Címke: Európai Unió

Az autoriter hajlamú Orbánnak nem kellene megengedni „nagy műve” felépítésének befejezését

A  Der Spiegel 1956 alkalmából a lap Mécs Imre emlékein keresztül mutatja be a forradalmat, hangsúlyozza azonban, hogy az egykori halálra ítéltet világok választják el Orbán Viktortól, akivel pedig együtt mondott beszédet 1989-ben, Nagy Imre és társainak újratemetésekor. A 83 éves Mécs azonban megmaradt a polgárjogok fáradhatatlan harcosának, aki elutasít mindenfajta totalitarianizmust. Azt pedig hatalmas hazugságnak és a felkelés meghamisításának tartja, hogy a kormányfő október 23-i felszólalásaiban minden évben rendszeresen gyalázza a liberális demokráciát, a völkisch-nemzeti Magyarországot hirdeti és kiosztja Európát.

Hazánk 7575 ezer millió forintot kap az európai strukturális és beruházási alapokból – korszerűsítik a Budapest–Székesfehérvár vasútvonalat az idegenforgalom javára

A Bizottság jóváhagyott egy nagy projektet, melynek keretében Magyarország 30 millió eurót kap a Kohéziós Alapból a Budapest és Székesfehérvár közötti vasúti összeköttetés javítására.

TTIP: mi lesz az EU–USA szabadkereskedelmi tárgyalások sorsa?

Az Európai Unió és az Egyesült Államok között a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerségről (TTIP) szóló tárgyalások az unió és a magyar nemzetgazdaság jövőjére ható tényezők. A 2013-ban kezdődött egyeztetések azonban az integráció összetett válsága közepette, illetve az amerikai elnökválasztás közeledtével leállni látszanak. Egyelőre nem tudható, hogy végleg kifulladnak-e?

Világméretűvé terebélyesedik a zsarolóvírus elleni leszámolás

A Kaspersky Lab nemzetközi közreműködésének köszönhetően 2500-nál is több áldozat hatástalanította a zsarolóvírusokat, valamint megközelítőleg egymillió dollárt sikerült megmenteni a ’No More Ransom’ program kapcsán. Mindössze 3 hónappal a ’Leszámolás a zsarolóvírussal’ (No More Ransomware) kezdeményezés meghirdetése óta a magyar bűnüldöző szervek további 13 országgal karöltve veszik fel a harcot a zsarolóvírusok ellen.

A Népszabadság halott – a jól megszervezett puccs elnémította a legfőbb Fidesz-ellenes hangot

A magyarok szerint a jobboldali-populista Orbán Viktor kormányának benne van a keze abban, hogy bezárt a Népszabadság – írja a The New York Times. A cikk ismerteti, miként csapta be a tulajdonos az újságírókat, hogy leállítsa a legnagyobb, ellenzéki lapot, miután a hatalom megzabolázta az állami médiát, és most a jelek szerint egyre nagyobb befolyást gyakorol a magánsajtóra is. Megszólal Gergely Márton, az egyik főszerkesztő-helyettes, aki egészen biztos abban, hogy a szálakat Orbán mozgatja.

A magyar gazdaságot csaknem kizárólag az uniós források éltetik

A Pénzügykutató Zrt. ma sajtótájékoztatón ismertette szakértőinek véleményét a magyar gazdaság 2016/17. évi helyzetéről és kilátásairól, megállapítván: ellentmondásos folyamatok zajlanak a gazdaságban. Az első félév látványosan bizonyította azt a feltevést, hogy a magyar gazdaság szinte kizárólag az uniós támogatásokból táplálkozik, s mihelyt elapadnak e források, megtorpan a növekedés.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >