Címke: Európai Unió

ELTE: molekuláris tetoválás: sejtbiológiai áttörés

A világon először sikerült biológiailag aktív hatóanyagot, azaz gyógyszert úgy célba juttatni egy élő állatban, hogy annak hatása mindössze egyetlen sejtre, vagy a sejt egy meghatározott régiójára koncentrálódjon. Az ELTE Biokémiai Tanszékén működő kutatócsoport eredményeit a Cell Press kiadásában megjelenő tekintélyes Chemistry&Biology folyóirat mai, április 23-i száma címlapon közölte. – Az ELTE-kutatócsoport eredményeinek köszönhetően akár a sejtalkotók szintjén is lehetőség nyílik egy molekula hosszú távú hatásának térbeli és időbeli lokalizációjára, amire eddig nem volt mód.

Paks csak Orbán számára kulcsfontosságú a rezsicsökkentés céljából

Nem kér bocsánatot az FBI igazgatója, de sajnálja, hogy név szerint említett országokat, mert ezzel elvonta a figyelmet a lényegről – írja a Washington Post. A külföldi lapok emellett „az auschwitzi könyvelő” peréről tudósítanak. Közben neonácik tüntettek Lüneburgban a bíróság előtt, azt állítva, hogy Gröning a szövetségesek kései bosszújának áldozata. A Financial Times arról számol be, hogy elhárult az akadály a paksi bővítés elől. A Bloomberg a tegnapi magyar kamatdöntést elemzi: a hírügynökségnek nyilatkozó elemzők további kamatcsökkenéssel számolnak.

A leggazdagabb lengyel: „Az állam inkább maradjon kívül a gazdaságon!”

Jan Kulczyk (a képen) a nemzeti önzésen alapuló politikát tartja az európai gazdasági fejlődés legfőbb kerékkötőjének, az orosz–ukrán konfliktus kapcsán is ennek isszuk a levét. Szerinte a nemzetek sebezhetősége és veszteségei növekednek az energiaszektorban és minden más területen is, ha a politika nemzeti érdekekre hivatkozva beavatkozik az üzleti életbe.

A romák hátrányos megkülönböztetésének megszüntetését kérik az eutópai képviselők

Az Európai Parlament szerdán nagyobb erőfeszítést kért az uniós tagállamoktól a romákat érintő hátrányos megkülönböztetés és gyűlölet-bűncselekmények elleni fellépésben. A képviselők állásfoglalásukban azt is javasolják, hogy az unió a második világháborúban megölt romák emlékére augusztus 2-át a roma holokauszt emléknapjaként ismerje el.

Négyezer napelemet telepítenek Demjén peremén

Áramtermelő napelemes rendszer épül ki uniós támogatással a Heves megyei Demjén külterületén. A kis híján négyezer, vékonyfilmes napelemből álló beruházás hozzájárul hazánk megújuló energetikai célkitűzéseihez, miáltal a térség részben megújuló energiából származó áramot használhat. A beruházás évente 564 tonnával csökkenti hazánk szén-dioxid-kibocsátását.

Az EU-források koncentrált felhasználása lendítette a magyar gazdaságot

A múlt évben sokféle hatás érte a világgazdaságot; több tényező is kedvezőtlenül hatott a fejlődési lehetőségekre. Viszonylag sok regionális konfliktus erőteljes fékező tényező, és az energiaárak zuhanása is eltérően érintette az egyes gazdaságokat – írja a többi között dr. Katona Tamás kandidátus, a közgazdaság-tudomány habilitált doktora az Infovilág rendelkezésére bocsátott legfrissebb elemzésében. Az előzetes adatok szerint tavaly 3,3%-kal bővült a világgazdaság teljesítménye, amely megegyezett a 2013. évivel… Az Európai Unió gazdasága tavalyelőtt stagnált, a múlt évben 1,3%-kal bővült... Németországban az előző évi, stagnálással egyenértékű 0,1%-ot követően érzékelhetően, 1,6%-kal nőtt a gazdasági teljesítmény.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >