Címke: Európai Unió

Európai uniós stratégiai befektetési alap: 300 milliárd eurós gázfröccs a gazdaságnak

Új uniós stratégiai befektetési alap létrehozását jelentette be szerdán az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker (a képen). Az alap a következő három évben legalább 315 milliárd eurós befektetést generálva kapcsolná magasabb fokozatra az európai gazdaságot. A plenáris ülésen bemutatott programot a legtöbb képviselőcsoport támogatásáról biztosította, de a képviselők figyelmeztettek: gyors lépéseket várnak az uniós növekedés beindítására.

Csak azért is Európa!

Európai uniós és nemzetiszínű zászlókat ragasztottak laptopjaikra a Magyar Szocialista Párt parlamenti frakciójának tagjai az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. november 24-én. (MTI Fotó: Kovács Attila) A képviselők így válaszoltak Kövér László házelnöknek és egyik helyettesének parancsára, miután a két tisztségviselő a minap kivitette az Európai Unió lobogóját, amelyet ugyancsak a szocialisták vittek be az ülésterembe.

Újraiparosítás?

Az újraiparosítás nem csak a magyar gazdaság irányítóinak tetsző ötlet, az EU sok tagállamában vannak – ha feltétlenül nem is ugyanarra gondoló – hívei. Például 2012 októberében az Európai Unió ipari és vállalkozási főigazgatóságának vezetője, a bizottság alelnöke Antonio Tajani tartott előadást az ipar megerősödésének szükségességéről.

Ezt is fizeti az Európai Unió: közlekedésbiztonsági fejlesztések

A GYSEV Zrt. nyertes európai uniós pályázatának köszönhetően több mint 2,3 milliárd forintból teheti még biztonságosabbá a vasúti közlekedést vonalhálózatán. A teljes egészében az Európai Unió által finanszírozott beruházás előkészítése a novemberben aláírt támogatási szerződés alapján még idén elkezdődik, a teljes kivitelezés 2015 augusztusában fejeződik be.

Még a vendéglátó is figyelmeztette Orbánt – kanadai magyar vezető: „Magyarország jelenleg valószínűleg a legkorruptabb állam az EU-ban”

A kanadai magyarok egyik vezetője úgy látja, hogy Magyarország jelenleg valószínűleg a legkorruptabb állam az unión belül – írja az msn.news. A Stuttgarter Nachrichten „Reklámtúrán a magyar kormányfő" címmel számol be Orbán Viktor 4 nappal ezelőtti baden-badeni magánlátogatásáról, ahol még a vendéglátó alapítvány elnöke is utal arra, hogy a gazdasági együttműködésnek a közös értékek, például a szólásszabadság tiszteletben tartása a feltétele.

Washingtonnak mostanáig volt türelme Orbánhoz – túl bensőséges Budapest és Moszkva kapcsolata

Orbán Viktornak az Egyesült Államoknak szóló tegnapi üzenetéről tudósít a Reuters. A magyar kormányfő, akire Brüsszelben és Washingtonban sokan úgy tekintenek, mint aki túlságosan is jó viszonyt ápol Oroszországgal, mintha bizonyítékot akart volna szolgáltatni a bírálóinak, amely szerint Magyarország az oroszok vonzáskörébe került – írják. Az Economist úgy értékeli, hogy bár egyre több a tüntetés Magyarországon, ám ez nemigen befolyásolja a kormányfőt. A Die Zeit „Putyin nagy terve” címmel hosszú elemzésben foglalja össze, milyen módszerekkel – titkosszolgálati műveletekkel, vámháborúval, földek vásárlásával, propagandával és katonai beavatkozással – építi ki befolyását az orosz elnök a Keleti-tengertől az Adriáig.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >