ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz

Energiaunió: siófoki cég a támogatottak között

Az EU tagállamai ma jóváhagyták azt a bizottsági javaslatot, melynek értelmében 444 millió eurót ruháznak olyan kiemelt munkákra, melyek célja az európai energiainfrastruktúra fejlesztése. A 18 kiválasztott villamosenergia-, gáz- és intelligens energiahálózat-kezdeményezés hozzájárul az energiaunió céljai megvalósításához.

Százmilliárdok a magyar közlekedés fejlesztésére az Európai Uniótól

A magyar közlekedési ágazat mintegy 337 milliárd forint uniós fejlesztési támogatáshoz juthat, miután a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium több mint 1 milliárd euró közlekedésfejlesztési támogatáshoz jut az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) első két pályázati körében elfogadott beruházási javaslataival – olvasható ki a tárca szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatásából. A 15 kohéziós tagállam közül Magyarország mellett öten tudták már most maradéktalanul lekötni a teljes forrásmennyiséget. A „bravúr” egyetlen másik visegrádi országnak sem sikerült.

5,5 millió euró a biztonságos és hatékony online szolgáltatásokra

Az Európai Bizottság ma hozta nyilvánosságra azt az uniós támogatásban részesülő 20 projektet, amely unió-szerte jobb, elektronikus személyazonosító technológiát használó szolgáltatásokat kínál. Az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz távközlési ága keretében megvalósuló kezdeményezéseknek nyújtott finanszírozás révén a tagállamok az eddiginél könnyebben alakíthatják ki az interoperábilis európai elektronikus azonosítási szolgáltatások technikai infrastruktúráját. 

Jóváhagyták az 13,1 milliárd eurós közlekedési beruházási tervet

A Bizottság rekord nagyságú, a közlekedési ágazatot támogató 13,1 milliárd eurós beruházási terve közelít a megvalósításhoz azt követően, hogy a tagállamok jóváhagyták az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (Connecting Europe Facility - CEF) részeként támogatandó beruházások jegyzékét. A CEF egyeztető bizottsága mai ülésén – amelyen mind a 28 tagállam képviseltette magát – a Bizottság június 29-én benyújtott javaslatának támogatása mellett foglalt állást. A Bizottság által 2014 novemberében bemutatott 315 milliárd eurós beruházási tervvel együtt a CEF a Bizottság egyik fő célját valósítja meg: meg kívánja szüntetni a beruházások hiányát Európában, ezáltal biztosítva kedvező feltételeket a munkahelyteremtéshez és a növekedéshez.

Közlekedésfejlesztés, növekedésösztönzés: 13 milliárd euró

Az Európai Bizottság ma tett javaslatot 13,1 milliárd euró odaítélésére az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (Connecting Europe Facility/CEF) első pályázati felhívásában kiválasztott 276 közlekedési terv, beruházás számára. Ez a beruházás további köz- és magánfinanszírozást mozgósít, összesen 28,8 milliárd euró értékben.