Százezren az Internetadó ellen Facebook-csoport aktivistája (az MTI szerint  – a szerk.) a tér középső részét megtöltő néhány ezres tömeg előtt felidézte, hogy a demonstrációk hatására a hatalom már számos ponton meghátrált. 

Vizitben a német kancellár – az Angela Merkel-titok

Látványos meglepetéseket aligha várhat bárki is Angela Merkel február 2-i budapesti látogatástól, noha az igencsak összetett magyar–német viszony talán kívánna némi „fordulatot”.Orbán Viktorkormányfő és a berlini „államnő” vendég személyes kapcsolata sem teljesen felhőtlen. Ezért is ismételgethette a látogatás közeledtével mind sűrűbben a magyar kormányoldal azt a reménykedését: „Nem érezzük, hogy kritizálni jönne”.

Három új légitársaság és kilenc új város – Budapestről

Már az első hetek eredménye alapján is világosan látszik, hogy töretlenül folytatódik a Budapest Airport utasforgalmának bővülése. A magyar főváros légikikötője a tavalyi 9,15 milliós rekord utasforgalmat szeretné az idén további négyszázezerrel bővíteni.

BT, 2014: négyszáz új munkahely

Faragó Andor, a British Telecom (BT) hazánkban működő európai szolgáltató központjának ügyvezetője ismertette a központ tavalyi eredményeit, és bemutatta a BT legújabb, debreceni irodaszárnyát, amely csaknem száz új munkaállomásnak ad helyet.

Tömegfelvonulással kezdődött az új év Magyarországon – „A tavasz jön, Orbán megy”

Az ellentmondásos magyar miniszterelnök elleni legújabb tüntetésen sok ezren tiltakoztak, mert szerintük az állam Oroszországhoz közeledik. A több mint ötezresre becsült tömeg elítélte Orbán Viktort, akinek népszerűsége erősen visszaesett a múlt év végén, jóllehet pártja tavaly három választást is megnyert. Az egyik felvonuló zavarónak nevezte, hogy a kormány az orosz befolyásnak teszi ki az országot, és külön kiemelte a paksi szerződést. Mások az oktatás és a közigazgatás központosítását kifogásolták – tudósít az AFP/Yahoo.

Hazánk a világ negyedik legrosszabbul teljesítő tőzsdéje volt az utóbbi években

Magyarország a világ negyedik legrosszabbul teljesítő tőzsdéje volt a múlt négy évben. A Financial Times friss rangsora szerint a listát Oroszország vezeti, ahol az olajárak zuhanása és az ukrán válság miatt egy év alatt 42,3 %-ot esett az osztalékok és az árak alakulását tükröző index.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >