Címke: Budapest

Séta az áram útján – technikatörténeti kirándulás a pesti Belvárosban

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület és az Elektrotechnikai Múzeum olyan program szervezésébe fogott, amely nem csupán a szakterület iránt érdeklődők, hanem a laikusok számára is igen szórakoztató módon, kétórás séta alkalmával mutatja be Budapest és az elektromosság közös történetét.

Budapest, Varsó, Moszkva: nacionalizmus, tekintélyelvűség – kontra liberalizmus

The New York Times kommentárja szerint a liberalizmus halott, de legalábbis erősen gyengélkedik. Pedig negyedszázada még úgy látszott, hogy győzedelmeskedett a totalitárius utópiák fölött, ám most ostrom alatt áll, kívülről és belülről egyaránt. Megjelent a színen a nacionalizmus és a tekintélyelvűség, hogy új formában ellenőrizze és a manipulálja az emberi jellem gyenge vonásait. A józan ésszel szembenálló erők napjainkban mindenütt jelen vannak, pl. Trump Amerikájában, Putyin Oroszországában és Le Pen Franciaországában.

Bécsi bál Budapesten jeles magyar és osztrák művészekkel

A legendás két B-t, tehát BB-t, azaz Brigitte Bardot-t százmilliók imádták évtizedeken át, a három B-vel, azaz BBB-vel, tehát a Budapesti Bécsi Bállal viszont még csak most ismerkednek – remény szerint nagyon sokan. Már csak azért is, mert eddig egyetlen alkalommal, tavalyelőtt rendezhette meg az ötletekből kifogyhatatlan Rózsa B. György kollégánk, aki egyúttal a legendás újságíróbáloknak is fáradhatatlan szervezője. 

Le a cipővel! – vidékjáró családi fesztivál

Egyedülálló rendezvényen vehetnek részt az érdeklődők április 15–17. között a pesti, városligeti Napozóréten. Az ország legizgalmasabb téli-nyári kikapcsolódási lehetőségei mutatkoznak be egy helyszínen, egy időben. A Le a cipővel! Vidékjáró Családi Fesztivál eseményt a Vidékjáró Kft. kezdeményezte alapítványokkal, civil szervezetekkel, alkotó közösségekkel összefogva.

Egyre kisebb lakásra telik a pénzünkből

Az adóhivatal legfrissebb adatai és az Otthontérkép elemzése alapján 2015-ben kevesebbet ért a fizetésünk az ingatlanpiacon, mint 2014-ben. Bár a múlt évben a statisztika szerint három százalékkal növekedett az átlag nettó jövedelem, az ingatlanárak esetén azonban sokkal nagyobb arányú, csaknem ötszörös mértékű volt az emelkedés (13,8%).

A Föld Órája: minden eddiginél hatásosabb volt az idei

Helyi idő szerint pontban 20 óra 30 perckor, miután a Müpában ünnepélyesen lekapcsolták a magyar főváros díszkivilágítását, kihunytak Budapest legjellegzetesebb fényei. Eközben a világ 178 országának több mint 10 000 helyszínén vált valóra a világ lagnagyobb éghajlatvédelmi civil összefogása. (Képek: Merle István.)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >