Címke: Európai Unió

Európai intelligens közlekedési rendszerek – határokon átnyúló utas-információk

Az Európai Unió a TEN-T program keretében több mint 50 millió euróval társfinanszírozza az európai autópályák biztonságosságát, védettségét és hatékonyságát javító intelligens közlekedési rendszer (ITS) kialakítását és működtetését. A projektek számos ITS-szolgáltatást lefednek, így például az intelligens tehergépjármű-parkolást, az utazási időre vonatkozó információkat vagy a valós idejű forgalmi információkat.

Paks II-nek van ésszerű alternatívája – az Energiaklub jövőképe 2030-ra

Nincs szükség Paks II-re, mert Magyarország jövőbeni energiaigénye az új atomerőmű nélkül is maradéktalanul kielégíthető. Ez derül ki az Energiaklub által készített abból a tanulmányból, amely a terv szerint négyezer-milliárd forintos beruházásnak a felesleges megépítése helyett hazánknak egy sokkal kedvezőbb megoldást javasol. Mindez az energiafogyasztás racionalizálásával, energiahatékonysági fejlesztésekkel, a megújuló energiaforrások nagyarányú felhasználásával és egy rugalmas, decentralizált energiarendszer kiépítésével biztonságosan elérhető. 

Foglalkoztatás, szociális helyzet: növelendő a válsággal szembeni ellenállóképesség

A minőségi munkahelyeket és hatékony szociális védelmet nyújtó és humántőke-beruházást végző országok ellenállóbbnak bizonyultak a gazdasági válsággal szemben. Ez az egyik fő tanulsága az európai foglalkoztatási és szociális fejleményekről szóló 2014-i jelentésnek, amely a válság utóhatásait vizsgálta.

Sínen a 315 milliárd eurós beruházási terv

Mindössze 50 nappal ambiciózus, munkahelyteremtést és növekedést fellendítő európai beruházási tervének bejelentését követően az Európai Bizottság ma elfogadta az Európai Stratégiai Beruházási Alapot életre hívó jogszabály-javaslatot. Az Európai Beruházási Bankkal szoros együttműködésben létrehozandó alap a beruházási offenzíva egyik lényegi eleme.

Megkezdődött "a fejlesztés európai éve, 2015"

A 2015. esztendő beköszöntével megkezdődött "a fejlesztés európai éve" (European Year for Development - EYD2015). A tematikus év célja, hogy felhívja a polgárok figyelmét az Európai Unió nemzetközi fejlesztési együttműködésére. Azokra a fejlesztési együttműködési támogatásokra, melyeket az EU a határain kívüli fejlődő országokkal és régiókkal folytat a szegénység felszámolása végett és a világ fenntartható jövőjéért.További cél az, hogy európai polgárokként magunkénak érezzük a kérdéskört, és hogy társadalmi párbeszéd alakuljon ki az EYD2015 mottójáról: „A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk”.

Uniós támogatás a magyar innovatív kkv-knak is

A „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogram égisze alatt több mint 275 innovatív kis- és középvállalkozás részesül rövidesen összesen 117 millió euró uniós támogatásban. A támogatás az innovatív tevékenységgel foglalkozó kisebb  vállalkozásoknak segít abban, hogy ötleteiket magvalósítsák, és piacra lépjenek velük. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >