ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Energiaunió

Energiaunió: siófoki cég a támogatottak között

Az EU tagállamai ma jóváhagyták azt a bizottsági javaslatot, melynek értelmében 444 millió eurót ruháznak olyan kiemelt munkákra, melyek célja az európai energiainfrastruktúra fejlesztése. A 18 kiválasztott villamosenergia-, gáz- és intelligens energiahálózat-kezdeményezés hozzájárul az energiaunió céljai megvalósításához.

Energiaunió és éghajlat-politika: áttérés az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra

Az Európai Bizottság ma olyan intézkedéscsomagot terjeszt elő, amely az alacsony szén-dioxid-kibocsátásra áttérést hivatott felgyorsítani az európai gazdaság valamennyi ágazatában – áll az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben. A Bizottság azon munkálkodik, hogy megőrizze az EU versenyképességét, miközben az éghajlat-változásról szóló párizsi megállapodásban célul kitűzött modern, karbonszegény gazdaság felé elmozdulás lendületét kihasználva, a világméretű társadalmi-gazdasági modell változóban van.  

Energiaunió: 200 millió euró a határokon átnyúló energiahálózatokért

A Bizottság az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz keretében ma pályázati kiírást jelentetett meg, melynek célja kulcsfontosságú energiainfrastruktúra projektek finanszírozása. Az idei első pályázati körben 200 millió euró áll olyan projektek rendelkezésére, melyek a szűk energetikai keresztmetszetek felszámolásával lehetővé teszik az energia uniós országok közötti szabad áramlását.

Irány az energiaunió: az Európai Bizottság csomagja a fenntartható energiabiztonságra

A Bizottság ma előterjesztette az energiabiztonságra vonatkozó csomagját, amely az uniónak a globális energetikai átállásra, valamint az energiaellátás esetleges megszakadása esetére felkészüléshez szükséges javaslatokat tartalmazza. Az energiabiztonság az energiaunióra vonatkozó stratégiának, a Juncker-bizottság kulcsfontosságú politikai prioritásának az egyik sarokköve. A Bizottság ma bemutatta energiabiztonsági intézkedésekből álló csomagját, amelynek célja hogy az energetikai átállás rendelkezésre álló eszközeivel felvértezze Európát az energiaellátás esetleges megszakadása ellen. Az energiabiztonság az energiaunióra vonatkozó stratégiának, a Juncker-bizottság kulcsfontosságú politikai prioritásának az egyik sarokköve.

Az Európai Bizottság megerősíti a lőfegyverek ellenőrzését az egész unióban

A Bizottság ma intézkedéscsomagot fogadott el azért, hogy megnehezítse a lőfegyverek beszerzését az EU-ban, az eddiginél jobban nyomon követhetővé tegye a jogszerűen tartott lőfegyvereket, erősítse a tagállamok közötti együttműködést, és meggyőződjék arról, hogy a hatástalanított lőfegyverek valóban működésképtelenek.

Horizont 2020: 16 milliárd euró kutatásra és innovációra

Az Európai Bizottság ma fogadta el a EU Horizont 2020 kutatási és innovációs keretprogramjának 2016–17-re szóló új munkaprogramját. A következő két évben hozzávetőlegesen 16 milliárd eurót ruháznak be olyan kutatási és innovációs tevékenységekbe, melyek közvetlenül kapcsolódnak a Bizottság szakpolitikai prioritásaihoz. 


1 2   >