Címke: Ericsson

Nagyon hiányoznak a lányok az informatikából

Miért lennének eredendően jobbak természettudományos területen a férfiak, mint a nők? Egyre több kutatás cáfolja ezt a feltételezést, sok nőt azonban még mindig ez tart vissza a matematika, fizikai iránti szenvedélyének kibontakoztatásától. Holott tény: a nők geometrikus térlátása például sokkal jobb, mint a férfiaké.

Telekom 4G: 300 megabites mobilinternet

Ma az országban elsőként Nyíregyházán, a Digitális Magyarország program első állomásán vált elérhetővé az akár 300 Mbit/mp névleges letöltési sebességű mobilinternet-szolgáltatás a Telekom hálózatán. Ez a ma hazánkban elérhető leggyorsabb mobilinternet-technológia.

EriSCon: összefog az Ericsson és a Cisco

A hálózati eszközök, szoftverek, mobil kommunikációs hálózatok és felhőszolgáltatások területén vezető Ericsson és Cisco bejelentette: nagyszabású együttműködésbe kezd a jövő hálózatainak létrehozása végett. A kooperáció fő nyertesei az ügyfelek, ugyanis a két vállalat szellemi és anyag forrásainak egyesítése révén a legjobb szolgáltatásokból és megoldásokból részesülhetnek.

Hálózatba kapcsolt buszmegálló

A világ legnagyobb, ma véget ért tömegközlekedési konferenciáján és kiállításán, a milánói UITP-világkongresszuson az Ericsson bemutatta a 3G, LTE vagy WiFi kiscella-technológiát alkalmazó, hálózatba kapcsolt buszmegálló elképzelését. Az eredeti ötlet – ha megvalósítják – a tömegközlekedési vállalatok kiegészítő bevételi forrása lehet, hiszen bérbe adható távközlési mobilszolgáltatóknak a hálózataik bővítése céljából.

Öt éven belül a világ népességének 70%-a okostelefont használ

Az Ericsson ma megjelent legújabb Mobilitási Jelentése megállapítja, hogy 2020-ra a fejlett mobiltechnológia általánossá válik az egész világon: az okostelefon-előfizetések száma több mint kétszeresére növekszik, és eléri a 6,1 milliárdot, továbbá a világ népességének 70%-a használ majd okostelefont, és 90%-a él majd mobil szélessávú hálózattal lefedett otthonban.

Itt az 5G: még nagyobb sebességre vágyó okos eszközök

Napjainkban az LTE-s okostelefonok egyszerre még csak egy cellától kapnak adást, és sokféle technika segít abban, hogy a kapcsolat fennmaradjon, miközben a mobileszköz használója a cellák között mozog. Az okostelefon-előfizetések száma azonban megduplázódik, így a forgalom várhatóan a nyolcszorosára emelkedik 2020-ra. A mai mobiltechnológia ezért nem lesz elegendő a jó minőségű kapcsolatok megőrzésére a forgalom növekedésével, az új igények kielégítése közben. A „tárgyak internete” (IoT) a mobilhálózati kapcsolatok egyre nagyobb részére veszi birtokba.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >