ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Christian Kern

Magyar–osztrák kormányfői eszmecsere: új fejezet nyílhat

Jó úton haladunk, sikerülni fog új fejezetet nyitni a magyar–osztrák kapcsolatokban az átláthatóbb, jobb együttműködésért – mondta Christian Kern osztrák kancellár kedden Budapesten, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt. A kancellár kiemelte: a munkamegbeszélés fő témája természetesen a migráció volt. Ausztria hamarosan 20 rendőrt küld a határvédelem támogatására a magyar–szerb határszakaszra – közölte. Hangsúlyozta: ez az első lépés, majd egy szakértői bizottság tisztázza, hogy Ausztria részéről hogyan lehet fokozni ezt a segítségnyújtást. Christian Kern kitért rá: Magyarország kész arra, hogy visszafogadja azokat, akik itt léptek be először az EU területére, és visszajuttatja őket a származási országaikba, elsősorban Koszovóba és Albániába. 

Az osztrák vasút első embere lesz az új kancellár

Az 50 éves Christian Kern, az Osztrák Szövetségi Vasutak vezérigazgatója lesz a következő kancellár és a szociáldemokrata kormánypárt új elnöke. A politikai megegyezés megszületett, a hivatalos bejelentés ma várható. Kern a hét elején távozott Werner Faymann utódja, aki 2008 óta vezette a kormányt. (Kép: Die Presse)

ÖBB und MÁV unterzeichnen Absichtserklärung über Kooperation

Heute, am 02.12.2011 haben MÁV-Vorstands-vorsitzender-General-direktor Ferenc Szarvas und ÖBB-Holding Vorstands-vorsitzender Christian Kern in Budapest eine Absichtserklärung über eine vertiefte operative Zusammenarbeit unterzeichnet. Die Kooperation umfasst eine langfristige Zusammenarbeit im Bereich Traktion sowie die Gründung eines Joint Ventures im Bereich der Instandhaltung von Eisenbahnfahrzeugen. Die partnerschaftliche Zusammenarbeit beider Eisenbahnunternehmen bringt gegenseitige Vorteile und Steigerung von Effizienz und Qualität.