17. AV Trend & Hifi Show

Címke: Budapest

Demokrácia-rangsor: Magyarország csúszik lefelé

Magyarországon tovább romlik a demokrácia helyzete – olvasható a Die Presse című osztrák lapban, amely még a hamarosan esedékes hivatalos közzététel előtt ismerteti a demokrácia globális állapotáról évente tekintélyes politikatudósok által elkészített tanulmánynak a főbb megállapításait. Amit Magyarországról írtak, azt David Campbell, klagenfurti és bécsi egyetemi oktató, a democracyranking-tanulmány tudományos vezetője foglalta össze a Die Presse számára.

Budapest – szlovák szemmel… – Megjegyzések Petro Lászó könyvéhez

„Szlovák Budapest” címmel kétnyelvű könyv megjelentetésében segítette a szerzőt, Ladislav Petro Lászlót (a képen) a Fővárosi Szlovák Önkormányzat. Hiányt megszüntető mű ez, amely kevéssé vagy egyáltalán nem ismert tényekkel és adatokkal gyarapítja a magyar főváros múltja iránt érdeklődő pestiek és az ide látogatók ismereteit.

Látványosan fölértékelődtek a panellakások

A budapesti és az országos panel-árindexek továbbra is meredeken emelkednek, arányukk meghaladja a téglalakások értékeit is. Az egyes lakótelepek között azonban látványos, akár százezer forintot is meghaladó árkülönbségek tapasztalhatók.

Ötszáznál több szeretetküldemény

Tavaly rendezte meg először karácsonyi cipősdoboz-akcióját a Bosch: jó néhány száz doboznyi ajándékot juttatott el a rászorulóknak. A sikeren felbuzdulva a magyarországi Bosch-csoport vezető-utánpótlás-programjának (Junior Managers Program, JMP) résztvevői az idén is gyűjtést szerveztek a munkatársak körében Budapesten, Hatvanban és Miskolcon.

Budapesten a művészet él, és élni akar

Ezer ok van Budapesten a panaszkodásra. Nem is érdemes részletezni. Sokan megteszik. Arról már ritkábban esik szó, milyen csodák történnek, amikor remek emberek dacolnak a bajokkal, és két kézzel szórják a művészetet. Ha csak az elmúlt néhány hét rendkívüli élményeit nézzük, mert nézhettük, akkor – kivált egyben látva – rengeteg ok van az örömre, a bajokon való felülemelkedésre, és annak a tiszteletére, hogy vannak kiválóságok, akik nem engedik szürke bánatba zuhanni az embereket. És vannak emberek, akik látva ezt a sok szép igyekezetet, erőt kapnak.

Magyar utcanév (Budapest) – Mons, Párizs, Berlin

A rendszerváltás után nem egészen egy évtizeddel, 1999. március 12-én Magyarországot – Lengyel- és Csehországgal együtt – felvették az Észak-atlanti Szerződés Szervezetébe. Az új tagok zászlait akkor vonták fel valamennyi NATO-létesítmény, köztük az európai haderők mons-i főparancsnoksága előtt is, ahonnan nem sokra rá már a Jugoszláviára mért légicsapásokat irányították.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >