Címke: Ericsson

Kutatók éjszakája: minden a mérnökökről és az okos eszközökről szólt

Hetedszer vett részt az Ericsson, a kutatók éjszakájának legnagyobb vállalati támogatója a programsorozatban; a cég K+F központjában több mint hetven programot kínáltak az érdeklődőknek. Ez alkalommal rendezték meg az Ericsson SzerCODE Challenge döntőjét is. A versenyben civilek, gyerekek, diákok indulhattak saját tervezésű, egyedi hordható eszközökkel, okosruhákkal és kiegészítőkkel, így is bizonyítva, hogy a tudomány mindenkié.

A jövő gőzgépei? – érdemes virrasztani a kutatók éjszakáján

Akárcsak Európa-szerte sokfelé, 2005 óta Magyarországon is megrendezik a kutatók éjszakáját. Délutántól késő estig várják a laboratóriumokban és a kutatóhelyeken a kíváncsi fiatalokat és a kevésbé fiatalokat. A rendezvényt megelőzően, kedvcsinálóként már számos, figyelmet felkeltő eseményt, „villámcsődületet” is szerveznek a fővárosban és számos vidéki helyszínen.

Különösen izgalmasnak ígérkezik a kutatók idei éjszakája

Szeptember utolsó napján a kutatóintézetek, egyetemek, középiskolai laborok kitárják kapuikat, és a kutatók éjszakája alkalmából vendégül látják az érdeklődőket. Az idén az Európai Unió Marie Skłodowska-Curie-akciója szeptember utolsó napjára hirdette meg az eseményt. Egész Európában sok ezer laboratórium kínál érdekes programokat sok százezer embernek.

Kihívás, erőpróba: okos ruhákra vár megoldásokat az Ericsson

Az egy hónap múlva esedékes kutatók éjszakájára hirdette meg az Ericsson Magyarország az okos hordható eszközök versenyét, a „SzerCODE Challenge”-et, amelyre a világcég magyar leányvállalata négy kategóriában vár pályaműveket. A legnagyobb versengés a főkategóriában, vagyis az XL-ben várható.

Nagyon hiányoznak a lányok az informatikából

Miért lennének eredendően jobbak természettudományos területen a férfiak, mint a nők? Egyre több kutatás cáfolja ezt a feltételezést, sok nőt azonban még mindig ez tart vissza a matematika, fizikai iránti szenvedélyének kibontakoztatásától. Holott tény: a nők geometrikus térlátása például sokkal jobb, mint a férfiaké.

Telekom 4G: 300 megabites mobilinternet

Ma az országban elsőként Nyíregyházán, a Digitális Magyarország program első állomásán vált elérhetővé az akár 300 Mbit/mp névleges letöltési sebességű mobilinternet-szolgáltatás a Telekom hálózatán. Ez a ma hazánkban elérhető leggyorsabb mobilinternet-technológia.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >