ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Ericsson ConsumerLab

Egyre inkább offline fenyegetésekké válnak az online veszélyek

Kétségtelen, hogy fogyasztók online tevékenysége – az e-kereskedelemtől a távmunkáig – egyre inkább hatással van a fizikai világra is. Az Ericsson ConsumerLab legújabb jelentése az online és a valódi világ közötti határ elmosódását vizsgálta; a jelentés rávilágít, hogy az online tevékenységek fizikai veszélyekkel is járhatnak, a kutatás pedig azt is megvizsgálta, ez milyen hatással van a fogyasztók biztonságérzetére.

A közeli jövő az Ericsson szerint – gondolatátvitel néhány éven belül?

Az Ericsson ConsumerLab friss jelentéséből kiderül: a fogyasztók elvárják, hogy a technológia és az összekapcsolhatóság egyre nagyobb szerepet játsszék a mindennapi élet valamennyi területén. Egyre inkább megbarátkoznak olyan elgondolásokkal, melyek nem olyan régen még csak a képzelet világában léteztek – gondoljunk csak a háztartási robotokra vagy a gondolatátvitelre!

Ericsson ConsumerLab: mindenhol internetezni akarunk

Az Ericsson ConsumerLab jelentése szerint a fogyasztók egyre gyakrabban végzik többféle helyszínről a feladataikat, például a munkahelyükön intézik az internetes bevásárlást, vagy otthonról látnak el munkahelyi feladatokat. A világháló használói idejük nagy részét zárt térben töltik, ezért szívesen ruháznak be olyan eszközökbe, amelyek javítják a beltéri kapcsolódási lehetőségeiket.

Facebook is kell a tévé mellé

Az Ericsson ConsumerLab közzétette a fogyasztók tv- és videó-használati szokásait vizsgáló friss felmérését. Az idei TV & Video Consumer Trend Report szerint egyre bővül a tévét és a közösségi felületeket egyidejűleg használó nézők tábora, és a közösségi tévézés ma már tömegpiaci jelenségnek tekinthető.

Internet nélkül megáll az élet? – Az okostelefonok jövője a nők kezében van

Az Ericsson ConsumerLab jó másfél évtized óta kutatja a fogyasztói viselkedés alakulását, beleértve az információs és távközlési technológiai termékkel kapcsolatos vélekedéseket. Világméretű kutatási programjának munkatársai negyvennél is több országban évente 100 ezer személy véleményét gyűjtik össze. A legfrissebb jelentés összefoglalását adjuk most közre.