Címke: Európai Unió

Stressz miatt évente 440 milliárd forint kár – EU-kezdeményezés az egészséges munkahelyekért

Az Európai Unióban évente átlagosan 136 milliárd euró, Magyarországon kb. 440 milliárd forint, azaz a 4-es metró árával azonos nagyságrendű érték vész el a nem, illetve nem megfelelően kezelt munkahelyi stressz miatt, amely miatt a munkanapok 50–60 százaléka kiesik. A munkavállalók egészségének veszélyeztetésén túlmenően a munkahelyi stressz rontja a vállalatok versenyképességét, mivel növeli a hiányzások számát, csökkenti a hatékonyságot és magas fluktuációt eredményez.

Belpolitikai megfontolások alapján döntenek az uniós parlamenti választáson

Az Európai Unió tizenkét tagállamában – köztük Magyarországon – végzett Ipsos-felmérés azt mutatja, hogy az emberek többsége belpolitikai szempontokat vesz figyelembe az EP-választáson. Negyvenkét százalék arra a pártra fog voksolni, amelyiktől a legtöbb pozitív változást remélheti hazája számára. További 11 százalék azt a pártot támogatja szavazatával, amelyik a leginkább kifejezi kritikáját a hazájában zajló folyamatokkal, kormányzati teljesítménnyel kapcsolatban.

Erdő Péter: az ünnep üzenete, hogy sorsközösségben vagyunk egymással

A húsvéti ünnep üzenete, hogy sorsközösségben vagyunk egymással, ezért meg kell próbálni egymásban a méltóságot felfedezni – mondta Erdő Péter bíboros az InfoRádió Aréna című, csütörtöki műsorában. – Azoknak, akik „a múlt nagy öröksége körül különböző oldalakon állnak”, beszélniük kell egymással, meg kell osztani a tapasztalatokat és le kell vonni a tanulságokat

Az Európai Unió ezt is kifizeti: javul az üzembiztonság

Tovább javulhat a menetrend szerinti közlekedés és az üzembiztonság a GYSEV Zrt. hálózatán. A vasúttársaság nyertes pályázatának köszönhetően teljes körűen korszerűsíti a Sopron-Nyugat vontatási transzformátor-alállomást, amely fontos eleme a vasúttársaság villamosenergia-ellátó rendszerének.

Szélessávú internetet mindenkinek! – épül az eCall segélyhívó-rendszer

A szocialisták és demokraták európai parlamenti képviselőcsoportjának határozott célja, hogy 2020-ra az Európai Unió minden polgára hozzáférjen legalább 30 Mb/mp sávszélességű internethez, és a háztartások több mint felében elérhető legyen a 100 Mb/mp sebességű kapcsolat.

A közmunkások 200 ezres tömege elfedi a piaci munkahelyek számának stagnálását

A magyar gazdaságban a szerény elmozdulás ellenére nem következett be növekedési fordulat. A tavalyi éves bővülés számszerű értékeit a bázishatás determinálta, de még így is a mezőgazdaság húzta magával a GDP indexet – írja az Infovilág rendelkezésére bocsátott friss elemezésében dr. Katona Tamás, okleveles matematikus, a demográfia-tudomány kandidátusa, a közgazdaság-tudomány habilitált doktora.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >