Címke: Budapest

Eurobarometer-felmérés a városi életminőségről

Az Európai Bizottság ma tette közzé az Eurobarometer 5. gyorsjelentését "Életminőség megítélése az európai városokban" címmel, amelyben 79 európai város vizsgálatát végeztek el. A jelentésben a minőségi infrastruktúrát és szolgáltatásokat, munkalehetőségeket, a lakhatási helyzetet, a külföldiek integrációját, a biztonságérzetet, a környezetszennyezést, a zöldterületeket és a tisztaságot vizsgálták.

Budapest és Varsó az Európai Unió reflektorfényében

Uniós források azt közölték, hogy a Bizottság növelni igyekszik a nyomást Lengyelországra, de nem akarja kitenni magát olyan vádaknak, hogy nekiront az új, euro-szkeptikus kormánynak – kezdődik a The New York Times írása. Ezért egyelőre nem kíván határozni semmilyen büntető eljárásról. Ehelyett írásban további magyarázatokat kérhet az eddig hozott varsói intézkedésekről. A testület szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a holnapi vita a helyzet alaposabb felmérését szolgálja a lengyel féllel folytatott párbeszéd keretében.

A Nyugat leállíthatja a magyarok, lengyelek támogatását

A Financial Times szemleírója szerint Európát nem véletlenül sújtják egymás után a válságok, és hogy az unió ösztönösen hajlik a rossz kompromisszumokra, illetve a csakis a lehető legjobb megoldást feltételező forgatókönyvekre. A világhírű brit külpolitikai intézet, a Chatham House vezetője úgy véli, hogy 2016-ot a nagy és összetett külpolitikai kihívások jellemzik majd, és lesznek bőven meglepetések is – tudósít a BBC. Kínosnak tartja az osztrák Der Standard Lengyelország szempontjából, hogy az unió eljárást kezdeményezett ellene az alapjogok megsértése miatt.

Ötszáz doboznyi boldogság rászoruló gyerekeknek

A budapesti, a hatvani és a miskolci Bosch vállalatok fogtak össze azért, hogy karácsony előtt segítsenek a rászoruló családoknak, gyermekeknek. A Boschnál az idén először és hagyományteremtő szándékkal megszervezett cipősdoboz-akcióban 500 ajándékdoboz gyűlt össze a lelkes Bosch-munkavállalók jóvoltából. A kezdeményezést a Bosch vezetőutánpótlás-programjában, a Junior Managers Programban részt vevő munkavállalók a szabad idejükben koordinálták.

Merkel zur Flüchtlingskrise: "Multikulti bleibt eine Lebenslüge"

Angela Merkel gibt sich auf dem CDU-Parteitag in Karlsruhe kämpferisch. Die Vorsitzende versucht, ihrer Partei Mut in der Flüchtlingskrise zu machen - und fordert die Asylbewerber zur Integration auf. Knapp zehn Minuten brauchte Angela Merkel, bis sie zum ersten Mal das Thema Flüchtlinge in ihrer 70-minütigen Rede auf dem CDU-Parteitag ansprach. Immer wieder wurde sie dabei von Beifall unterbrochen.

Magyar hajléktalan migránsokat is gyámolít a bécsi Caritas

A múlt négy évben egyre több uniós hajléktalan érkezett Bécsbe, és az áradat csak egyre erősödik – közölte az osztrák Caritas igazgatója a Kurierban. Tavaly már majdnem 1900 magyart, bolgárt, románt, szlovákot és lengyelt láttak el a szervezet szükségszállásán, miután ezek az emberek nem kaphatnak szociális juttatásokat. A menedék vezetője azt mondja, nagyon is létezik a szegénység migrációja, sokan a nincstelenség és a hideg elől menekülnek el. A lap megszólaltat egy 55 éves magyar férfit, aki már évek óta élvezi a katolikus segélyszolgálat vendégszeretetét.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >