ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Ericsson

Hálózatba kapcsolt negyedmillió jármű – jönnek az önvezetők

Évek óta a Scania kínálatának része a hálózatba kapcsolhatóság. Most, amikor a svéd autógyártó bevezet egy új hálózatba kapcsolhatósági szolgáltatást, az ilyen járművek száma már eléri a negyedmilliót. Ez az utóbbi 5 évben átadott Scania járművek kétharmada.

Plüssmedvék nyerték a programozóbajnokságot

Hatodik alkalommal az idén rendezték meg az Ericsson C++ programozóbajnokságát. A feladat a futball-téma köré íródott. A történet szerint egy focibajnokság van készülőben és ahhoz, hogy a csapatok eljussanak a mérkőzésig, először egyenként kell felfejleszteniük csapattagjaikat.

Der Preis für das Lebenswerk 2016: "Rátz Tanár Úr Életműdíj, 2016"

Motto: "…damit wir nicht nur die Namen der weltberühmten". Wissenschaftler kennen lernen, sondern auch die ihrer Lehrer… Er ist die höchste fachliche Anerkennung des Lehrers, des Pädagogen in Ungarn und damit dem Kossuth-Preis ebenbürtig. (Kossuth-Preis = höchste staatliche Auszeichnung für Verdienste im Bereich Kultur.) Bild: der Namensgeber der Auszeichnung: Dr. László Rátz.

Rátz Tanár Úr Életműdíj – 16. alkalommal

Ma délelőtt a legméltóbb helyen, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében kilenc tanár vehette át a Rátz Tanár Úr Életműdíjat, amely a hazai természettudományos oktatás és egyben a közoktatás egyik legrangosabb elismerésévé vált az elmúlt másfél évtizedben. Az iskolák 5–12. évfolyamain matematikát, fizikát, biológiát vagy kémiát tanító olyan tanárok kapják meg, akik a tantárgyaik népszerűsítésében és a tehetségek gondozásában maradandó életművet alkottak.

Összefogott az ELTE és az informatikai ipar a jövő tehetségeiért

A Bosch, az Ericsson, az evopro és a Morgan Stanley támogatásával az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) informatikai kar havi 50 ezer forintos ösztöndíjjal támogathatja azokat az első éves hallgatókat, akik középiskolai tanulmányaik idején kiemelkedő eredményt értek el matematikából vagy informatikából, és felvették őket a programtervező informatikus szakra.

Előretör a mobil, visszaszorul a hagyományos tévézés

Ma megjelent az Ericsson 1100 millió személyt reprezentáló, tévé- és médiahasználatról szóló rendszeres, immár hetedik éves jelentése (ConsumerLab TV & Media Report), amelyből kiderül: lendületesen növekszik a multimédia-tartalmak megtekintése mobileszközökön. Bár a múlt hét év alatt ez a fajta médiafogyasztás robbanásszerűen nőtt, a jelentés kiemeli, hogy a kívánt tartalmak megtalálása továbbra is gondot okoz a fogyasztóknak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >