ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Európai Emberi Jogi Bíróság

Brüsszel ellen Európa nacionalistáit hívta szövetségbe Orbán

Nem hagyta hidegen Orbán március 15-i beszéde Európa és Amerika sajtóját. A The New York Times a Reuters tudósítása alapján kiemelte, hogy Európa nacionalistáit hívta szövetségbe a magyar kormányfő szemben a brüsszeli álszent szövetségesekkel. Az alkotmányra és a rendre hivatkozva békés lázadásra szólította fel azokat, akik a Brexit alapján hasonlóan gondolják, mint ő: hogy a nemzeti szuverenitásnak kell nagyobb teret adni a brüsszeli bürokráciával szemben. A kormányzást ezért továbbra is a nemzeti erők kezében kell tartani – fogalmazott a többezres tömeg előtt Orbán – így a The New York Times.

Menekültek: elmarasztalta Magyarországot az Európai Emberi Jogi Bíróság

A legtöbb országban a mai ugyanolyan szürke munkanap, amilyen csak egy szerda tud lenni, de nem csupán Magyarország kivétel a nemzeti ünnepével, hanem például Hollandia is, ahol ma tartják a parlamenti választásokat. A véleményalakító európai média több előzetesen írásban járja körül a témát, azt, hogy az idei esztendő három fontos európai választása közül időben ez az első, és bár súlyában talán a legkevésbé fontos, a példa ereje okán mégis meghatározó jelentőségű lehet.

Szabadság tér: rendőri beavatkozás demokráciát követelők ellen

Egyenként távolították el a rendőrök a budapesti Szabadság térre tervezett emlékmű építési területéről kedd délután azokat a demonstrálókat, akik „a német megszállás áldozatainak emlékműve” megépítése ellen tiltakoztak. Az intézkedésre azután került sor, hogy az emlékmű kivitelezőjének kérésére a VIII. kerület jegyzője hétfőn birtokvédelmet rendelt el az V. kerületi területre.

„Az alaptörvény-tervezet a házasság és a család fogalmát nem köti össze egymással, (…) kiterjeszti az állam védelmi kötelezettségét valamennyi magyar családra – függetlenül attól, hogy az házasságon alapul-e vagy sem. Ebben a tekintetben tehát minden család egyenértékű védelmet érdemel, függetlenül az együttélés jogi formájától, valamint a felek nemétől” – írta hivatalos válaszlevelében Szájer József (Fidesz) a Magyar LMBT Szövetségnek.