ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Európa kulturális fővárosa

Halasztódik a győri helyi közlekedés korszerűsítése – sürgető a vasútállomás fölújítása

Elfogadta Győr közgyűlése pénteken a város idei költségvetését, a források ez évi összege több mint 15 milliárd forinttal meghaladja a tavalyit. A rendeletben, amelyet az ülésen 17 igen és 4 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett fogadtak el, 41 milliárd 626 millió forint bevételi és 55 milliárd 181 millió forint kiadási főösszeg szerepel.

Európa kulturális fővárosa, 2013: Kassa

A Magyar Posta az idei alkalmibélyeg-kibocsátási programját a Kassa-bélyegblokk nyitja. A január 25-én megjelenő bélyegen a város mindmáig megmaradt legrégibb épülete, a két kora gótikus polgárház összeépítéséből kialakított Miklós-börtön látható. Körülötte, az ívszélen Kassa belvárosának legszebb épületei, közte a Szent Erzsébet főszékesegyház, az egykori Hadtest-parancsnokság épülete, a Forgách-palota és a Lechner Jenő tervei alapján 1899-ben épült neoreneszánsz palota homlokzatának részletei szerepelnek.

3D-s és „hangos” meg magyar–azeri (!) bélyeg jövőre

A postai világnap alkalmával a Magyar Posta közzétette 2013-i bélyegkibocsátási programját. A bélyegek hagyományosan a magyar kultúratörténethez kapcsolódó nevezetes évfordulókra, jeles nemzetközi eseményekre, illetve magyar vonatkozásaikra emlékeztetnek majd.

Budavári Főszezon – díszvendég Miskolc és Kassa

Megfordította a naptárt Galisz Tamás; a G-Mentor Kft. ügyvezető igazgatója kitalálta ugyanis, hogy valójában akkor van nálunk főszezon az idegenforgalomban, amikor vége a főidénynek. Az ötletgazda ugyanis nem nyugodott bele abba, hogy kies hazánkban a nyár három hónapja alatt lezajlik minden érdekes, pihentető, szórakoztató program, aztán a többi kilenc hónapban vagy történik valami, vagy nem.

Európa 2010-i kulturális fővárosának ajánlatai 2011-re

Nagyon sikeres, különleges év volt a 2010. Pécs életében, hiszen egymásba értek a rendezvények a legkülönfélébb művészeti ágakban. Bár az esztendő véget ért, s ezzel sok, egész éven átívelő eseménysor is, jó néhány program befejezése áthúzódik 2011-re. Ilyen például a Cézanne és Matisse bűvöletében – a Nyolcak – centenáriumi kiállítás, amely március végéig látogatható a Papnövelde utcai Nagy Kiállítótérben. A Pécsi Galériának a Zsolnay Negyedben lévő kiállítótere már megnyitott Pinczehelyi Sándor képzőművész életmű-kiállításával, ez január 23-ig látható.

Al Di Meola hangversenye a pécsi Kodály-központban

A zene iránti szenvedély, a kimagasló technika és virtuozitás jellemzi korunk könnyűzenei életének talán legismertebb gitárművészét, Al Di Meolát. A Pécsi Kulturális Központ szervezésében a világ egyik legjobb gitárosa a World Sinfonia turnéjának legközelebbi állomásán, Pécsett lép fel zenekarával. A koncertnek december 19-én 20 órától az újonnan megnyílt Kodály Központ ad otthont.


1 2   >