Címke: Európai Unió

Washingtonnak mostanáig volt türelme Orbánhoz – túl bensőséges Budapest és Moszkva kapcsolata

Orbán Viktornak az Egyesült Államoknak szóló tegnapi üzenetéről tudósít a Reuters. A magyar kormányfő, akire Brüsszelben és Washingtonban sokan úgy tekintenek, mint aki túlságosan is jó viszonyt ápol Oroszországgal, mintha bizonyítékot akart volna szolgáltatni a bírálóinak, amely szerint Magyarország az oroszok vonzáskörébe került – írják. Az Economist úgy értékeli, hogy bár egyre több a tüntetés Magyarországon, ám ez nemigen befolyásolja a kormányfőt. A Die Zeit „Putyin nagy terve” címmel hosszú elemzésben foglalja össze, milyen módszerekkel – titkosszolgálati műveletekkel, vámháborúval, földek vásárlásával, propagandával és katonai beavatkozással – építi ki befolyását az orosz elnök a Keleti-tengertől az Adriáig.

Putyin Oroszország egyik legfontosabb partnereként beszélt hazánkról

Az elnök ezzel áldását adta, hogy olyan kapcsolat alakuljon ki a szovjet idők szövetségesével, ami aggasztja az unió több államát. Miközben az ukrán válság miatt feszült a viszony egy sor EU-ország és Moszkva között, aközben a magyarok élvezik az enyhülést a Kremllel. – A korrupció és az adóemelés viszi most a magyarokat az utcára… A tét emelkedik: hiszen felvetődik az Európával szembeni kétértelmű magatartás, hogy a hatalom Oroszországhoz dörgölőzik, hogy elvesztek a demokratikus jogok – írja a Süddeutsche Zeitung.

Magyarország lesz a következő Ukrajna? – az USA is szemmel tartja Orbánt

Magyar hivatalos személyek szerint ugyan Orbán Viktor azért volt jelen a tegnapi magyar-orosz meccsen, mert szereti futballt, a felbukkanása mégis feltűnő, amikor a legtöbb uniós vezető azon van, hogy az ukrán megszállás miatt ne hozzák kapcsolatba Oroszországgal – tudósít a Reuters. Vajon Magyarország lesz-e a következő Ukrajna? – teszi fel a kérdést az International Business Times a hétfői tüntetések után. „Orbán takarodj!” címmel a svájci Neue Zürcher Zeitung arról számol be, hogy nem állnak le a magyar kormány elleni tüntetések.

Az Európai Unió pénzéből: vonzó utazási lehetőségek az új vasúti menetrendben

Rövidebb menetidő, új, közvetlen összeköttetések és sűrűbb vonatközlekedés jellemzi a december 14-től életbe lépő vasúti menetrendet – derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerkesztőségünkbe eljuttatott tájékoztatásából. A tárca szakmai támogatásával kialakított menetrendi fejlesztéseknek köszönhetően a vonatközlekedés az elővárosi, a belföldi távolsági és a nemzetközi forgalomban utazók számára is egyre versenyképesebb, vonzó alternatívát kínál.

Fehérorosz dohányáru a feketekereskedelemben

Tavaly óta (aligha meglepő – a szerk.) folyamatosan emelkedik a cigarettacsempészet aránya hazánkban, a két évvel ezelőtt mért adatokhoz képest megkettőződött az illegális forgalom. Az iparág a hatóságokkal együtt erőfeszítéseket tesz a feketepiac visszaszorítására.

Szijjártó külügyminiszterként is Orbánt magyarázza, védi az Európai Uniótól

A Die Weltnek adott interjúban Szijjártó Péter nem hagy kétséget afelől, hogy Magyarország támogatja az újabb oroszellenes szankciókat, de újra szembeszáll az Európai Bizottsággal, ha az túlságosan kritikus lesz Orbán Viktorral szemben. Szijjártó Péterről azt írja a bevezető, hogy még egy hónapja sincs hivatalban, de máris meglehetősen biztos a dolgában, de hát új tisztségében csak azt csinálja, amit eddig szóvivőként, hogy külföldön magyarázza Orbán Viktor lépéseit.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >