16. AV Trend & Hifi Show

Címke: Európai Unió

Orbán ellenségképet gyárt, amelyre hivatkozva uszíthat

Európában éppen az történik, amit Putyin akar és az orosz elnök dörzsöli a tenyerét, mivel az egész földrészen terjed a nemzeti önzés és a populizmus, sőt azzal fenyeget, hogy szétveri az uniót – írja a Die Welt. – Merkel már rájött, csak éppen későn. Az orosz államfő két éve, a kijevi Majdanon elszenvedett megaláztatás után határozta el, hogy véget vet az EU-nak, és már veszedelmesen közel jár céljához. Fő fegyvere ehhez az európai nacionalizmus és rasszizmus. Ahol felütik fejüket az Európa- és idegenellenes mozgalmak, ott megjelenik a rokonszenv is a putyini tekintélyelvű állam iránt.

Növekedési jelentés: fellendülés, konvergencia

A ma előterjesztett csomag útjára indítja az éves gazdasági kormányzási ciklust. Megállapítja az EU általános gazdasági prioritásait, és politikai iránymutatást nyújt a tagállamoknak a következő évre. Mivel a szakpolitikai kihívások országonként eltérőek, a válaszok is különbözők.

Uniós támogatás 38 innovatív magyar vállalkozásoknak

A „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogramból 13 ország 38 innovatív kis- és középvállalkozása részesül támogatásban a kkv-támogató eszköz második szakaszának legutóbbi pályázati fordulójában. A 33 kezdeményezés egyenként legfeljebb 2,5 millió euró finanszírozáshoz jut – kivéve az egészségügyi projekteket, melyeknél... 

Villamosították a 16. számú vasútvonalat – fizette az Európai Unió

Befejeződött Mosonszolnok–Csorna–Porpác (16. számú) 87 kilométernyi vasútvonal villamosítása. A kis híján 12 milliárd forint értékű közlekedésfejlesztési beruházást teljes egészében az Európai Unió fizette – közölte szerkesztőségünkkel a GYSEV Zrt. A most átadott villamosított vonalszakaszon már a legújabb FLIRT motorvonatok közlekednek.

Csaknem 100 millió euró uniós támogatás a Békés megyei  ivóvíz minőségének javítására

Az Európai Bizottság elfogadta a 129,8 millió euró értékű, „Békés megyei ivóvízminőség-javító program” elnevezésű nagyprojektet, amelyhez a Kohéziós Alap 98,2 millió euró hozzájárulást nyújt. A beruházás az ivóvíz minőségének javítását eredményezi 66 településen mintegy 300 ezer lakos számára.

Jóval több muzulmán hajlandó az életét áldozni a Nyugatért, mint amennyi ellene fordul

A kelet-európai országok elfelejtették, hogy az ő történelmük része is a menekülés, hiszen a szocialista időkben is százezrek menekültek vagy próbáltak elmenekülni Nyugatra. Most pedig nagy áradatnak állítják be az ugyanazon helyzet elől menekülőket – írja a Süddeutsche Zeitung. A Washington Post szerkesztőségi cikkében emlékeztet arra, hogy a muszlimok inkább a Nyugatért halnának meg. Ezt bizonyítja, hogy rengeteg muzulmán vesz részt nyugati országok hadseregeinek a műveleteiben. A Financial Times úgy véli, Schengen elesett.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >