Címke: Ericsson

Különösen izgalmasnak ígérkezik a kutatók idei éjszakája

Szeptember utolsó napján a kutatóintézetek, egyetemek, középiskolai laborok kitárják kapuikat, és a kutatók éjszakája alkalmából vendégül látják az érdeklődőket. Az idén az Európai Unió Marie Skłodowska-Curie-akciója szeptember utolsó napjára hirdette meg az eseményt. Egész Európában sok ezer laboratórium kínál érdekes programokat sok százezer embernek.

Kihívás, erőpróba: okos ruhákra vár megoldásokat az Ericsson

Az egy hónap múlva esedékes kutatók éjszakájára hirdette meg az Ericsson Magyarország az okos hordható eszközök versenyét, a „SzerCODE Challenge”-et, amelyre a világcég magyar leányvállalata négy kategóriában vár pályaműveket. A legnagyobb versengés a főkategóriában, vagyis az XL-ben várható.

Nagyon hiányoznak a lányok az informatikából

Miért lennének eredendően jobbak természettudományos területen a férfiak, mint a nők? Egyre több kutatás cáfolja ezt a feltételezést, sok nőt azonban még mindig ez tart vissza a matematika, fizikai iránti szenvedélyének kibontakoztatásától. Holott tény: a nők geometrikus térlátása például sokkal jobb, mint a férfiaké.

Telekom 4G: 300 megabites mobilinternet

Ma az országban elsőként Nyíregyházán, a Digitális Magyarország program első állomásán vált elérhetővé az akár 300 Mbit/mp névleges letöltési sebességű mobilinternet-szolgáltatás a Telekom hálózatán. Ez a ma hazánkban elérhető leggyorsabb mobilinternet-technológia.

EriSCon: összefog az Ericsson és a Cisco

A hálózati eszközök, szoftverek, mobil kommunikációs hálózatok és felhőszolgáltatások területén vezető Ericsson és Cisco bejelentette: nagyszabású együttműködésbe kezd a jövő hálózatainak létrehozása végett. A kooperáció fő nyertesei az ügyfelek, ugyanis a két vállalat szellemi és anyag forrásainak egyesítése révén a legjobb szolgáltatásokból és megoldásokból részesülhetnek.

Hálózatba kapcsolt buszmegálló

A világ legnagyobb, ma véget ért tömegközlekedési konferenciáján és kiállításán, a milánói UITP-világkongresszuson az Ericsson bemutatta a 3G, LTE vagy WiFi kiscella-technológiát alkalmazó, hálózatba kapcsolt buszmegálló elképzelését. Az eredeti ötlet – ha megvalósítják – a tömegközlekedési vállalatok kiegészítő bevételi forrása lehet, hiszen bérbe adható távközlési mobilszolgáltatóknak a hálózataik bővítése céljából.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >