Címke: Európai Unió

Orbán stílusváltásra kényszerül – menekül a tőke Magyarországról

Elemzők szerint Orbán Viktora választási vereség után stílusváltásra szorul, vagyis nem építhet annyira a konfrontációra, mint mostanáig. Balogh Ákos a Mandinertől azonban úgy véli, hogy a pályakorrekció nem lesz könnyű, mivel a párt alapvonása a szüntelen harc és ez a stratégia hosszú időn keresztül be is vált.

A barométer Európára áll – a magyarok számára nincs élet az Európai Unión kívül

Az Európai Bizottság rendszeresen felméri az Európai Unió polgárainak vélekedését az Unióról és európai kérdésekről. Több mint 40 éve készül évente kétszer általános közvélemény-kutatás erről (Standard Eurobarometer) az összes tagállamban. Dr.Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője ma késő délután mutatta be a legfrissebb, 2014. november 8–17. között folytatott reprezentatív felmérés legfontosabb hazai vonatkozásait.

Összekapcsolható a Magyar Telekom és a Telenor hálózata – a Versenyhivatal máris közbeszólt

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jóváhagyta a Magyar Telekom Nyrt. és a Telenor Magyarország Zrt. megállapodását, amelyben a szolgáltatók megegyeztek a 2014-ben sikeresen lezárult szélessávú frekvenciapályázaton megszerzett 800 MHz-es frekvenciasáv másodlagos kereskedelméről (haszonbérlet).

Elfordulnak Orbántól a választók – a lejtmenet az internetadó-ötlettel kezdődött

A magyar választók elfordulnak Orbán Viktortól, repedezik a politikus népszerűsége – tudósít a német Die Zeit. A Reuters úgy értékeli, hogy a Déli Áramlat kudarca után Oroszország most kisebb körben dolgozik szövetségeseivel egy olyan alternatív gázvezeték létrehozásán, amely segít fenntartani az orosz befolyást a Nyugattal zajló vetélkedésben. A Der Standarban Putyin győzelme címmel Paul Lendvai arra mutat rá, hogy már nem lehet visszacsinálni Ukrajna felosztását.Orbán Viktornem tette le a fegyvert, bár az ukrán és a görög válság miatt jó pár vitája háttérbe szorult Brüsszellel – írja a Le Monde.

Megdöbbent lengyel elemzők – Orbán eltávolodott az európai konszenzustól

Orbán Viktor varsói útjáról tudósítanak a külföldi lapok. Az AP jelentése szerint a lengyel elemzők kinyilvánították döbbenetüket, mert a magyarok fórumot adtak ahhoz, hogy Putyin kirohanjon Ukrajna ellen – éppen akkor, amikor a szakadárok elfoglalták Debalcevét. A lengyel házigazda is értésre adta nemtetszését, mondván: az európai egység, illetve az agresszió elítélése alapvető országa számára. Háborog a német közszolgálati televízió, mert az Orbán–Putyin-sajtótájékoztatóra sem rádiós, sem televíziós stábjának nem teremtettek normális munkafeltételeket. A kamerát nem állíthatták fel ott, ahol a két politikus nyilatkozott, több épülettel odébb, egy videófal előtt jelöltek ki számára helyett, ahonnan persze kérdezni sem lehetett.

1,2 millió euró sürgősségi finanszírozás a növekvő migrációs nyomás kezelésére

Az Európai Bizottság 1,21 millió eurós sürgősségi finanszírozást biztosít Magyarországnak a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapból, hogy a menedékkérők fogadásával foglalkozó hazai szervek hatékonyabban reagálhassanak a menekültügyi rendszerre nehezedő növekvő nyomásra. A menedékkérelmek lehető leggördülékenyebb kezelése érdekében a finanszírozást a meglévő fogadási kapacitások bővítésére fordítják. Az intézkedések keretében létesítményeket alakítanak ki, műszaki berendezéseket szereznek be, a menedékkérők szállításához járműveket bérelnek, és ideiglenes munkatársakat vesznek fel.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >