Címke: Európai Unió

Közös fellépés az online gyűlöletbeszéd ellen

Az Európai Bizottság informatikai vállalatokkal folytatott szoros együttműködésének eredményeként ma tették közzé a jogellenes online gyűlöletbeszéddel szembeni fellépést szolgáló magatartási kódexet. A  Facebook, a Twitter, a YouTube és a Microsoft közreműködésével kialakított kódexben megfogalmazott kötelezettségvállalások célja az online gyűlöletbeszéd európai terjedésének a megállítása.

A világgazdasággal csak jelképesen lehet szembemenni

A populizmus reakció az ellenzék hiányára, de nem alternatíva. Erre figyelmeztet a vezető német konzervatív lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A szerző, az újság egyik kiadója, felhívja a figyelmet, hogy a jelenség a kezdetektől fogva megtalálható a korszerű demokráciákban. Napjainkban pedig olyan pártok törnek előre, amelyeket – megnyilatkozásaik miatt – populistának lehet minősíteni. Keleten még sikeresebbek, mint nyugaton.

#EmergencyLessons: kampány a tartósan veszélyövezetekben élő gyerekek segítésére

Ma megkezdte az Európai Unió és az UNICEF az #EmergencyLessons nevű új kampányát, hogy rávilágítson a katasztrófaövezet országaiban élő gyerekek oktatásának fontosságára. A közösségi médiában megjelenő figyelemfelhívó, szemléletformáló kezdeményezés célja, hogy mondanivalója eljusson 20 millió, mindenekelőtt legföljebb 25 éves vagy fiatalabb európaihoz Görög-, Magyar-, Ír, Olaszországban, Szlovéniában, Szlovákiában, valamint Nagy-Britanniában, és arra ösztönözze, hogy szólaljon fel olyan gyerekek és kamaszok millióinak nevében, akiknek oktatását bármilyen ok gátolja.


Orbán évek óta kockázatos, kettős játékot űz az Európai Unióval

A német közszolgálati média, a Deutschlandfunk szerint Orbán Viktor évek óta kockázatos kettős játékot űz az unióval: miközben igencsak függ a működő EU-tól és az onnan érkező támogatástól, aközben egyre másra fenyegető hatalomként állítja be Brüsszelt...

Új uniós platform a be nem jelentett munkavégzés kezelésére

Ma kezdte munkáját a be nem jelentett munkavégzés kezelését célzó európai platform: az Európai Bizottság, az uniós tagállamok és az érintett felek együttesen lépnek fel a szociális dömping és a tisztességtelen piaci verseny hatékony leküzdése végett. Az újonnan alakult hálózat célja, hogy a be nem jelentett munkavállalást bejelentett váltsa fel. Így európaiak milliói részesülhetnének abban a szociális védelemben, melyet a be nem jelentett, és ezáltal kockázatos állások – ideértve a bújtatott munkaviszonyt – nem garantálnak.

Embertelen állapotok a magyar–szerb menekültövezetben

Európa új nyomortelepként ír a német Der Spiegel a magyar–szerb határon kialakult, hevenyészett sátortáborról. Amikor a tudósító ott járt, éppen 300-an vártak a bebocsáttatásra az esőben, rettenetes körülmények között, a röszkei átkelőtől pár száz méterre. Ám minden nap újak jönnek, mert a balkáni menekülő-útvonal egyáltalán nem zárult be. Az utóbbi hónapokban emelkedik azoknak a száma, akik illegálisan átverekedték magukat Törökországból Közép-Európáig. A magyar kormány tavaly azt ígérte, hogy minden további nélkül be lehet jutni a tranzitövezetekbe, ám a hatóságok... 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >