Címke: Budapest

Ingatlanvásárlás befektetési céllal

Budapesten minden harmadik, vidéken minden negyedik ingatlanvásárló befektetési céllal vesz lakást – adja tudtul a Duna House. Újabban akár több lakást is vesznek, köszönhetően az alacsony hitelkamatoknak. A befektetési céllal vásárlókat így két mutatószám érdekli: mekkora az ingatlan-hasznosítás hozama, illetve mennyi a finanszírozásra fordítandó kamat?

Arab–zsidó–keresztény család a Damjanich utcában

Kis túlzással egy modern-kori Rómeó–Júlia-történetre bukkantunk a pesti, VII. kerületi Damjanich utcában. Egy budapesti, vallásos zsidó családból származó hölgy egy pusztaszabolcsi katolikus férfiban találta meg a nagy ő-t, s 1959-ben össze is házasodtak. Majd elsőszülött lányuk szűk harminc múlva egy marokkói matematika-professzort választott párjának. S hogy teljes legyen a multikulturalitás: egy párizsi egyetemi kollégiumban ismerkedtek meg, éltek Casablancában is együtt, de 24 éve már Budapesten laknak. A Berkesi család sava-borsát a kulturális különbségek adják, az elfogadás és a tolerancia náluk teljesen magától értetődik.

Süddeutsche Zeitung: „a Kreml főnökéhez simulva”

Az egész világsajtóból Putyin budapesti látogatása folyik. A New York Times szerint Magyarország igyekezett nem nagy ügyet csinálni Putyin látogatásából, a fogadtatás messze elmaradt attól, mint amilyen diadalmas ünneplésben az elnöknek októberben Szerbiában volt része. A Wall Street Journal azt emeli ki, hogy az orosz elnök az eddiginél kedvezőbb feltételekkel ajánlott földgázt a Kreml-barát magyar kormánynak, ami aláhúzza, hogy Európa gondban van. Krekó Pétert, a Political Capital vezetőjét többen is idézik. A politológus arról beszélt a sajtónak, hogy magyar–orosz viszony nukleáris vonatkozását teljes titoktartás övezi, mivel a magyar atomprogramot kivették mindenfajta átláthatósági előírás hatálya alól. A Christian Science Monitor így tudósít: Putyin „Oroszországnak még vannak barátai”-alapon tett látogatást Magyarországon.

Merkel-beszéd az Andrássy Egyetemen: az ellenzék nem ellenség, hanem vetélytárs

Washington Post szerint új hidegháborút vív egymással az USA és Oroszország – ezúttal Európa energiaellátásáért. Az Erste cáfolta a Reutersnek, hogy tárgyalna a Raiffeisen magyarországi leányvállalatának megvásárlásáról. A bank szóvivője azt mondta: általában nem foglalkoznak híresztelésekkel, de a hvg.hu értesüléséről azt közölte, hogy nem folytak tárgyalások a kérdésben. A Krautreporter a Merkel–Orbán-találkozóról tudósít, melyből azt emeli ki, hogy az egyik fontos téma volt a sajtószabadság. A magyar kormányfő emberei évek óta fojtogatják a független magyar médiát.

Magyarország távolodik a Nyugattól – a Merkel-látogatás sajtóvisszhangja

Orbán Viktor mindig úgy tekintett önmagára, mint aki az 1956-os hagyományokat folytatja, de most a jelek szerint Putyin antidemokratikus modelljéhez közeledik. Bár demokratikus választásokon győzött, ám vezetése alatt az ország kezd elsodródni a demokráciától. Persze még messze van attól, ahová az oroszok jutottak...Mindazonáltal Magyarország távolodik a nyugattól – állapítja meg kommentárjában a vezető német konzervatív újság, a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Klare Worte in Budapest: Merkel hält Orban Demokratiedefizite vor

Von Gregor Mayer (dpa) * Es ist das erste Mal seit Jahren, dass Kanzlerin Merkel wieder Ungarn besucht. Ihr Gastgeber Orban nimmt es mit den Spielregeln der Demokratie nicht so genau. Merkel spricht das Problem an - Orban hört mit steinerner Miene zu.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >