17. AV Trend & Hifi Show

Címke: Európai Unió

Kelet-Európában ma ismét a félelem urai irányítják a rettegés népét

Orbán és Trump szorosabb kapcsolatokat akar, de a politika beleköphet a levesbe – kezdődik a Foreign Policy Magazine cikke. A világ vezetői közül Obama alatt senki sem szorult annyira a háttérbe Washingtonban, mint a magyar kormányfő, viszont ő üdvözölte a leghangosabban a megválasztott elnök győzelmét. Most arra számít, hogy közeledni tud az új amerikai kormányzathoz, miután az eddigi adminisztráció folyamatosan bírálta a migránsok és a demokratikus értékek csökkentése miatt. Idetartozott konkrétan a kerítés megépítése, hogy Magyarország udvarolt az oroszoknak, szembe ment a politikai korrektséggel és felkarolta az illiberális demokráciát.

A magyar gazdaság idei fejlődése lényegesen elmarad a várakozásoktól

Az idén eddig végbement – részben előre látható, részben váratlan – történések összességében rontották a világgazdaság növekedési kilátásait. A fejlett világban tapasztalható válsághelyzetek, különösen az Európai Unió problémái az intézményi szerkezet konfliktusaitól a pénzpiacok instabilitásán át a brit kiválás bizonytalanságáig, valamint az amerikai...

Alakulóban az „illiberális demokráciák” tengelye?

Figyelmeztetés az Egyesült Államok számára, hogy Magyarország élesen jobbra fordult – állapítja meg a The Guardian. Így látja a helyzetet Susan Faludi, a magyar származású, Pulitzer-díjas amerikai újságíró és író, aki már csak szakmájánál fogva is aggódik, merthogy szerinte a tengerentúlon is könnyen megeshet, ami Magyarországon, hogy ti. tartós támadás éri a szólásszabadságot. A szerző a jövő tavasszal Budapestre készül, hogy bemutassa apjáról készült könyvét, amely azonban a jelenlegi magyar politikával is foglalkozik. Pontosan ezért izgatott az író, mert ha egy újságíró kihívja maga ellen a mai magyar kormányt, az könnyen a bíróság előtt találhatja magát.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága az Európai Unió hatékony fellépését sürgeti a menekültek érdekében

Az Európai Uniónak ma bemutatott stratégiai dokumentumában az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) azt sürgette, hogy Európa gyökeresen reformálja meg a menekültek érdekében kifejtett tevékenységét és elköteleződését, beleértve magát az európai menekültügyi rendszert is.

Osztrák elnökválasztás:  korlátokba ütközött a politikai felforgatás

Az osztrák elnökválasztás eredménye azt mutatja, hogy nem elsöprő a Trump által keltett hátszél Európában, amelyre a szélsőséges politika hagyományosan kataklizmát zúdított – állapítja meg a The New York Times. Populista erők felforgatták a politikát Nyugaton, gyakran hamis hírek segítségével, illetve a globalizáció és a migráció keltette félelmeket gerjesztve. Ausztria persze túl kicsi, hogy irányadó mintának lehessen tekinteni. Jövőre kulcsfontosságú választások lesznek a franciáknál és a németeknél, és lehet, hogy az olaszoknál is idő előtt az urnákhoz kell szólítani az embereket. Ez a három próbatétel határozza meg az Európai Unió jövőjét az évtized hátralévő részében.

Orbán Viktor zsíros energiaügyletet kötött a Putyin-rezsimmel

Igen alapos körképet közöl a Le Monde Diplomatique a magyar szélsőjobbról. A tudósítás a Kárpátia zenekar augusztusi, balatoni koncertjével indít, ahol feltűnően sok volt az árpádsávos zászló, amelyet olyanok lengetnek, akik szerint ők az egyedül igazi magyarok. Amúgy ez volt a nyilasok lobogója. Ők voltak azok, akik a II. világháború végén sokat segítettek félmillió zsidó deportálásában. A trikókon Nagy-Magyarország térképe. Ami viszont a zenét illeti, mintha végig ugyanaz a szám szólna. Kivéve, amikor a banda a „székely himnuszt” adja elő, amely persze teljesen fiktív, hiszen nem erre a célra írták.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >