Címke: Európai Unió

Szélessávú internetet mindenkinek! – épül az eCall segélyhívó-rendszer

A szocialisták és demokraták európai parlamenti képviselőcsoportjának határozott célja, hogy 2020-ra az Európai Unió minden polgára hozzáférjen legalább 30 Mb/mp sávszélességű internethez, és a háztartások több mint felében elérhető legyen a 100 Mb/mp sebességű kapcsolat.

A közmunkások 200 ezres tömege elfedi a piaci munkahelyek számának stagnálását

A magyar gazdaságban a szerény elmozdulás ellenére nem következett be növekedési fordulat. A tavalyi éves bővülés számszerű értékeit a bázishatás determinálta, de még így is a mezőgazdaság húzta magával a GDP indexet – írja az Infovilág rendelkezésére bocsátott friss elemezésében dr. Katona Tamás, okleveles matematikus, a demográfia-tudomány kandidátusa, a közgazdaság-tudomány habilitált doktora.

Hogyan lett 2/3 a 45%-ból? – az EP-választások után el kell dönteni, alkalmas-e még Magyarország az EU-tagságra

Paul Krugman blogjában Kim Lane Scheppele ezúttal – a közgazdász Bánkúti Miklóssal és a matematikus Réti Zoltánnal azt elemzi, hogy miként érhetett el a Fidesz 45%-kal kétharmadot, bár az alkotmányozó többsége egy hajszálon, egyetlen helyen múlott. A Neue Zürcher Zeitung cikke szerint tökéletes győzelmet aratottOrbán Viktor, bár a kétharmadra igazából már nincs szüksége, hiszen a múlt négy évben keresztülvitte az új alaptörvényt és a rendszer mélyreható módosítását. A Der Standard a német megszállási emlékművel foglalkozik, a Deutschlandfunkban Paul Lendvai pedig úgy vélekedik, hogyOrbán Viktorúgy lesz immár harmadszor kormányfő, hogy mindenáron ragaszkodik a hatalomhoz, pedig ő veszélyes ország jövője és Európa számára.

Aránytalanul kedvez a választási törvény a kormánypártnak – Orbán a putyini vezetési modellt másolja, szítja a nacionalizmust

A Fidesz szétrobbantja Európát. Amikor Orbán olyan szerződést ír alá, amely 30 évre az oroszoktól teszi függővé a magyar energiaellátást, akkor látható, hogy van egy olyan vezető, aki nem követi a közös kül- és biztonságpolitikát. És ez ellen nem tesznek semmit – írja a többi között a Le Nouvel Observateur. A mértékadó nagy lapok a Jobbik választási előretörésével foglalkoznak, miközben védelmébe veszi Orbán Viktort Schöpflin György, miután a Financial Times a napokban igen éles hangú cikkben sürgette, hogy az EU lépjen fel Orbán ellen.

Február: 766 millió euró külkereskedelmi többlet – egyelőre még az EU vezet

Az év második hónapjában az export és import euróban számított értéke 5, illetve 3,5%-kal bővült tavaly februárhoz mérten. A külkereskedelmi mérleg többlete 118 millió euróval nőtt 2013 azo­nos hónapjához képest. Az első becslés szerint 2014. februárban – a kivitel értéke 6,9 milliárd eurót (2120 milliárd forin­tot), a behozatalé 6,1 milliárd eurót (1883 milliárd forintot) tett ki. A külkereskedelmi mérleg aktívuma az év má­sodik hónapjában 766 millió euró (238 milliárd forint) volt. A februári kivitel 80, a behozatal 77%-át az Európai Unió tagállamaival bonyolítottuk le.

Marad az orbánomics mély szerkezeti gyengeségekkel – Magyarország nem fog fellendülni, ha visszatámolyog a katasztrofális 20. század ideológiáihoz

A nagy vállalatok továbbra is nehéz időszaknak néznek elébe a kiszámíthatatlan magyar gazdaságpolitika miatt. Ennek bizonyítására szerepel az összeállításában Orbán Viktor tegnapi sajtótájékoztatója, amelyen közli, hogy maradnak a bankadók. A New York Times honlapja átvette a Reuters kétperces filmösszeállítását. A tudósítás megjegyzi, hogy az ilyen, sokszor visszamenőlegesen alkalmazott lépések ártanak a bankok és a multiknak, viszont a kormányfő a magyar érdekek megtestesítőjeként jár el, bár már ez ügyben többször összecsapott az EU-val, valamint a külföldi befektetőkkel.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >