Címke: Európai Unió

EU-pályázatokról már magyarul is

Pályázatok magyarul, azaz a http://www. palyazatokmagyarul.eu internetcímen érhető el mostantól az a magyar nyelvű portál, amelyet a Magyar Fejlesztési Központ alapított és nyitott meg azzal a céllal, hogy bárki (mindenekelőtt a pályázni szándékozók) értesülhessen az Európai Uniótól elnyerhető támogatásokról.

Orbán annyira empatikus, mint egy gőzkalapács – „Puszta-Napóleon” nem túl fontos

A legnépszerűbb amerikai hírportál, a Huffington Post német változata szerint Orbán Viktor nem éppen arról híres, hogy rokonszenvezne a bajba jutott emberekkel, a menekültekről szóló fejtegetései pedig körülbelül annyi empátiát tanúsítanak, mint egy gőzkalapács. Tusványoson azt állította, hogy az illegális bevándorlás Európát veszélyezteti, és megvádolta az EU-t, hogy az túl keveset tesz ellene. A politikus mindenekelőtt az unió vezetését és a baloldali ideológiát támadta. A magyar származású George Soros, akinek pénzén Orbán Nyugaton tanulhatott, a Financial Timesban arra figyelmeztet, hogy Európa bukik meg, ha nem képes segíteni a menekülteknek.

A többség a háború elől menekül, az életéért fut – Magyarország elzárja a balkáni útvonalat

A balkáni útvonalon egy kerítés feladata lesz megvédeni az illegális bevándorlástól Magyarországot és egész Nyugat-Európát. A magyar kormány hónapok óta minden nap a migránsokról beszél és a témát felkapta a média is, pedig akik jönnek, azok továbbmennek a Nyugatra. A Svájci Rádió és Televízió tudósítása idézi a magyar belügyminisztert, aki csupán némi noszogatásra pontosította kijelentését, mármint, hogy menekülteket továbbra is befogad az ország, de a zöld határon át ne próbálkozzék senki se, csakis a törvényes határállomásokon át.

Magyar tejet a magyarnak

Hazaitej-fogyasztási kampányba kezdett a Magyar Turizmus Zrt. szoros együttműködésben a Földművelésügyi Minisztériummal, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanáccsal. Szeretnék megtanítani a fogyasztókat arra, hogy mire figyeljenek oda, ha jó minőségű, itthoni tejet szeretnének vásárolni. Célként határozták meg a helyi értékek védelmét is – hangzott el ma a Naszálytej Tejfeldolgozó és Kereskedelmi Zrt. váci központjában tartott sajtóeseményen.

Magyarország kiiratkozott a civilizált európai nemzetek sorából

A szerb elnök kijelentette, hogy országa nem fog bedőlni provokációknak. A román államfővel lezajlott belgrádi megbeszélések után Tomislav Nikolić hangsúlyozta: egyesek még mindig kerítéseket állítanak fel, mert szeretnék visszataszítani a térséget a viszálykodásba, a múltba. Példaként említette a menekülthullámot, amelynek kivédése miatt, mint mondta: Magyarország arra a sajnálatos döntésre jutott, hogy határzárat létesít tájékoztat a B92. Kiemelte, hogy a Balkán országainak nem csupán követniük kell Európa példáját, hanem ilyen példával kell szolgálniuk, amikor bizonyítják, hogy jó szomszédként képesek együttműködni és párbeszéd útján meg tudják oldani a vitáikat. 

Bizottsági vizsgálat az élelmiszerlánc-felügyeleti díj és a dohánytermék-értékesítést terhelő adó ügyében

Az Európai Bizottság két különálló, részletes vizsgálatot kezdett annak további kivizsgálása céljából, hogy összhangban áll-e az uniós állami támogatási szabályokkal a közeli múltban hozott két magyar intézkedésbe foglalt adómértékek meredeken progresszív szerkezete. Az első intézkedés az élelmiszerlánc-felügyeleti díjra, a második pedig a dohánytermékek gyártásából és kereskedelméből származó árbevételt terhelő adóra vonatkozik.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >