Címke: Ericsson

„Innovációs garázst” alapít az Ericsson Budapesten

Az Ericsson ma bejelentette: „innovációs garázst” nyit a budapesti kutatási és fejlesztési központjában. Az új technológiai inkubátor-laboratórium az iparág számára olyan fontos témákon dolgozik majd, mint pl. a felhő alapú infrastruktúra, virtualizáció, 5G, IoT (Internet of Things / innovatív, internet alapú megoldások) és az analitika. Az innovációs „Garázs” elsőként a felhő alapú infrastruktúrára és a virtualizációra összpontosít majd.

Kutatás és fejlesztés svéd támogatással – újító gondolatok cserefóruma

A Nobel-díjnál kevésbé ismerik a világon Svédországot, holott a skandináv állam élenjár a kutatás és fejlesztés, az innovációként emlegetett műszaki-technológiai megújulás területén is. Egyebek mellett ezt hangsúlyozta Őexcellenciája Niclas Trouvé, a Svéd Királyság hazánkba akkreditált nagykövete egy ma kezdődött szemináriumsorozat budapesti megnyitóján.

Ericsson-jelentés: már nem tévén tévézünk

Az Ericsson ConsumerLab éves TV és Média jelentésének legújabb kiadásából kiderül, hogy a valós idejű, streaming videoátvitel már majdnem egy szinten áll a hagyományos tévénézéssel: a fogyasztók 75%-a néz streamelt tartalmat, míg 7%-uk néz műsorrend szerinti adást hetente többször.

Világpremier: 3G-vel is lehet gyors a mobilnet

A háromvivős HSDPA (—>High Speed Downlink Packet Access—>nagysebességű csomagkapcsolt letöltés) technológia világon először megvalósított élő bemutatóján 63 Mbit/mp használói irányú sebességet értek el; az EUL-MC (Enhanced Uplink Multi-carrier, azaz továbbfejlesztett, központi irányú többvivős technológia) 11,5 Mbit/mp sebességre volt képes. Az új 3G technológiamindeneddiginél jobb használói élmény nyújt a hálózati terheléstől függetlenül, akár a cella szélén is – tudatta az Infovilággal az Ericsson.

Ericsson 5G hálózat: 5 Gbit/mp sebesség

Az 5G megvalósítása a kereskedelmi mobilhálózatokban 2020-ra várható, de az Ericsson már most elérte az 5 Gbit/mp sebességet a vállalat szabványosítás előtt álló 5G-technológiájának élő, vezeték nélküli bemutatóján. Az Ericsson 5G hálózatfejlesztési tevékenységének körébe tartoznak a minden eddiginél nagyobb sávszélességű, magasabb frekvenciájú és rövidebb átviteli időközű új antennatechnológiák.

Szép, szupergyors mobilvilág: 4G/LTE Advanced

Csaknem napra pontosan négy évvel ezelőtt (2010. április 30-án) a Telekom és az Ericsson elsőként hazánkban mutatta be (akkor még csak tesztként) a negyedik nemzedékű 4G/LTE mobil- technológiát, ma viszont ugyanennek a továbbfejlesztett változatát ismerhették meg a szakújságírók, akiket a lila óriás és a svéd világcég hívott meg virtuális száguldásra a szupergyors internet-adatpályára. A ma délelőtt bemutatott 4G/LTE Advanced technológia által kínált sávszélesség különösen alkalmas nagy rendezvények (pl. a Sziget-fesztivál) internet-ellátására, amikor a részvevők egyre terjedelmesebb tartalmakat igyekeznek megosztani egymással – akár a világ másik felén.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >