Címke: Európai Unió

Az ABC Data forgalmazza a Xiaomi okostelefonokat az EU-ban

Az ABC Data nemzetközi IT- és szórakoztató-elektronikai disztribútor bejelentette, hogy a vállalat lett az első hivatalos Xiaomi márkaforgalmazó az Európai Unióban. Az ABC Data a lengyel piacon kezdi meg vezető okostelefon-gyártó termékeinek értékesítését és folyamatosan terjeszti ki a a közép-kelet-európai térség többi országára.

Óföldeákon mától SZIPpantanak a világhálóból

Tizenegy járás csaknem száz települését érintő, kis híján kétmilliárd forint értékű európai uniós támogatást nyert el az Invitel a Széchenyi 2020 program részeként kiírt pályázat első és második körének eredményeként a 30 Mbit/mp sebességű vezetékes internet-hálózat fejlesztésére.

A populista Orbán szellemi hadiállapotba helyezte Magyarországot

A bécsi migrációs csúcson egyetértettek abban, hogy zárva kell tartani a Balkánt a menekültek előtt, ám a nyílt vitán túlmenően a találkozó szinte semmiféle eredményt nem hozott – összegez a Neue Zürcher Zeitung. Orbán Viktor szokás szerint nem tett lakatot a szájára: arról beszélt, hogy ezúttal a szokásos uniós blabla nélkül tárgyaltak meg kényes kérdéseket is. Kifejtette: a magyar határt légmentesen lezárták. Ugyanakkor az osztrák kancellár szerint lehetetlen tökéletesen elreteszelni a határokat, itt közös intézkedésekre van szükség, hogy elkerüljék az egyoldalú nemzeti lépéseket.

Hamis magyar propaganda miatt tiltakoznak a britek

Nagy-Britannia hivatalosan tiltakozott amiatt, hogy a magyar kormány sok millió példányban kézbesített népszavazási reklámfüzete Londont is azok közé az európai városok közé sorolja, ahol bizonyos kerületekbe kockázatos bemenni a menekültek nagy száma miatt – jelentette a Yahoo/AFP. A brit külügyminisztérium közleménye hangsúlyozza, hogy a térkép egyértelműen téves, a szigetországban nincs olyan hely, ahol ne tudnának érvényt szerezni a törvénynek. Egyébként a kiadvány szerint brit földön összesen 6 ilyen no-go-zóna létezik.

Veteránok a magyar kazánok

A tavalyi ősz alapvető változásokat hozott a központi fűtésre és meleg víz előállítására szolgáló, főleg a gázkészülékek energia-megtakarítási, hatékonysági követelményeiben. Általános fogalommá vált a kondenzációs kazán, a hagyományos, nyílt égésterű készülékek üzembe helyezési moratóriuma június végével megszűnt. A Magyar Energiahatékonysági Intézet a körkérdésére kapott válaszokat az átállás évfordulóján hozta nyilvánosságra.

Perényi bécsi nagykövet a magyar gazdaság szárnyalását bizonygatja

Soros György máris reagált az amerikai elnök felhívására és bejelentette, hogy 500 millió dollárt fordít a menekültválság megoldására – jelentette a The Wall Street Journal. A tőzsdeguru jelezte: a hatalmas összeget kezdő vállalkozásokba, már működő cégekbe, szociális kezdeményezésekbe, a migránsok által alapított üzletekbe fekteti be. A figyelme elsősorban továbbra is Európára összpontosul, de másutt is kész közreműködni, mert úgy ítéli meg, hogy a kiutat elsősorban a kormányoknak kell megtalálniuk, ám igaza van Obamának: a jelenlegi helyzetben a magántőkének is segítenie kell.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >