ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Ceausescu

Film-Tipp: Reise mit Vater

Seit heute auch in den ungarischen Kinos: Reise mit Vater, 2016, 111 ’, deutsch-rumänisch-ungarisch-schwedische Koproduktion, Regie Anca Miruna Lazarescu,  das Road movie, das vor dem Hintergrund des Kalten Krieges mit Schwerpunkt August 1968 und Niederwalzung des Prager Frühlings von Arad in Rumänien über Ungarn in die DDR und bis nach München führt.

Kohl vagy a kardos felesége találkozik és tárgyal majd Orbánnal?

Deutsche Welle, a Der Tagesspiegel, a Focus ismerteti a azt az interjút, amelyet Helmut Kohl adott Bild Zeitungnak. Ebben az áll, hogy valószínűleg Kohl Ludwigshafenhez közeli házában találkozik majd a volt kancellár és a magyar kormányfő, de azt még mindig nem lehet tudni, hogy mikor. A házigazda szenvedélyes európainak nevezte a magyar vezetőt, aki amúgy a Merkel-féle menekültpolitika egyik legélesebb bírálója. A lap ugyanakkor a tárgyalások előtt azt idézi Kohltól, hogy az elszigetelt döntések, a nemzeti külön utak ideje lejárt. Főleg azért, mert az európai közösség lépéseinek következményeit gyakran közösen kell viselni.

Saját erőből... – Levélféle Pirézia királykisasszonyának

"Leírtuk már: a 168 Óra fontosnak tartja, hogy a blogvilág figyelemre méltó civil szövegei eljussanak azokhoz az olvasókhoz is, akik nem követik az interneten megjelenő eszme- és véleménycseréket. Most viszont nem a világhálóról halásszuk le Mártonffy Dániel „levélféléjét”, hanem olvasólevél rovatunkból emeljük át. Nem csupán a hosszabb terjedelem miatt, hanem azért is, mert ez az írás – szerintünk – professzionális civil szöveg." Az írás szerzője: Mártonffy Dániel. 

Miként teszi tönkre lassanként Orbán Viktor és Fidesz az országot?

„Magyarország fordulóponton – Miként teszi tönkre lassanként Orbán Viktor és a populista-jobboldali Fidesz az ország demokráciáját”. Ezzel a címmel vette át az amerikai politikai-kulturális magazin az egykor részben Elie Wiesel által alapított Moment igen részletes beszámolóját a mai magyar valóságról.