Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: Európai Unió

Megnyílt az uniós pénzből felújított diósgyőri vár – naponta hárommilliárd forint európai támogatás érkezhet hazánkba

Ma 11 órakor ünnepélyes külsőségek között átadták a csaknem teljes egészében uniós pénzből felújított diósgyőri várat. A ceremónián dr. Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője a többi között hangoztatta: a 2,7 milliárd forintba került felújítás 84%-át az Európai Unió állta, ami meggyőzően jelképezi, hogy magyarságunk és európaiságunk kiegészíti, erősíti egymást.

Az Európai Unió állítja növekedési pályára hazánkat – jólétünket növelő 22 milliárd eurós EU-támogatás

Partnerségi megállapodás jött létre az Európai Bizottság és Magyarország között, meghatározandó az európai strukturális és beruházási alapok optimális felhasználására vonatkozó stratégiát.

KRESZ-módosítás a gyermekek védelmére

Némileg változnak gyermekek közlekedésének biztonságát szolgáló előírások. Az uniós szabályozás új elemként bevezette az i-Size (integrált univerzális ISOFIX) gyermekbiztonsági rendszerek használatának lehetőségét a személygépkocsikban. Egy másik pontosítás: a „Gyermekszállítás” táblával megjelölt autóbuszt – párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úttesten – tilos kikerülni a gyermekek be- és kiszállása közbe.

Vaj, sovány tejpor: az EU támogatja a raktározást

Az agrártermékekre vonatkozó orosz embargó hatásainak enyhítése érdekében egyes tejtermékek esetén Brüsszel támogatást nyújt a készlet raktározásához. Az EU a vaj, a sovány tejpor és a származási helyük vagy földrajzi megjelölésük miatt oltalom alatt álló sajtok esetében vállalja át a raktározás költségeinek egy részét 3-7 hónapra. Ezzel a termelőknek több idejük lesz Oroszországba szánt termékeikre új vevőt találni.

Rosszul kezelik az adatokat – jön az EU új védelmi előírása

Az Európai Unióban a személyes adatok védelméről ma még az 1995-i szabályozás gondoskodik, melyet hamarosan felvált az új adatvédelmi irányelv, növelendő az informatikai szolgáltatókkal iránti bizalmat mind a végfelhasználók, mind a vállalatok körében. Csakhogy a legtöbb vállalat nem készült még fel az Európai Unió jövőre hatályba lépő új adatvédelmi szabályozására. A büntetés mértéke viszont kellőképpen elrettentő.

Az Orbán-beszéd visszhangja – Brüsszelnek nem tetszik majd a bevándorlásról szóló rész

Orbán Viktor tegnapi, nagykövetek előtti beszéde adja ma a külföldi lapok Magyarországról szóló cikkeinek a témát. A Wall Street Journal szerint Orbán mérsékli külpolitikai álláspontját, miután a nagyköveti értekezleten kijelentette, hogy országa szilárd része a nyugati kultúrának és intézményeknek, illetve hogy az uniós és NATO-tagság megkérdőjelezhetetlen. Tusványoson még arról beszélt, hogy politikáját tekintélyelvű rendszerek ihletik. Most viszont azt mondta, hogy Magyarország nem feltétlenül utánozza egyiket sem az olyan államok közül, mint pl. Oroszország, Kína, vagy Törökország.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >