15. AV Trend & Hifi Show

Címke: Európai Unió

Tusványos tanúsága: Orbán mélyen megveti az Európai Uniót alkotó értékeket

„Bent kell-e maradnia Magyarországnak az unióban?” címmel közöl kommentárt a Le Monde című francia lap. Az elemzés Navracsics Tibornak címezve a kérdést, azzal indít, hogy csinálhatja-e valaki Brüsszelben az ellenkezőjét mindannak, amit eddig Budapesten művelt? Majd rögtön az iránt tudakozódik, hogy hacsak nem tagadja meg az alapelveit, akkor az EU simán eltűrheti-e az Orbán Viktor által meghirdetett antidemokratikus átállást. – Bazi nagy adót akar bevezetni az internetes szolgáltatók számára Magyarország, amely egy pár más állammal együtt szép lassan megőrül. A terhet Európa legbolondabb nemzetének kormánya minden letöltött gigabyte után be akarja szedni – írja a Computing.

Orbán az országot a demokráciából a tekintélyuralomba vezeti át – internetadó: újabb sajtószabadság-sarc

Bőségesen beszámol világsajtó a Magyarországi eseményekről, fejleményekről. Az internetadó nemcsak hazánkban keltett felháborodást, a cikkek elemzői szerint is egyedülálló lépés, hogy a világon elsőként az internet használata alapján vessen ki adót egy ország kormánya. Téma még természetesen a Kehi-vizsgálat is, a magyar–amerikai kapcsolatok és a romák Svájcba utazása is. „Magyarországnak szüksége van az EU-ra, de vajon az Európai Uniónak szüksége van-e Magyarországra?” – kérdezi kommentárjában a német konzervatív újság, a Die Welt főszerkesztő-helyettese.

Az Európai Unió 1300 millió forinttal támogatja a Sulinet korszerűsítését

Eszközcsere, szolgáltatásfejlesztés, sávszélesség-bővítés: korszerűsödik és új szolgáltatásokkal bővül a Sulinet infrastruktúra az oktatás és kutatás információs infrastruktúráját fejlesztő és működtető Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) Sulinet+ projektje részeként – hangzott el ma az NIIF Intézet tájékoztatóján.

Hatvanba beköltözött Nyugat-Európa

Szerencsések a hatvaniak, mindenekelőtt azok, akik (csaknem négyezren!) a térség legnagyobb munkaadójánál, a Robert Bosch Elektronika Kft.-nél dolgozhatnak. Ez a hatalmas ipari létesítmény a világcég Bosch legnagyobb autóelektronikai gyára. Talán nincs is olyan autómárka, amelybe ne hatvani elektronika működnék.

Az Európai Uniót aggasztja a politikai kérdéseket is fölvető reklámadó

Bírálja az Oroszország elleni szankciókat Szijjártó Péter a Financial Timesnak adott interjújában, megkérdőjelezve, hogy azok mennyire képesek rávenni Moszkvát magatartása megváltoztatására. A külügyminiszter azt is kijelentette, hogy Magyarországot a szankciók miatt naponta 50 millió forint veszteség éri. A Raiffeisen Bank megerősítette, hogy Magyarországot és Ukrajnát leszámítva jól alakulnak a dolgai, és az idén veszteséges lesz ugyan, de jövőre valószínűleg már nyereséget termel – írja a Wall Street Journal. A Bloomberg tudósítása szerint a londoni Nomura meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a magyar kormány piaci árfolyamon akarja átváltani forintra a devizahiteleket.

A dél-alföldi radarhálózat-bővítésre 558 millió forintot adott az Európai Unió

A dél-alföldi térségben, Szentes-Lapistó mellett létesült az a radarállomás, mellyel minden eddiginél pontosabban megfigyelhetők a régió és a közvetlen országhatáron kívüli területek időjárási jelenségei. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Környezet és Energia Operatív Program részeként benyújtott, „A magyarországi időjárási radarhálózat bővítése és csapadékmérési adatainak minőségi javítása” című, 657 140 000 forint tervezett összköltségű pályázatával 85 százalékos, európai uniós támogatást nyert. A beruházásra fordítható pénz fennmaradó, 15 százalékát a központi költségvetésállta.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >