Címke: Budapest

Ötezer magyart mentett meg a vészkorszakban Ángel Sanz-Briz spanyol diplomata

Ángel Sanz-Briz (a képen), „A Világ Igaza” címmel az 1944-ben ötezer zsidó életét megmentő spanyol diplomata emlékét idézi fel Spanyolország magyarországi nagykövetsége és a Cervantes Intézet kiállítása, amely a Zsidó Kulturális Fesztivál alkalmából augusztus 30–szeptember 6. között látható Budapesten, a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában.

Vendégváró Budapest – célkeresztben a magyvonalú turista

Stratégiai megállapodást írt alá a főváros turisztikai marketingjéért felelős két szervezet vezetője. A Magyar Turizmus Zrt. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ arról egyezett meg, hogy együtt, illetve összehangoltan végeznek minden olyan tevékenységet, amely a főváros népszerűsítésére irányul.

Jótékonysági tanszergyűjtés rászorulóknak

Mától egy hónapig várják az adományokat a Campona Bevásárlóközpont által szervezett a jótékonysági tanszergyűjtési akcióban. A felajánlott iskolaszereket a helyi gyermekjóléti központ juttatja el mintegy nyolcszáz, rászoruló, iskoláskorú gyermek számára.

Mindenki a görögökre figyel, pedig Ukrajna felől nagyobb baj fenyeget

Dalos György (a képen) szerint Magyarország nem Görögország, és nem fenyeget, hogy az ország – kulturális és értékmeggondolásokból – kiválik az EU-ból. A Berlinbenélő magyaríró ezt a Deutschlandfunk német közszolgálati rádiónak nyilatkozta. A Financial Times arra figyelmeztet, hogy Európa az utóbbi hónapban szinte kizárólag Görögországra összpontosított, pedig Ukrajna felől, jóformán észrevétlenül, még sokkal nagyobb gond fenyeget: ha a hatalmas adósságok folytán netán összeomlik a gazdaság, akkor az akkora menekülthullámot indíthat el, amely mellett eltörpül a földközi-tengeri áradat.

Ez nem az az Európa, amelyre büszkék lehetünk – nem bűnözők az illegális határátlépők

Az Európa Tanács emberi jogi megbízottja a New York Times vendégkommentárjában úgy vélekedett, hogy Európa különb annál, mint amit menekültügyben produkált az utóbbi időben. Magyar–osztrák belügyminiszteri találkozó lesz holnap Budapesten. A vendég a megbeszélések előtt azt hangsúlyozta, hogy a menekültkérdés közös feladat elé állítja mindkét országot, és Ausztria azt szeretné, ha ez ügyben erős tengely jönne létre Bécs és Budapest között – tudósít a Der Standard. A Süddeutsche Zeitungnak az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője úgy nyilatkozott a menekültválság kezelése nyomán, hogy ez nem az az Európa, amelyre mindannyian büszkék lehetünk.

Az európai szocialisták a nyitott, toleráns, az egyéni jogokat és az emberi méltóságot tisztelő Európáért dolgoznak

Újraválasztották az Európai Szocialisták Pártja (angol rövidítéssel PES) elnökének Szergej Sztanisev bolgár politikust a szervezet budapesti tisztújító kongresszusán, pénteken. Kihívója, a spanyol Enrique Barón Crespo visszalépett a jelöltségtől.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >