Címke: Európai Unió

Fölújítandó 1000–1500 MW erőművi kapacitás

Alig három hónap múlva, jövő januárban az Európai Unió valamennyi országában életbe lép az ipari károsanyag-kibocsátás csökkentéséről szóló irányelv. Az előírások szerint a hazai erőműveknek – technológiától és üzemmérettől függően – látványos mértékben kell csökkenteniük nitrogén-oxid-, kén-dioxid- és szállópor-kibocsátásukat. A drámai korlátozások életbe léptetésére a hazai erőművek 2020. január 1-jéig haladékot kapnak.

Uniós felmérés a nyugdíjak megfelelőségéről – van, amiben jók vagyunk

A nyugdíjak megfelelőségét vizsgáló legújabb felmérés szerint az európai nyugdíj-rendszerek várhatóan a jövő nemzedékeinek is képesek megfelelő nyugdíjat szavatolni. Ám ennek feltétele, hogy a tagállamok erőteljesen képviseljék azt a szakpolitikai irányvonalat, mely lehetővé teszi, hogy öregségi nyugdíj-korhatár eléréséig a lehető legtöbb munkavállaló aktív szereplő legyen a munkaerőpiacon.

Tőkepiaci unió: cselekvési terv a vállalkozások és a beruházások finanszírozásának fellendítésére

Az Európai Bizottság ma útjára indítja a tőkepiaci unióra vonatkozó cselekvési tervet, amely segít abban, hogy 2019-re létrejöjjön a 28 uniós tagállam egységes tőkepiaca. Szintén ma teszi közzé a testület a terv első és legsürgősebb lépéseit jelentő intézkedéseket, például a stabil értékpapírosítási piac újraindítására vonatkozó javaslatokat.

A magyar nép rab, mert nem szabad a sajtója – egyáltalán ki áll szóba Orbánnal?

Die Presse úgy fogalmaz, a menekültválságban csupán egyvalaki mondja meg pontosan, hogy mit akar, és ez Orbán Viktor. A New York Times arról ír, hogy egy nemzetközi civil szervezet szerint az Európai Unió túl engedékeny Magyarországgal szemben a sajtószabadság ügyében. Az összeállítás felhívja a figyelmet, hogy Orbán Viktor alatt a közrádió és tévé a kormány szócsöve lett. A Washington Post pedig felveti, hogy a horvát kormányfő elutasította, hogy Magyarország kerítéssel zárja le a két ország határát, mondván, hogy semmi sem képes feltartóztatni a tömeget, amely menedéket keres a gazdagabb európai államokban.

A hibás kormánypolitika következménye: lassuló pályára sodródott az ország gazdasága

A nyár végére már a statisztikai adatok is jelezték: lassuló pályára sodródott a magyar gazdaság. Ez nem meglepetés, mivel a 2014. évi gyors növekedés – amely még az idei I. negyedévben is tartott – alapvetően átmeneti tényezőknek (így az EU-támogatások tetőzésének, a választási évvel összefüggő fogyasztásélénkítésnek, a kiváló termésnek és az autóipari beruházásoknak) volt a következménye.

Milliárdok a fogyatékkal élők képzésére, munkába állítására

Az idén 2,6 milliárd forinttal támogatja eszközfejlesztésben a költségvetés azokat a társaságokat, amelyek megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatnak, jövőre már ötmilliárddal több jut erre a célra. – A pápai MOVE Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Zrt. a „Képzéssel a fejlesztésért” kezdeményezésével kétszáz, megváltozott munkaképességű dolgozóját készítette fel arra, hogy kiléphessen a munkaerő-piacra. Az Európai Unió által 85 százalékban támogatott, 150 millió forintba került mostani képzés a cég hét fióktelepén zajlott mintegy 3500 órában.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >