ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Csíkszentmihályi Mihály

Magyar IT-szakember a TED-en: Kocsis Tamás webfejlesztő milliókhoz szól

Európai idő szerint csütörtök este tette közzé a TED New-York-i központja az áprilisi 24-én kezdődő, „TED2017-The future you” című ötnapos vancouveri rendezvény előadói névsorát. A 40 fős listában Garri Kaszparov sakknagymester és Elon Musk amerikai üzletember mellett egy magyar fiatalember, Kocsis Tamás webfejlesztő neve is szerepel.

Flow-konferencia a vezetésről vezetőknek

A flow (áramlat) kifejezés Csíkszentmihályi Mihály akadémikus, pszichológus világsikere óta varázsszó, aminek a szellemét egyre többen igyekeznek követni. Az idén Budapesten rendezték meg az ötödik Flow Leadership konferenciát, mintegy 250 hazai és külföldi résztvevővel. Részvevői, előadói arról gondolkodtak, hogy miként lehet sikeresen vezetni a vállalatokat a mai, gyorsan változó világban.

A flow a siker revolúciója – Csíkszentmihályi professzor budapesti előadása

A lehetőségek és a képességek közötti egyensúly a kulcsa annak az állapotnak, amelyben az ember a legjobb tudása szerint alkot, akármi is a foglalkozása. Ebben az állapotban a legeredményesebb, ebben érzi magát legjobban, és ez teszi sikeressé az embert is és a szervezeteket is. Ez az állapot a flow, vagyis az áramlat, amelynek elméletére Csíkszentmihályi Mihály professzor négy évtizede talált rá, s azóta a világban egyre népszerűbb. A professzor a BDO Akadémia és MAPI Konzult közös rendezvényén tartott előadást. (Az illusztráció forrása: greatmystery.org)

Csíkszentmihályi Mihály, a Flow-elmélet atyja Budapesten tart előadást

Csíkszentmihályi Mihály (a képen), a világ egyik nagy tekintélyű gondolkodója, a Flow-elmélet kidolgozója tart előadást november 9-én a BDO Akadémia és a MAPI Konzult üzleti konferenciáján arról, hogy milyen lehetőségek vannak ma a siker hosszú távú fenntartásának. Mi emberek használjuk a modern digitális környezetet, és nem fordítva – vallja a világhírű professzor.

A 21. században a játék veheti át a munka szerepét

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) bemutatóestet tartott a Csíkszentmihályi Mihály FLOW-gondolatára épített „FLOW is Good Business” (FLIGBY®) vezetésfejlesztő szimuláció megismertetésére. Ez a játék kapta pár hónapja az „International Serious Play Award” vállalati kategóriájának aranyérmét. Most hazai szakemberek mondták el véleményüket.

Pozitív pszichológia: élni jó!

Egy rosszkedvű világban különösen értékes az a könyv, amely már címében is azt állítja: Élni jó! A kötetet Csíkszentmihályi Mihály szerkesztette, akinek a neve még azoknak is sokat mond, akik amúgy nem járatosak a pszichológiában. Az Akadémiai Kiadó gondozásában kiadott tanulmánykötet a Washingtonban megrendezett pozitív pszichológiai konferencia legizgalmasabb előadásait tartalmazza a nagyközönség számára is érthető feldolgozásban. (A szerző felvételei.)