Címke: Európai Unió

Mérgezett vagy tiszta paprika?

Közjegyző jelenlétében a Greenpeace március 5-én 12 paprikamintát vett hét áruházlánc boltjaiban. [1] A független laboratóriumban végzett vizsgálaton fennakadt egy Sparból vásárolt paprika: forgalomból kivont, engedély nélküli mérgező anyagokkal volt szennyezett. 

Harminc év után megszűnik az EU tejkvóta-rendszere

Március 31-ével véget ér az Európai Unió tejkvóta-rendszere. A kvótarendszert, amely egyike volt a strukturális többlet kezelésére szánt eszközöknek, 1984-ben vezették be, amikor az EU termelése jóval meghaladta a keresletet. A múlt 5 évben az uniós tejexport a kvótarendszer mellett is növekedett (mennyiségében 45, értékében 95%-kal).

Lebontandók a digitális egységes piac előtt tornyosuló akadályok

A digitális technológia mindennapi életünk része. A tanulástól a filmnézésig, az online vásárlástól vagy eladástól a barátokkal vagy éppen az orvosunkkal való kapcsolattartásig – az internet a digitális lehetőségek aranybányája. Az európai polgárok és vállalatok mégis folyamatosan a legkülönfélébb korlátokba ütköznek – a területi alapú tartalomkorlátozástól és a határokon átnyúló csomagkézbesítés nehézségeitől az e-szolgáltatások kapcsolódási hiányosságaiig.

Zsákutca a piacgazdaságot kiiktató, államosító modell

A magyar gazdaság 2014-ben a bárki által vártnál sokkal jobb teljesítményt mutatott, de előretekintve továbbra sem állt a régióhoz mérten tartós felzárkózást biztosító pályára. A látványosan kedvező 2014. évi statisztikai adatok jórészt átmeneti tényezőkből és/vagy más területeken hozott, indokolatlanul súlyos áldozatokból adódnak.

Kivontak a forgalomból 2500 veszélyes terméket

Az Európai Bizottság ma hozta nyilvánosságra azokat az adatokat, melyek szerint tavaly csaknem 2500, veszélyesnek ítélt terméket – köztük játékokat, ruházati cikkeket és gépjárműveket – vontak ki a piaci forgalomból, illetve akadályozták meg behozatalát az unióba.

Küzdelem a vállalati adókikerülés ellen: a Bizottság átláthatósági csomagja

Az Európai Bizottság ma bemutatta az adózás átláthatóvá tételét célzó intézkedésekből álló csomagot, a társasági adó kikerülése és a káros adóverseny elleni menetrendjének részeként. A mostani adózási átláthatósági csomag kulcselemét képező javaslat a feltételes adó-megállapítások tekintetében automatikus információcserét vezetne be a tagállamok között.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >