Címke: Európai Unió

Az amerikai demokraták nyíltan semmibe veszik Orbánt – az embertelenség dühöng a magyar–szerb határon

A Die Welt úgy ítéli meg, hogy alighanem a lengyel főváros állította Merkelt ingadiplomáciájának legkeményebb feladata elé, hiszen a Szydlo-kormány hevesen bírálja a kancellár menekültpolitikáját, a már befogadott menedékkérők elosztásából pedig bohózat lett – részben éppen a lengyelek hozzáállása miatt. A migránsok kapcsán a házigazda már korábban világossá tette, mit gondol arról, ha az EU túl gyakran avatkozik be a nemzeti ügyekbe, nála a szuverenitás a leggyakrabban előforduló szó.

Elmaradt a nyalakodós kézcsók: Merkel csak biccentett Orbánnak Varsóban

A The Washington Post azt emeli ki Orbán Viktor péntek reggeli rádióbeszédéből, hogy Magyarország (értsd: a budapesti kormány!) még erősebb kerítést akar emelni a déli határon, mert úgy véli, hogy csak így lehet feltartóztatni a migránsok rohamát, ha az ismét megindul. A tudósítás emlékeztet arra, hogy a kormányfő méregnek is titulálta a menekülőket, azt azonban nem árulta el, hogy mikor kezdődik az építkezés, de szerinte a határzár képes lesz akár több százezer embert is megállítani. Ha másként nem megy, erővel, és ezt Magyarország meg is teszi majd hangsúlyozta.

Magyarországnak számolnia kell a visszatoloncolt menekültekkel

A The Washington Post arra figyelmeztet, hogy Trump elbukhat, da a trumpizmus alighanem még sokáig velünk marad. Mert okai, a faji és gazdasági aggályok szorosan összekapcsolódnak. Ráadásul a jelenséget nem csupán az Egyesült Államokban, hanem másutt is, így Európában is jócskán tetten érni. Olyannyira, hogy az e fajta nacionalisták Magyar- és Lengyelországban már hatalmon is vannak. Bevándorlásellenesek, nem ritkán az idegengyűlöletig menően. Azt hangoztatják, hogy a saját országuk az első, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy nem fizetnek több pénzt az unió költségvetésébe, illetve nem csinálják azt, amit az Európai Unió mond nekik.

Európát megfertőzte a populizmus, a rasszizmus, az idegengyűlölet – a vírus neve Orbán

Washington elégedetlen a magyar demokrácia állapotával – derül ki az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának táviratából, amelyet a magyar nemzeti ünnep alkalmából. A diplomáciai dokumentum finoman jelzi, hogy az Egyesült Államok nincs megelégedve a magyar demokrácia állapotával. Az Obama elnök, illetve az USA népe nevében érkezett üzenet, amelyet Kerry külügyminiszter írt alá, úgy fogalmaz: a két ország partneri viszonya is arra emlékeztet, hogy mind bel-, mint pedig külföldön fenn kell tartani a demokráciát, a jogállamot és az emberi jogokat, éspedig úgy, hogy tenni kell a békéért, a szabadságért és az emberi méltóságért. 

Orbánék mértéktelen propagandával megpróbálják bűnözőknek beállítani a menekülteket

A Die Zeit tudósítója azt tapasztalta, hogy Röszkénél és Tompánál a két hevenyészett menekülttáborban majdnem ugyanolyan katasztrofálisak a körülmények, mint pár hónapja Idomeninél, a görög–macedón határon. A sajtó több munkatársa is az egyik német egyházi segélyszervezet képviselőjét kísérte el a helyszínre, ahol százak várakoznak, köztük sok gyerek, hogy legálisan bejussanak az unióba. Egyetlen v ízcsapot leszámítva nincs ott semmi, ami szükséges az emberi élethez. Az önkénteseket csak időnként engedik be, így az ételosztás sem rendszeres. És ha összedől a Törökországgal kötött egyezség, akkor még drámaibbá válhat a helyzet.

Közbeszerzés: a brüsszeli pénzek segítik Orbán kegyencrétegének gazdagodását

A The Washington Post szerint Amerika megízlelhette, milyen is az, ha Moszkva beleavatkozik a dolgokba, miután állítólag az oroszok hatoltak be a minap a Demokrata Párt számítógépes rendszerébe. De a Kreml Európában már régen alkalmazza ezt a fegyvert a politika befolyásolására. Ezen túlmenően pénzeli a földrész szélsőséges pártjait, a migránsok ellen uszít és husángként használja szomszédjai ellen az energiát. A cél az, hogy megossza a Nyugatot és elfogadtassa az orosz politikát. Ezek a próbálkozások fogékony közönségre találtak a globalizáció és a menekültválság viszonyai közepette. Moszkva további törekvése, hogy elérje a szankciók leállítását.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >