Címke: Európai Unió

Csődöt mondott a magyar menekültpolitika – elhallgatják: a migránsok gyorsan továbbállnak

A berlini fal utáni nemzedék ismét falakat épít, lásd Bulgáriát és Calaist, Magyarország pedig megerősíti a határát Szerbia mentén, hogy bezárja kapuit a menekültek és gazdasági bevándorlók előtt. Olyan küzdelem ez, amelyben a magyarok rövidtávon győzhetnek ugyan, ám amelyben Európa vereségre van ítélve, amíg nem hajlandó szembenézni a válság igazi méreteivel. – A második világháború óta nem érkeztek ennyien, a többség odahaza nem kért a háborúból, a szélsőségből, a zsarnokságból.

Forró pont lehet Magyarország – kerítéssel nem lehet a menekültek útját állni

Magyarország több pénzt kért az EU-tól, hogy meg tudjon birkózni az egyre nagyobb emberáradattal – írja a Huffington Post. Az ENSZ Menekültügyi Biztosának Hivatala arra figyelmeztet, hogy novemberig előreláthatólag naponta háromezer újabb menekült érkezik Dél-Európába, miközben a migránsok rekordszámban lépik át a magyar határt – tudósít a The Guardian. Deutsche Welle jelentette: az Európai Unió felajánlotta, hogy segít Magyarországnak a menekültválságban. Nevezetesen: az országot – Olasz- és Görögországhoz hasonlóan – forró pontnak minősítenék, ami több pénzzel jár a déli határon kialakult állapot csillapítására. 

Erasmus: korlátlan lehetőségek fiatal vállalkozóknak

Akár fél éven át építheti nemzetközi üzleti kapcsolatait az az új magyar vállalkozó, aki részt vesz az Erasmus fiatal vállalkozóknak szóló programjában. Az újdonsültek tudást és szakmai ötleteket gyűjtenek és cserélnek egy tapasztalt vállalkozónál, akinél tartózkodnak, és akivel együttműködnek az Európai Bizottság által meghirdetett programban.

A magyar kerítés nem riasztja el a menekülteket

Sietősen északra tartanak Szerbiában a menekültek, mivel Magyarország építi a kerítést – tudósít a New York Times. A magyar hatóságok azonban azt közölték, hogy a határzárral határozott fogadtatásban részesítik a lassan mozgó tízezres tömeget. Az üzenet az, hogy a bevándorlók ne gondolják azt: szabadon mozoghatnak. Ám az akadály egyben a migrációs válság és a nem létező uniós együttműködés sokat bírált és nagyon is tárgyiasult megnyilvánulása. Az egész Balkánon zajló kaotikus vonulás megmutatja, hogy nem hangolják össze a politikát, minden érintett ország csak arra törekszik, hogy továbbküldje a menekülteket, átpasszolja a problémát. Ám a magyar kerítés paradox módon nem riasztja el a hullámot, mi több, felgyorsítja.

Majdnem mint egy diktatúrában – megverték a magyar rendőrök a migránsokat?

„Majdnem mint egy diktatúrában” – írja a magyar sajtószabadságról megjelent hosszú cikkének már a címében a Frankfurter Allgemenine Zeitung. – A Wall Street Journal úgy értékeli, hogy erősödik a nyomás Szerbiára és Magyarországra, miután Macedónia újra megnyitotta a határt a Görögországból érkező menekültek előtt. – A Der Spiegel munkatársa a pénteki ünnepnapon elkísérte az egyik Bécsbe tartó vonatot, amely zsúfolva volt menekültekkel. Amit a migránsok csinálnak, az illegális, de azt mondják, a magyar rendőrség megverte őket, ezért inkább ott akarnak élni, ahol több támogatást kapnak az államtól. – A Vancouver Sun írja: magyar állami tisztségviselők gyakran tesznek rasszista kijelentéseket, hogy szítsák a gyűlöletet a romákkal szemben, félkatonai csoportok romaellenes felvonulásokat tartanak.

Európa felemás válasza a bevándorlási válságra

Miközben a németek azzal számolnak, hogy az idén rekord számban érkeznek hozzájuk menedékkérők és a Merkel-kabinet meg akar birkózni a tömeggel, aközben más államok kevésbé szívélyesek, többen is új biztonsági intézkedéseket jelentettek be, nehogy a menekültek hozzájuk menjenek – írja a Newsweek. Nagy-Britannia szégyenletesen reagált a menekültválságra, épp ezért a The Guardian/Observer vezércikke azt sürgeti, hogy a Cameron-kormány felvilágosultabban, felelősebben, ugyanakkor kevésbé az önérdekekre alapozva viszonyuljon ehhez a kérdéshez. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >