17. AV Trend & Hifi Show

Címke: Cisco

Robotot minden háztartásba! Itt a ZenBo

Az ASUS cég elnöke, Jonney Shih bejelentette, hogy piacra dobják saját fejlesztésű otthoni robotjukat. "A célunk az, hogy minden háztartásban legyen egy robot – jelentette ki". A ZenBo nevet viselő otthoni robot célja a "segítségnyújtás, a szórakoztatás és az, hogy társaságot kínáljon az embereknek."

Cisco-előrejelzés a mobil adatforgalomról

A Föld teljes népességének 70%-a lesz mobileszköz-használó 2020-ra. Öt év múlva több embernek lesz mobiltelefonja, mint autója vagy olyan olyan otthona, ahol van áram. Kelet-Közép-Európa teljes mobil adatforgalmának jó négyötödét az okostelefonok fogják gerjeszteni 2020-ra – áll a Cisco előrejelzésében, amelyet a Barcelonában hétfőn megnyíló GSMA Mobil Világkongresszus előestéjén tett közzé.

Gyerekek (is) kérik: legyen az internet biztonságos az év minden napján!

Súlyos traumákat okozhatnak az internetes zaklatások a fiataloknak, akik könnyen bűncselekmények áldozataivá válhatnak. Az FBI adatai alapján minden harmadik tinit zaklatták már az interneten. A szülők, a technológiai vállalatok és a civil szervezetek felelőssége, hogy a gyerekek számára az internet a tudás és a lehetőségek forrása maradjon, és ne a veszélyeké. A Microsoft ma, a biztonságos internet napján mutatta be a Windows 10-hez kapcsolódó biztonsági megoldásait.

EriSCon: összefog az Ericsson és a Cisco

A hálózati eszközök, szoftverek, mobil kommunikációs hálózatok és felhőszolgáltatások területén vezető Ericsson és Cisco bejelentette: nagyszabású együttműködésbe kezd a jövő hálózatainak létrehozása végett. A kooperáció fő nyertesei az ügyfelek, ugyanis a két vállalat szellemi és anyag forrásainak egyesítése révén a legjobb szolgáltatásokból és megoldásokból részesülhetnek.

A Cisco csatlakozott a CERN openlab kezdeményezéséhez

A Cisco csatlakozott az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) openlab kutatóműhelyéhez, a CERN tudományos és iparági együttműködési platformjához. A Nagy Hadronütköztető (Large Hadron Collider - LHC) kísérletei során rendkívüli ütemben óriási mennyiségű adat keletkezik. Az együttműködésben a CERN openlab és a Cisco szakértői az adatfeldolgozás újszerű megközelítését lehetővé tevő számítástechnikai infrastruktúra fejlesztésén dolgoznak.

Tombolnak a digitális csirkefogók – terroristák vadásznak titkainkra

Bajban, finomabban szólva: gondban, nagy gondban vannak mindazok, akik az internetre kapcsolódnak. Mi több, még azok is, akik nem. Mert ha csupán egy ártalmatlannak látszó pendrive-ot, USB-tárolót csatlakoztatnak a számítógépükhöz, igen nagy valószínűséggel még akkor is megfertőződhetnek – derül ki a Ciscónak, az internetes hálózati piac vezetőjének a ma bemutatott éves biztonsági jelentéséből.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >