Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: Európai Unió

Magyar cégek is részesültek az uniós kkv-támogatásokból

Az Európai Bizottság ma közzétette annak a 155 kis- és középvállalkozásnak (kkv) a listáját, amely elsőként fog részesülni az új, 3 milliárd eurós kkv-eszköz támogatásaiból. Az eszköz révén 3 magyar vállalkozás jut finanszírozáshoz. Az ASK-M Kft. diagnosztikai eszközök és biomarkerek validálásával kapcsolatos klinikai kutatásra, a BIOMORV Kft. karbonszegény energiarendszerekre, a BIOPOLUS Technológiák Zrt. pedig fenntartható élelmiszer-termelésre és -feldolgozásra kap támogatást.

Fizette az Európai Unió – napelemek szolgáltatják az áramot Budakeszin

Csaknem százmillió forintos európai uniós támogatásból napelemes rendszert építettek ki a budakeszi polgármesteri hivatalban, a Széchenyi Általános Iskolában és a Pitypang Óvodában. A beruházás ma műszaki átadás-átvétellel zárult; a település környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel gazdagodott.

A magyarországi internetsebesség a 20 legjobb között

Az Európai Unió átlagát jócskán meghaladva, hazánkban a 20. az internet-letöltési sebesség tekintetében – adta tudtul az „internetet.hu” független összehasonlító portál, a magyar távközlési szolgáltatók szakértője. Februárban 23,4 Mb/mp-cel a 27. helyet foglalta el a rangsorban, mára 33,2 Mp/mp átlagos letöltési sebességgel Magyarország hét helyet javított. A kelet-közép-európai régióban csupán Románia ért el jobb helyezést 55,7 Mb/mp-cel.

Az Európai Unió Putyinja Orbán Viktor – egyre több az orosz vonás a magyar politikában

Még mindig napirenden tartják a nemzetközi lapok a civil szervezetek lerohanását, a Norvég Alap kapcsán. Az Euronews szerint sok civil szervezet elveszítheti a támogatást, a Der Tagesspiegel pedig ismét az Európai Unió Putyinjának nevezi Orbánt. A pártok között igen magas a korrupciós ráta, az állam eltűri a hátrányos megkülönböztetést a kisebbségekkel szemben, a civil társadalmat korlátozzák, amint az szembekerül a Fidesz ideológiájával.

Navracsics Tibor a támadások kereszttűzében – Putyin forgatókönyvét veszi át a világ

Egy orosz újságíró szerint Putyin módszerei meglehetősen eklektikusak ugyan, de félő, hogy lassanként az egész világ ezt a forgatókönyvet veszi át. Makszim Trudoljubov a The New York Timesban szedte pontokba, melyek is a putyinizmus legfőbb jellemzői. A legrégibb német magánbank szakértője a Bloombergnek azt nyilatkozta, a piac alábecsüli azt a kockázatot, amely az osztrák és más nyugati bankokat fenyegeti Közép- és Kelet-Európában a devizaadósság miatt. Navracsics Tibor a támadások kereszttüzében – EP-képviselők alkalmatlannak tartják a magyar politikust arra, hogy a jövőben az unió kulturális ügyeit irányítsa – címmel ír a Die Presse arról, hogy a leendő biztosnak erős idegzetre lesz szüksége, amikor a jövő hónap végén meghallgatják Strasbourgban, mert személyével szemben már most is erős ellenállás bontakozik ki.

Ma megkezdődött az európai mobilitási hét

Várhatóan több mint 2000 európai város és település fog részt venni az idei, 13. európai mobilitási héten, az évente megrendezett, a fenntartható városi közlekedésről szóló, ma kezdődött kampányban. „A mi utcánk, a mi választásunk” jelszóval kampányoló idei európai mobilitási hét célja a polgárok ösztönzése arra, hogy „visszaszerezzék” a városi területeket, s olyanná tegyék a várost, amilyenben elképzelésük szerint élni szeretnének.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >