ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Európai Unió

Királyrét, Kemence: EU-támogatással fejlesztett kisvasutak

Meredek gerincek, bércek, kis hegyközi medencék, különálló vulkáni kúpok tarkította vadregényes tájon, az Északi-középhegység nyugati vulkáni romhegységében, a Börzsönyben kanyarog Magyarország két legismertebb kisvasútja, a Királyréti Erdei Vasút és a Kemencei Erdei Múzeumvasút.

Fogyasztói árak, június: drágulás

Ez év júniusában az egyhavi átlagos fogyasztóiár-emelkedés 0,2% volt; az árak 2009. júniushoz mérten 5,3%-kal növekedtek. Az első hat hónapban átlagosan 5,7%-kal voltak magasabbak az árak, mint az előző év azonos időszakában.

MailStore Server 5 – levélarchiváló-újdonság magyarul

Professzionális vállalati levélarchiváló megoldásának legújabb változatának elkészültéről értesítette szerkesztőségünket a német deepinvent Software GmbH magyarországi képviselője. A MailStore Server 5 email-archiváló rendszer most először jelent meg magyar nyelvű kezelőfelülettel.

Kecskeméti Főiskola: látványos fejlesztés – a mikrobiológiai labortól a csoportterápiáig

Az eddiginél szorosabb kapcsolat a munka-erőpiaccal, nagyobb segítség a tehetséges hallgatók kibontakozásához és a lemaradók felzárkózásához, jobban működő intézményi szervezet: ezek a fő céljai a komplex szervezetfejlesztés, a munkaerő-piaci és a nemzetközi alkalmazkodóképesség növelése a Kecskeméti Főiskolán című kezdeményezésnek, amely a Társadalmi Megújulás Operatív Programból elnyert 487 millió forintnyi uniós támogatással valósul meg két év alatt.

Koroltó: fotópályázat az ezüstkorúak életéről

A „Koroltó“ országos és regionális fotópályázat és kiállítás-sorozat célja, hogy bebizonyítsa: az ötödik, hatodik X-en túl is lehet aktívan, érdekesen és önkiteljesítő módon élni. A médiában és a közvélemény szemében Magyarországon ez az életszakasz ugyanis gyakran negatív színben, mint az emberi élet hanyatló, szociálisan kiszolgáltatott periódusa jelenik meg.

ROMAvilág Berlinben – hogyan látják magukat és őket mások?

Az EU keleti bővítése óta a roma az Európai Unió legnagyobb etnikai kisebbsége. Becslések szerint 8–10 millió roma él az EU területén, a legtöbb az Elbától keletre. A Collegium Hungaricum Berlin kiállításon mutatja be a közép-kelet-európai romák életét, kultúráját és művészetét.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >