16. AV Trend & Hifi Show

Címke: Budapest

Káprázatos orosz jégmusical ősbemutója Budapesten

Családi jégmusicalben káprázatos mesevilágként elevenedik meg Szindbád és Anna hercegnő története: az előadó 54 személyes orosz jégbalettegyüttes hetek óta készül a bemutatóra Európa legnagyobb filmes műtermében, az Origo Filmstúdióban, ahol csak néhány napig látható a darab december 5-től.

Ha a Nyugat háborúról beszél, akkor az siker az „iszlám állam” számára

Az európai hatalmak segítséget ígérnek a francia elnök kérése nyomán, de nem osztják Hollande harcias retorikáját – írja a Le Monde. Nem úgy viszont a kelet-európai szövetségesek, akik habozás nélkül az államfő mögé álltak, amikor az a párizsi merényletek után kijelentette, hogy ez háború. A V4-ek megalapozottnak látják félelmüket, miután már eddig is ők helyezkedtek a legkeményebb álláspontra a bevándorlás ügyében és elutasították a kvótát. A szociáldemokrata német alkancellár ellenben azt mondta, hogy ha a Nyugat elkezd háborúról beszélni, az az első siker az „iszlám állam” számára. 

Szép csendben lenyomta az Orbán-kormányt az RTL

Az Európai Bizottság választ vár a magyar menedékjog megújítása ügyében, mert Brüsszelben kételyek vetődtek fel például akörül, hogy mennyire jogszerű a menekültek esetében a gyorsított eljárás – számol be az osztrák Die Presse. A České Noviny tudósítása szerint különvonattal elindult Magyarországra az a cseh alegység, amelynek feladata, hogy segítsen megvédeni a schengeni határokat. A Handelsblatt arról ír, hogy szép csendben legyőzte az Orbán-kormányt az RTL-csoport regionális alelnöke.

Budapest az idegenellenességéről ismert európai város

A német szociáldemokraták alelnöke kijelentette, hogy a bajor kormányfő a jobboldali-populista Orbán Viktor szögesdrót-és-gumibot-stratégiájához igazodik a menekültkérdésben – írja a Die Welt. Pedig életveszélyes dolog kijátszani egymás ellen az embereket. Schäfer-Gümbel szerint Seehofer hamisan sugallja azt, hogy a helyzetet egy csapásra meg lehet oldani. Nincs ugyanis felvonóhíd, amelyet be lehetne csukni, a válságból csak széles körű európai és nemzetközi összefogással lehet kiutat találni. A SPD-vezető hozzátette: éppen a németek tudják, hogy falakkal és szögesdrótokkal nem lehet feltartóztatni senkit, aki szabadságra és biztonságra vágyik. És amikor a bajor politikus a határ lezárásáról beszél, akkor csupán eltereli a figyelmet a lényegről.

Ha leomlik, újraépül

Valaki, valahol a film közepén arról mesél, hogy kétszer szöktették meg Budapestről. Hogy ki mesél, nem tudható, a szereplők többnyire névtelenek, kivételek az utolsó képkockákon bemutatott zenészek, énekesek. Egyébként jelzésekkel: tesó, gyerek meg ilyenek, jönnek-mennek az emberek.

Már 1500-an dolgoznak a magyar BT-nél

A British Telecom (BT) hazánkban működő európai szolgáltató központja alig több mint egy év alatt másfélszeresére növelte munkatársainak a számát, miáltal alkalmazottainak száma 1500-ra nőtt. A létszámbővítést az indokolta, hogy újakkal bővültek a központ szolgáltatásai.

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >