ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar

Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország

Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.

Ritoók Magda: a tanácsadás hazai megalapítója – születésnapjára könyvet adtak ki

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar a Magyar Pszichológiai Társasággal közösen ünnepelte Ritoók Magdát, aki papírforma szerint 80 éves, megszólalva viszont legfeljebb 40. Ő az, aki évtizedekkel ezelőtt megteremtette néhány kollégájával közösen a hazai pályaválasztási tanácsadást, s akinek több ezer fiatal ember, Ritoók-gyerek, köszönheti, hogy olyan pályán működött, működik, amelyet akár vasárnap is szívesen csinál.

Beszélj róla! Ezzel a címmel nyílt honlap tavasszal a gyermekkori szexuális bántalmazásról. A megrázó élethelyzetekről, a megelőzés és a terápia lehetőségeiről tartottak kerekasztal-beszélgetést az érintették és a téma szakemberei. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán rendezett tanácskozáson, a zsúfolt teremben szinte csak nők ültek a közönség soraiban. Férfiak a pódiumon voltak, meg egy-két fotós.

Ismét üzleti coachképzés az ELTE-n

Az első évfolyam sikere után folytatódik az ELTE üzleti coachképzése a 2014/15. tanévben. Az üzleti coachképzés modern tudománya és gyakorlata tavaly kezdődött új irányként az ELTE-n felsőfokú végzettségű hallgatók posztgraduális képzéseként, a két féléves elméleti és egy féléves gyakorlati oktatásban 15 hallgató vesz részt.