16. AV Trend & Hifi Show

Címke: Budapest

Ha leomlik, újraépül

Valaki, valahol a film közepén arról mesél, hogy kétszer szöktették meg Budapestről. Hogy ki mesél, nem tudható, a szereplők többnyire névtelenek, kivételek az utolsó képkockákon bemutatott zenészek, énekesek. Egyébként jelzésekkel: tesó, gyerek meg ilyenek, jönnek-mennek az emberek.

Már 1500-an dolgoznak a magyar BT-nél

A British Telecom (BT) hazánkban működő európai szolgáltató központja alig több mint egy év alatt másfélszeresére növelte munkatársainak a számát, miáltal alkalmazottainak száma 1500-ra nőtt. A létszámbővítést az indokolta, hogy újakkal bővültek a központ szolgáltatásai.

 

Ötezer magyart mentett meg a vészkorszakban Ángel Sanz-Briz spanyol diplomata

Ángel Sanz-Briz (a képen), „A Világ Igaza” címmel az 1944-ben ötezer zsidó életét megmentő spanyol diplomata emlékét idézi fel Spanyolország magyarországi nagykövetsége és a Cervantes Intézet kiállítása, amely a Zsidó Kulturális Fesztivál alkalmából augusztus 30–szeptember 6. között látható Budapesten, a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában.

Vendégváró Budapest – célkeresztben a magyvonalú turista

Stratégiai megállapodást írt alá a főváros turisztikai marketingjéért felelős két szervezet vezetője. A Magyar Turizmus Zrt. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ arról egyezett meg, hogy együtt, illetve összehangoltan végeznek minden olyan tevékenységet, amely a főváros népszerűsítésére irányul.

Jótékonysági tanszergyűjtés rászorulóknak

Mától egy hónapig várják az adományokat a Campona Bevásárlóközpont által szervezett a jótékonysági tanszergyűjtési akcióban. A felajánlott iskolaszereket a helyi gyermekjóléti központ juttatja el mintegy nyolcszáz, rászoruló, iskoláskorú gyermek számára.

Mindenki a görögökre figyel, pedig Ukrajna felől nagyobb baj fenyeget

Dalos György (a képen) szerint Magyarország nem Görögország, és nem fenyeget, hogy az ország – kulturális és értékmeggondolásokból – kiválik az EU-ból. A Berlinbenélő magyaríró ezt a Deutschlandfunk német közszolgálati rádiónak nyilatkozta. A Financial Times arra figyelmeztet, hogy Európa az utóbbi hónapban szinte kizárólag Görögországra összpontosított, pedig Ukrajna felől, jóformán észrevétlenül, még sokkal nagyobb gond fenyeget: ha a hatalmas adósságok folytán netán összeomlik a gazdaság, akkor az akkora menekülthullámot indíthat el, amely mellett eltörpül a földközi-tengeri áradat.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >