ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Európai Tanács

Hatékonyan működik a törökországi menekülteket támogató eszköz

Az Európai Tanács október 20–21-i ülését megelőzően Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke arról tájékoztatta az uniós állam- és kormányfőket, hogy az életbe lépése óta eltelt hat hónapban törökországi menekülteket támogató eszköz teljes körűen működik, és hozzájárul a Törökországban befogadott menekültek megfelelő életkörülményeinek kialakításához.

Orbán elsőként honosította meg a belső elégedetlenség elfojtásán alapuló modellt

A Reuters hírügynökség arra figyelmeztet, hogy sokat vesztene a britek nélkül az EU. Így gazdaságilag szegényebb lenne, a gazdaságban kevésbé pártolná a liberalizmust és a szabad kereskedelmet. Nem szorgalmazná annyira az atlanti együttműködést, mint idáig, ugyanakkor jobban megfontolná a további bővítést.

Az EU–Törökország-megállapodás elutasítására kérik az uniós kormányfőket

Az Amnesty International levélben fordult az uniós vezetőkhöz, köztük a magyar miniszterelnökhöz, arra kérve őket, hogy utasítsák el az Európai Unió és Törökország közötti tervezett jövő heti megállapodást, amely felszámolná a nemzetközi védelmet Európában. Az AI összeurópai stratégiai megközelítést követel több biztonságos és legális útvonal céljából. 

Közös intézkedések a menekültválság kezelésére

Az Európai Bizottság, valamint az Európai Tanács elnökei, Jean-Claude Juncker és Donald Tusk ma levelet küld az összes uniós tagállamnak, amely összefoglalja a menekültválság kezelését szolgáló intézkedések jelenlegi állását és felhívja a tagállamokat arra, hogy teljesítsék a vállalásaikat és hajtsák végre a közösen elfogadott intézkedéseket.

Menekültválság: együttműködik az Európai Bizottság és Törökország

A menekültek támogatását és a migráció kezelését célzó közös cselekvési tervről állapodott meg tegnap az Európai Bizottság Törökországgal: együttes erőfeszítéseket tesznek a kialakult válság kezelésére. Az Európai Tanács tegnap éjjeli ülésén az EU állam- és kormányfői jóváhagyták a megállapodást és üdvözölték a kidolgozott cselekvési tervet.

Menekültügyi válság: az Európai Bizottság beszámolója

Az Európai Tanács október 15-i ülése előtt a Bizottság ma előterjesztette az európai migrációs stratégia részeként meghozandó kiemelt intézkedések végrehajtásának jelenlegi állásáról szóló közleményét. Az Európai Tanácshoz intézett kommüniké meghatározza a Bizottság által javasolt és az állam-, illetve kormányfők által szeptember 23-án jóváhagyott operatív intézkedések, költségvetési kötelezettségvállalások és az uniós jog végrehajtására irányuló intézkedések területén tett előrelépéseket.


1 2   >