Címke: Budapest

A többség nem támogatja a budapesti olimpia megrendezését

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, augusztus 11–16. között, ezer személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a budapesti rendezésű olimpia megítélését, és azt, hogy a lakosság mennyire követi a riói olimpia történéseit. A megkérdezettek harmada szorosan követi a riói olimpiai játékokat, minden közvetített, vagy minden magyar sporteseményt megnéz.

Állatkertek éjszakája – augusztus utolsó péntekén

Ötödik alkalommal rendezik meg az állatkertek éjszakáját; az idén országszerte tizenkét vadaspark csatlakozott a rendezvényhez. A közönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és a szokásos látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják.

Ankarai nyomás a pesti Orchideára

A magyar külügyminisztérium bejelentette, hogy lépéseket tesz Budapesten működő török iskolák ellen, de csak akkor, ha egyértelműen bebizonyosodik: kapcsolat van az oktatási intézmények és a terrorizmus között – jelentete a Reuters. A közlemény nem nevezte meg, hogy mely iskoákról van szó, sajtóértesülés szerint Törökország azt szeretné elérni, hogy az Orchidea nemzetközi alapítványi iskola két egységét zárják be.

A mi kis játékaink

Mindjárt kezdődik. Várjuk, és reménykedünk:2024 amienk lehet. Óhajunkat már a miniszterelnök is szavakba öntötte, inkább az olimpia, mint a migránsok. Utat, kórházat még nem, de stadiont, kerítést már építünk. Tervezünk, számolgatunk, később módosítunk, osztozkodunk.

Kapósak és egyre drágábbak a lakások az egyetemi városokban

Átlagosan ötödével emelkedett a lakások négyzetméterára a múlt három évben az egyetemi városokban és az érintett fővárosi kerületekben. A kereslet napról napra növekszik, így annak, aki lakást venne, érdemes idejében kezdenie a kiválasztást. Egy nagy bank ingatlanszakértő közössége összeállította a felsőoktatási szempontból fontos területek lakáspiaci listáját.

A budapestiek négyötöde ellenzi a múzeumok építését a Városligetben

A budapestiek 81 százaléka támogatná a Városliget megújítását, de új épületeket, múzeumokat nem építene a parkba, azaz megőrizné a Városliget eredeti közpark jellegét. Még ennél is többen, a fővárosban élők 86 százaléka ért egyet abban, hogy a tervezett múzeumok ne a Városligetben, hanem a zöldterületeket nem veszélyeztető helyszíneken kapjanak helyet.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >