ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Föld napja

Trump és a tudomány – tiltakozó amerikai tudósok

Április 22-én, a Föld napján utcára vonulnak az amerikai kutatók, hogy a Trump-kormányzatnak a tudomány eredményeit kétségbe vonó intézkedései ellen tiltakozzanak. Más országokban eddig legalább száz helyszínen szerveznek szimpátiatüntetést. – Tátrai Péter lapszemléje a Science, a Nature, a Scientific American, a New Scientist és a National Geographic elmúlt hetekben megjelent írásaiból. (Kép: Huffington Post)

Öt napig tart a Föld napja a pesti állatkertben – meteorológiai állomást avattak

Öt napon át, szerdától vasárnapig tart a Föld napjára emlékeztető Föld-fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A magyar főváros legkedveltebb és leglátogatottabb, sőt szórakozást és rengeteg hasznos ismeretet kínáló közintézményében, gyűjteményében április 20–24. között – ha lehet – a telt háznál is minden bizonnyal többen lesznek. 

Föld-fesztivál: programözön vasárnapig

Szerdától vasárnapig tart a Föld-fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az intézmény területén tizenkilenc állomáshelyen várják különleges programokkal az érdeklődőket. A közönség egyebek mellett mentett állatokkal ismerkedhet, bepillanthat a magashegyi és a vízi túrázás különleges világába, s számos érdekességet tudhat meg a sarkvidékek védelméről, valamint a hazai vizek, vízpartok élővilágáról is.

Mekkora (ökológiai) lábon él Kína?

A Föld napjához kapcsolódóan a CG & Partners Kutató és Tanácsadó Kft. Fenntarthatósági Füzetek című ingyenes kiadványsorozatának 8. részét publikálta, amely Kína ökológiai lábnyomával foglalkozik. Mára Kína a világ egyik vezető hatalmává lépett elő. Miután területét és populációját tekintve hatalmas, mindenképp nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy milyen hatással van a környezetre. A teljes ökológiai lábnyomát két dél-amerikányi, vagyis a Hold felszínével egyenlő terület fedi le, ugyanakkor a mutató kigró eltéréseket mutat Kína egyes tartományaiban.

A Föld napja: egyre növekszik a magyarok ökológiai lábnyoma

A Föld napján világszerte mindannyian jobban figyelünk a környezetünkre. A kitüntetett figyelmet azonban az év többi napján is meg kellene adnunk a bolygónknak, ha meg akarjuk menteni. A WWF Élőbolygó-jelentéséből ugyanis kiderül, mennyit romlott a Föld egészségi állapota. A tanulmány teljes változata az idén először magyarul is elérhető. 

A Föld napja Telenor módra – környezetbarát és okos: Sony Ericsson Xperia neo

A fenntartható megoldások álltak a Telenornak a Föld napja alkalmából tartott, immár negyedik androidos rendezvénye középpontjában. Kiderült, miként segíthetik az okostelefonok és az applikációk a környezettudatos és felelős életvitelt, illetve bemutatkozott a Sony Ericsson egyik új, környezetbarát eljárással készült telefonja, az Xperia neo is.


1 2   >