Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: Európai Unió

Hova teszi a pénzt az EBRD? – Interjú Simor András pénzügyi vezérigazgató-helyettessel

A londoni székhelyű nemzetközi pénzintézet, az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bank / EBRD (amelyben Magyarország is részvényes) azzal a szándékkal száll be tőkéstárs beruházóként vagy csak hitelezőként több, enyhén szólva homályos hátterű, nem éppen demokratikusnak nevezhető országba, például a volt Szovjetunió területén, mert feltételezi, hogy ezzel hozzájárulhat ezen rendszerek demokratizálódásához. (Képek: Peredi Ágnes.)

A beruházások 97%-át az EU fedezi – a többi kormányzati presztízsépítkezés

A magyar gazdasági növekedés idei kedvező adatai, sajnos, nem jelentik a lecsúszási folyamat megfordulását, mert egyszeri tényezők együttes hatására jöttek létre. Közöttük szerepel az uniós források felhasználásának torlódása – írja a többi között dr. Katona Tamás kandidátus, a közgazdaság-tudomány habilitált doktora az Infovilág rendelkezésére bocsátott legfrissebb elemzésében.

Statisztikai jelentés szerint megszűnt az infláció – jó ez nekünk?

Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 0,1%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel azelőtt. Ezen időszak alatt a háztartási energia, a ruházkodási cikkek, az élelmiszerek, valamint a tartós fogyasztási cikkek ára csökkent, mialatt a szeszes italok, dohányáruk, a szolgáltatások és az egyéb cikkek, jármű-üzemanyagok drágultak. Az Európai Unió 28 tagországában 2014. júniusban a fogyasztói árak (a harmonizált előzetes adatok szerint) átlagosan 0,7%-kal voltak magasabbak, mint 2013. júniusban. Bulgáriában és Görögországban csökkentek leginkább az árak (1,8% és 1,5%-kal), a legnagyobb drágulás az Egyesült Királyságban (1,9%), valamint Ausztriában (1,7%) következett be júniusban.

A svájci vasút is fizet a belföldi késésekért

Nemcsak a nemzetközi, hanem a belföldi járatok egy órát meghaladó késése esetén is kárpótolja utasait az SBB svájci vasúttársaság. A kompenzáció mértéke 15 frank (3900 forint). Az alpesi ország jogrendje nem kötelezi az utasok kártalanítására késések esetén a társaságot, amely önként vállalta a többlet terhet.

Négyszáz gépkocsivezetőt vesz föl az Európai Unióban terjeszkedő Waberer’s

Négyszáz gépjármű-vezetővel növeli munkatársainak számát a Waberer’s International Zrt., Európa egyik nagy közúti fuvarozó társasága azt követően, hogy az év első felében már bejelentett egy több száz fős létszámbővítést. Az új munkatársak felvétele a társaság járműállományának látványos, 1300 szerelvénnyel gyarapítása, valamint az egy kamionra jutó sofőrök arányának a növelése indokolja. Ez utóbbi intézkedés – amely meghosszabbítja járművezetők pihenésre fordítható idejét, javítja a munkavégzés biztonságát – évente százmillió forint többletkiadással jár a Waberer’s számára. 

Tejjel, mézzel, szorgalommal – ma fölavatják a szentei palóc sajtútállomást

Mire e sorok megjelennek, Szentén már javában áll a bál. Vagy ha bál nem is, de tart az egyedülálló LEADER-fesztivál abból az alkalomból, hogy ünnepi külsőségek között megnyitják a Magyar Sajtúthálózat első állomását a bájos-csöndes, ám föltörekvő Nógrád megyei községben. A sajtút arra hivatott, hogy állomásai kiépültével föllendítse az érdeklődést, az idegenforgalmat ott, ahol Hollókő, Szécsény, Balassagyarmat, Rétság és más, ismert helységek árnyékában olyan kistelepülések szerénykednek, mint a többi között Szente.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >