15. AV Trend & Hifi Show

Címke: Európai Unió

Az Európai Unió 1300 millió forinttal támogatja a Sulinet korszerűsítését

Eszközcsere, szolgáltatásfejlesztés, sávszélesség-bővítés: korszerűsödik és új szolgáltatásokkal bővül a Sulinet infrastruktúra az oktatás és kutatás információs infrastruktúráját fejlesztő és működtető Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) Sulinet+ projektje részeként – hangzott el ma az NIIF Intézet tájékoztatóján.

Hatvanba beköltözött Nyugat-Európa

Szerencsések a hatvaniak, mindenekelőtt azok, akik (csaknem négyezren!) a térség legnagyobb munkaadójánál, a Robert Bosch Elektronika Kft.-nél dolgozhatnak. Ez a hatalmas ipari létesítmény a világcég Bosch legnagyobb autóelektronikai gyára. Talán nincs is olyan autómárka, amelybe ne hatvani elektronika működnék.

Az Európai Uniót aggasztja a politikai kérdéseket is fölvető reklámadó

Bírálja az Oroszország elleni szankciókat Szijjártó Péter a Financial Timesnak adott interjújában, megkérdőjelezve, hogy azok mennyire képesek rávenni Moszkvát magatartása megváltoztatására. A külügyminiszter azt is kijelentette, hogy Magyarországot a szankciók miatt naponta 50 millió forint veszteség éri. A Raiffeisen Bank megerősítette, hogy Magyarországot és Ukrajnát leszámítva jól alakulnak a dolgai, és az idén veszteséges lesz ugyan, de jövőre valószínűleg már nyereséget termel – írja a Wall Street Journal. A Bloomberg tudósítása szerint a londoni Nomura meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a magyar kormány piaci árfolyamon akarja átváltani forintra a devizahiteleket.

A dél-alföldi radarhálózat-bővítésre 558 millió forintot adott az Európai Unió

A dél-alföldi térségben, Szentes-Lapistó mellett létesült az a radarállomás, mellyel minden eddiginél pontosabban megfigyelhetők a régió és a közvetlen országhatáron kívüli területek időjárási jelenségei. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Környezet és Energia Operatív Program részeként benyújtott, „A magyarországi időjárási radarhálózat bővítése és csapadékmérési adatainak minőségi javítása” című, 657 140 000 forint tervezett összköltségű pályázatával 85 százalékos, európai uniós támogatást nyert. A beruházásra fordítható pénz fennmaradó, 15 százalékát a központi költségvetésállta.

A Fidesz győzelmétől hangos a külföldi sajtó

A Fidesz győzelméről tudósít a külföldi sajtó. A Bloomberg megemlíti, hogy a kormánypárt profitált az ellenzék megosztottságából. Lesz mit ünnepelnie Orbán Viktornak a választások után – a baloldali ellenzék reménytelenül viszálykodik, megosztottsága mély és kibékíthetetlen, csak a jobb szárny nyitott – fogalmaz a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Kivitelünk négyötödét az Európai Unió veszi meg

Az év nyolcadik hónapjában az export és az import euróban számított értéke 4,1, illetve 0,5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához mérten. A külkereskedelmi mérleg többlete 226 millió euróval csökkent 2013 azonos hónapjához képest.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >