Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: Budapest

Arató András fotókiállítása a Cultiris Galériában

Rendszeresen új kiállításokkal várja Kossuth Könyvkiadó Cultiris Galériája a budapesti, Szent István körúti Örkény István Könyvesbolt emeletén a vendégeket. Mától augusztus 30-ig Arató András Kettes látás című tárlata tekinthető meg. A könyvesbolt pultján pedig vintage fotókat, azaz korlátozott számban nagyított, számozott Arató-képeket lehet megvásárolni, amivel a vevő a Klubrádió működését támogatja.

Carl Lutz: ein Film über den vergessenen Judenretter

Von Kathrin Lauer / dpa * Kaum jemand kennt Carl Lutz, obwohl der Schweizer Diplomat zahlreiche ungarische Juden vor dem Tod bewahrt haben soll. Jetzt gibt es erstmals einen Dokumentarfilm über ihn. Ob der Film in Ungarn größer gezeigt wird, dürfte von der Politik abhängen.

Európa szerte több a szélsőséges, de Budapest a baloldal bázisa lehet

Nem mozdult meg a föld attól, hogy több szélsőséges politikus jutott be az EP-be, mint mindeddig – írja szakértőre hivatkozva a Washington Post. A lapban az is olvasható, hogy Magyarországon a választás kimenetele egyáltalán nem támasztja alá azt, hogy a válság miatt erősödtek volna meg a szélsőségesek.

Budapesten vagy a nagyvárosokban kifizetődőbb a munka?

Rengeteg szó esik a külföldi munkavállalásról, itthoni és kinti bérek összehasonlításáról, de keveset foglalkozunk azzal, hogy mi a helyzet itthon. Hogyan él meg egy felszolgáló Budapesten és vidéken, hol éri meg jobban villamosmérnöknek lenni, miként alakulnak egy fodrász bevételei és kiadásai a fővárosban, vagy azon kívül. A Profession.hu körképéből most kiderül.

Csernobil, 1986. április 26.

Huszonnyolc esztendővel ezelőtt, 1986. április 26-án történt a – majaki után a legsúlyosabb – nukleáris katasztrófa, a robbanás a csernobili (Ukrajna) atomerőműben. A védőépületek hiánya miatt radioaktív hulladék hullott a Szovjetunió nyugati részére, valamint Európa más részeire és az Egyesült Államok keleti részére – írja a Wikipedia.

Magához tért az ingatlanpiac? Megindultak az árak fölfelé

Évekig tartott gyengélkedés után az éledezés jeleit mutatja az ingatlanpiac. Az utóbbi fél év alatt a  legtöbb megyében számottevően megugrott az eladásra kínált ingatlanok ára, egy négyzetméterért Budapesten átlagosan 42 376 ezer forinttal, országosan pedig 9748 forinttal kellett többet fizetni a tavasszal, mint a múlt ősz végén.  Ez a tendencia nem minden régióban tapasztalható, hiszen Csongrád, Szabolcs és Vas megyében megközelítőleg ugyanannyit kérnek az ingatlanokért, mint fél éve. A Jófogás.hu az október–március közötti időszakban figyelte a piac alakulását.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >