Címke: Cisco

Tombolnak a digitális csirkefogók – terroristák vadásznak titkainkra

Bajban, finomabban szólva: gondban, nagy gondban vannak mindazok, akik az internetre kapcsolódnak. Mi több, még azok is, akik nem. Mert ha csupán egy ártalmatlannak látszó pendrive-ot, USB-tárolót csatlakoztatnak a számítógépükhöz, igen nagy valószínűséggel még akkor is megfertőződhetnek – derül ki a Ciscónak, az internetes hálózati piac vezetőjének a ma bemutatott éves biztonsági jelentéséből.

Tizennégyszeres mobilforgalom-növekedés várható térségünkben

Cisco® Visual Networking Index globális mobil adatforgalomra vonatkozó 2014–19-i előrejelzése szerint az egyre nagyobb teljesítményű mobileszközök és M2M (machine to machine, azaz gép–gép) kapcsolatok, valamint a mostaninál gyorsabb mobilhálózatokhoz való szélesebb körű hozzáférés a mobil adatforgalom látványos növekedésének fő tényezői.

Új TelePresence-csúcsmodell

Meglett az eredménye a Cisco Collaboration megoldások megújításának. A hazánkban is otthonos világcég az idén már a harmadik új kollekcióval lép piacra: az új tárgyalótermi és asztali videokonferencia készülékek után további fejlesztéseket mutatott be.

Technológiai előrejelzés 2015-re

Tech Radar néven a Cisco évente összeállítja aktuális előrejelzését. Ebben több mint 80 szakértő bevonásával vizsgálja azokat a technológiai irányzatokat, amelyek a következő öt, tíz, illetve 25 év során nagy hatással lehetnek az informatika mindennapjaira. A jelentést ma ismertették a hazai szaksajtóval a Cisco Magyarország vezetői.

WiFi-hálózati rekord Barcelonában

Csaknem 82 ezer eszköz kapcsolódott az ingyenes hálózathoz a barcelonai mobilkongresszus (MWC) 240 ezer négyzetméterén. A Cisco a világ talán legnagyobb vezeték nélküli internetes hálózatát hozta létre a a spanyolországi vásárvárosban.

Mobil mindenekelőtt: megsokszorozódik az adatforgalom

A világ mobil adatforgalma a következő négy évben a Cisco Visual Networking Index globális mobil adatforgalomra vonatkozó 2013–18-i előrejelzése szerint majdnem 11-szeresére nő, és 2018-ra eléri az évi 190 exabájtot, ami a 2000-ben generált teljes – vezetékes és mobil – IP-forgalom 190-szerese.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >