ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Egyiptom

Átrendeződött az idényre az utazási piac

A múlt évek olcsó, egzotikus célországai, Egyiptom, Tunézia és Törökország gyakorlatilag eltüntetek a nyaralást tervező magyarok kívánságlistájáról - derül Netrisk.hu utazási piactere, az Utazasnet.hu mintegy 8000 aktív internethasználó körében elvégzett kutatásából. A kedvelt célpontok listáján ezzel egyértelműen tovább erősödött Horvát- és Olaszország pozíciója. A válaszadók 40 százaléka egy hónapon belül foglalja le a nyaralását, nem észesíti előnyben az all-inclusive ellátást,  és 70 százalék a tengerpartot mindenképpen belefoglalja az utazásába.

Ízzel-lélekkel 21. századi magyar konyha – dinnye

Ha augusztus, akkor itt a dinnyeszezon! A görögdinnye talán a legnagyobb méretű, emberi fogyasztásra alkalmas gyümölcs, igazán impozáns növény. A tökfélék rokona. A magyar nyelv őrzi is a fajtabéli rokonságot, mert ha nem sikerül édes darabot kifognunk, ilyet szólunk: ez tök! Indás, jelentéktelen virágú, egynyári növény, érdemes locsolni, hogy nagyra nőjön! Július közepétől szeptember elejéig fogyaszthatjuk.

Egyedülálló családfőként 145 ezer szíriai menekült nő küzd a túlélésért

Egyiptomban, Irakban, Jordániában és Libanonban több mint 145 ezer szíriai menekült család – azaz minden negyedik háztartás – feje olyan nő, aki naponta egyedül kénytelen megvívni a harcot a túlélésért – derül ki az UNHCR, az ENSZ genfi székhelyű Menekültügyi Főviztosságának ma közzétett legfrissebb jelentéséből.

Egyiptom: tankok be, befektetők ki

Akkor kezdődött, amikor egy életét feláldozó fiatal utcai árus tragédiája nyomán Tunéziában váratlanul fellángoló, felkelés rendszerváltást kényszerített ki, majd a békétlenség futótüze végigsöpört a (MENA régió néven ismert) Közel-Keleten és Észak-Afrikán, és most Egyiptomban forrósodott fel leginkább a helyzet. A pénzügyi világ szerint Hoszni Mubarak egyiptomi elnök számára az egyiptomi felkelés olyan stádiumba jutott, ahonnan már nincs visszaút,

Olajszőnyeg szennyezi Hurghadát és a Vörös-tenger partvidékét

Lyuk keletkezett a Vörös-tenger egyik olajfúró platformján az egyiptomi Hurghada üdülőhelytől északra. A műszaki baleset következtében máris 160 kilométer hosszú az olajszőnyeg. A kairói kormány napokig hallgatott a környezet szennyezéséről.

Ericsson-szolgáltatás: a látható mobiltelefon-egyenleg Napjainkban a világ 4,6 milliárd mobiltelefonosának csaknem háromnegyede előre fizetett szolgáltatásokat használ. Számukra a még nagyobb arányú költés akadálya, hogy nem láthatják az aktuális egyenlegüket. Ha nyomon követhetnék a költésüket, hajlandók lennének többet áldozni a mobilinternetes és üzenetküldési szolgáltatásokra.

1 2   >