ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Eger

Jól bírták szusszal a léghajtányok Egerben

Kilencedszer a hétvégén rendezték meg az egri Érsekkertben a léghajtányok nemzetközi versenyét, amelyen a hazaiakon kívül még öt ország 26 egyetemének 47 csapata vett részt. Az első vetélkedés 2007-ben még csak a Bosch Rexroth vállalatok házi versenyként szolgált.

Bosch: 36 ezer millió forintos beruházás Makláron: 130 új munkahely

Folyamatos magyarországi beruházásainak sorában a Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója, három fejlesztési beruházással összesen 130 új munkahelyet létesített magyar leányvállalatánál, a Robert Bosch Automotive Steering Kft.-nél. A vállalt beruházások összértéke 36 milliárd forint, amelyből 2 milliárd forintot az Európai Unió és 700 millió forintot a magyar állam finanszírozott. A háromrészes beruházásból most készült el a harmadik: 7,2 milliárd forintba került, amiből 1 milliárd forintot az Európai Unió fizetett. A Bosch maklári telephelyén fejlesztették a gyártási technológiát és komponensgyártó berendezésekkel bővítették a gyártási kapacitást is.

Kulturtouristen aufgepasst: Nacht der Museen in Budapest!

Wenn der Tag am längsten ist, kann lange gefeiert werden, auch kulturell. Zur Sommersonnenwende, am Samstag, den 20. Juno, beginnt die Nacht der Museen in Ungarn  um 18 Uhr und dauert bis in die frühen Morgenstunden. Seit 1990 rückt auch Ungarn seine Museen (plus andere Kultureinrichtungen  in der besonderen Nacht in den Fokus; seit elf Jahren werden immer mehr Kulturinstitutionen in ganz Ungarn in die ’Nacht’ eingebunden und wie die Organisatoren stolz betonen, ist das Happening den Nächten der Museen in Berlin oder Mailand ebenbürtig. 

Középpontban Eger – színes a kínálat a múzeumok éjszakáján

Százegynéhány budapesti múzeum és más intézmény, országszerte pedig kétszáznál is több településen még ennél is több múzeum várja a látogatókat június 20-án, szombaton este hat óra után. Az idei éjszakai „virrasztás” újdonsága, hogy külön egy városra – Egerre – és Erdélyre is összpontosít.

Kaláka-fesztivál Egerben – dal, zene, költészet, képzőművészet

Harminchatodik alkalommal június 25-28. között rendezik meg a Kaláka-fesztivált; a színhelye ezúttal Eger lesz. A rendezvénysorozat témája a zene és az irodalom, a főszerep a hevesi megyeszékhelyhez kapcsolódó költészeté. A részletekről Gryllus Dániel, a Kaláka frontembere, szóvivője, sok hangszeren játszó Kossuth-díjas zenész tájékoztatta ma az újságírókat.


1 2 3 4 5 6 7 8 9   >