Címke: Európai Unió

Székesfehérvár: ha Hóman nem, akkor náci-nyilas fölvonulás

The Washington Post írja: a Simon Wiesenthal Központ elítélte, hogy Magyarországon a szélsőjobb megemlékezett a budai kitörés évfordulójáról, és hogy a felszólalók méltatták Szálasit, az ország akkori, nácibarát vezetőjét. Úgy tudni viszont, hogy a Székesfehérváron megtartott ünnepségen egészségügyi okokból nem volt ott a Waffen-SS egyik veteránja, akit díszvendégnek szántak. Mostantól a történelmi magyar főváros, Székesfehérvár ország-világ előtt hírhedt lesz, amiért lehetővé tette a nácik tömjénezését.

Moszkvai nyilatkozat szovjet háborús sírok meggyalázása miatt

Az európai szövetség egységét veszélyezteti az egyre keményedő hozzáállás a menekültekkel szemben – kezdi tudósítását az Amerika Hangja/Voice of America. Erre figyelmeztet az ENSZ egyik magas rangú diplomatája. Peter Sutherland, aki Ban Ki Mun főtitkárt képviseli migrációs ügyekben, különösen meg van döbbenve az erősödő ellenségességen, illetve idegengyűlöleten több politikus részéről. Ezen belül különösen sajnálatosnak tartja az egész földrészen terjedő nacionalista és rasszista jelszavakat. 

Egy „letartóztatott ingatlan” Kijevben – A magyar befektetők pénze kell, ők maguk már kevésbé…

Az Európai Unió és Ukrajna között január elsejétől érvénybe lépett társulási szerződés, továbbá az ezt megelőzően elfogadott kijevi törvények és rendeletek egyaránt azt hívatottak elősegíteni, hogy Ukrajna mielőbb túljusson a gazdasági ellehetetlenülés állapotán, fejlődjék végre a szabadkereskedelem, jöjjenek bátran a befektetők. Ezekre építve három magyarországi cég (is) elhatározta, hogy ukrajnai üzleti kapcsolatait továbbfejleszti, ám a dolgok a gyakorlatban másként alakultak…

A biztonságos internet napja: február 9.

Bár a gyermekek és intézmények többsége persze helyesen használja az internetet, főleg tanulásra, szórakozásra, az itthon és a nagyvilágban nemrég történt szomorú esetek rávilágítanak arra, hogy súlyos gondok vannak a fiatalok internetezési szokásaival. Mind több az internetes zaklatás már az általános iskolákban is.

A jobbra tolódó Európában a demokrácia határát feszegetik a fejlemények

A legnépszerűbb amerikai hírportálon, a The Huffington Postban egy szélsőségkutató úgy értékeli, hogy Európában a konzervatív német kancellártól függ a középbal túlélése. Cas Mudde, aki a Georgia-i Egyetemen tanít, rámutat: Merkel jövője is bizonytalan, hogy kikeveredjék a bajból, és az fontos egész Európa számára. A vezetők a politikai paletta mindkét oldalán azt figyelik, belebukik-e a menekültválságba, mert ha igen, akkor nekik sincs esélyük, hogy megússzák a toleráns álláspontot a migráció ügyében.

Európa az integráció elmélyítésével megtalálja az erőt önmaga megmentéséhez

Csapatokat és hadfelszerelést akar Magyarországra, Romániába, valamint a balti köztársaságokba telepíteni az Egyesült Államok, hogy elriassza Putyint a további agressziótól – írja a The New York Times. A többi között nehézfegyverzetről és páncélozott járművekről van szó, ezek fedezeteként több mint megnégyszereznék az USA európai katonai költségvetését. A lépés azt jelentené, hogy a NATO, amely használhatná a technikát, folyamatosan egy teljes páncélos dandárt állomásoztatna a térségben. Egy washingtoni kormányzati illetékes szerint az Egyesült Államok arra válaszol, hogy megváltozott a földrészen a biztonsági környezet és Oroszország bonyolultabb szereplő lett.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >