ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Bush

A Soros elleni támadásra a jelzést Orbán adta meg 2015 őszén

A lap Orbán Viktort hozza fel annak bizonyítékaként, hogy Európában teret nyernek az elitellenes pártok, amelyek véget akarnak vetni az összefogást szorgalmazó alapállásnak az EU-ban, ellene vannak a nyitott határoknak és a közös valutának – olavsaható The Wall Street Journal hasábjain. Az euroszkeptikus magyar vezető úgy ünnepelte Trump győzelmét, hogy az búcsú a Nyugatot gyengítő liberális nem-demokráciától. Amikor jó hat éve Orbán hatalomra került, nacionalista nézetei éles bírálatban részesültek az unió nagy részében.

Pityeri Miki, a pilótabújtató – Itthon B-listán, Amerikában nemzeti hős

"Az Egyesült Államoknak nyújtott rendkívüli szolgálatért" – ekként kezdődik a légierő parancsnokságának kitüntető 
okirata, amelyet a Massachusetts állambeli Salemben élő Szalay Miklósnak adományozott. George Bush személyes 
levélben köszöntötte az "igazi amerikai hőst", azt a magyart, akiről nemzeti hősként emlékeztek meg a lapok, a 
rádió- és tévéállomások. 

(Szerző: Kulcsár László) Ha időnként úgy vélné az olvasó, hogy valami nincs rendben az évszámokkal, szíveskedjék figyelembe venni, hogy az alábbi írás (és vélhetően még jó néhány a következő hetekben, hónapokban) a krónikás magán-archívumából származik. Évfordulós eseményekhez kötődő vagy éppen akkor, húsz esztendővel ezelőtt különösen időszerű témákat válogatott ki újra közlés – és ismeretterjesztés – céljából.
Mától a mozikban – a G.I. Joe Obama filmje Nem George Bush, hanem Obama filmje a G.I. Joe: A kobra árnyéka, és maga a címszereplő sem egy rágózó amerikai katona, hanem az Egyesült Nemzetek Szervezetének titkos szuperkommandója (G.I. Joe – Globally Integrated Joint Operating Entity, azaz Globálisan Egyesített Közös Bevetési Egység).