Címke: Budapest

Kapósak és egyre drágábbak a lakások az egyetemi városokban

Átlagosan ötödével emelkedett a lakások négyzetméterára a múlt három évben az egyetemi városokban és az érintett fővárosi kerületekben. A kereslet napról napra növekszik, így annak, aki lakást venne, érdemes idejében kezdenie a kiválasztást. Egy nagy bank ingatlanszakértő közössége összeállította a felsőoktatási szempontból fontos területek lakáspiaci listáját.

A budapestiek négyötöde ellenzi a múzeumok építését a Városligetben

A budapestiek 81 százaléka támogatná a Városliget megújítását, de új épületeket, múzeumokat nem építene a parkba, azaz megőrizné a Városliget eredeti közpark jellegét. Még ennél is többen, a fővárosban élők 86 százaléka ért egyet abban, hogy a tervezett múzeumok ne a Városligetben, hanem a zöldterületeket nem veszélyeztető helyszíneken kapjanak helyet.

Főjegyzői találkozó az okosváros-stratégiákról Pozsonyban

A smart city stratégiák és Szlovákia július 1-jén kezdődő soros EU-elnöksége volt a fő témája annak a találkozónak, amelyet Bécs, Budapest, Ljubljana, Pozsony és Prága főjegyzőinek a részvételével tartottak a szlovák fővárosban. Pozsony intelligensváros-stratégiájának alappillére az újítás/megújulás és az életminőség szem előtt tartásának az együttese.

Újra pezsgett az élet a pesti Vörösmarty téren

Régen volt ilyen nyüzsgés és jó hangulat a budapesti Vörösmarty téren. Könyvhét volt már sok éve, az idei éppen a 87-dik. De a légkör az utóbbi pár évben már alig hasonlított azokra az időkre, amikor valóban a könyv ünnepe volt, és nemcsak úgy rámondták.

Magyarország tengelyt akaszt Ausztriával – várható-e kiegyezés?

Újabb konfliktus van kialakulóban Magyarország és Ausztria között, miután a magyar fél egyértelműen visszautasította, hogy visszavegye az osztrák hatóságtól azokat, akik nálunk léptek először az unió területére – adja tudtul a Die Presse. Kovács Zoltán szóvivő Bécsben határozottan közölte, hogy az Orbán-kormány nem kér a javaslatból, ily módon azonban a magyarok gyakorlatilag hatályon kívül helyezik a Dublini Egyezményt, miközben emberek ezreiről van szó. Az osztrákok a múlt ősz óta senkit sem toloncolnak vissza, mert a legfelső bíróság egy afgán anya és három gyermek ügyében kimondta: Magyarországon embertelen bánásmód fenyegeti őket.

Bécs kicsiben és nagyban – hírverés az osztrák fővárosnak

Akármennyire vonzó célpont is a szomszédos Ausztria, nem árt az érdeklődés folyamatos ébren tartása. Tesznek is ezért a „sógorok”: télen a síelőket csábítják a remek pályákra turisztikai ügynökségek, a kultúrára szomjazók a különböző fesztiválokat kereshetik fel, nyáron pedig sokan a falusi turizmusnak hódolnak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >