ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Fővárosi Állat- és Növénykert

Nem volt árnyékuk az orosz medvéknek a pesti állatkertben

Nem látta meg az árnyékát a medve! Ez volt az eredménye a Fővárosi Állat- és Növénykertben ma, február 2-án, csütörtökön megtartott medveárnyék-észlelésnek. A népi bölcsesség szerint ez arra utal, hogy a télies időjárás már nem tart sokáig, és hamarosan beköszönt a tavasz.  A pesti állatkertben évtizedek óta figyelik, hogy van-e február második napján árnyéka a medvéknek, sőt, az utóbbi kilenc évben, az ilyenkor rendezett mackófesztivál alkalmával külön program a medveárnyék-észlelés.

Mackófesztivál a pesti állatkertben

Csütörtöktől vasárnapig, azaz négy napon át tart a Mackófesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kilencedik alkalommal megrendezendő eseménysorozaton változatos programkínálattal, látványetetésekkel, állatbemutatókkal, kézműves foglalkozással, méhészeti bemutatóval, zenés családi programokkal és kedvezményekkel várják a nagyközönséget.

Mi okozta Süsü halálát? – kiállítás a Természettudományi Múzeumban

Több mint száz évre tekint vissza a Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve a Magyar Természettudományi Múzeum együttműködése. Ennek példája a most megnyílt kiállítás is a budapesti állatkert fennállásának 150. jubileuma alkalmából. Féltve őrzött emlékeket, régi plakátokat, kitömött állatokat tekinthet meg a látogató, és fény derül eddig rejtve őrzött titkokra is.

Ma 150 esztendős a Fővárosi Állat- és Növénykert

Igen nagy népszerűségnek örvendtek az állatviadalok a Római Birodalom korában. Így volt ez az akkori Pannónia provinciában is: az aquincumi amfiteátrum ásatásai közben vadállatok csontjait és fogait is megtalálták. A feltételezések szerint a rómaiak itt ilyen célokra leginkább a Kárpát-medence akkor őshonos állatait (őstulok, bölény, vadkan, farkas stb.) használták fel, amelyeket vadasparkokba gyűjtöttek.

Nagyszülő+unoka: még kedvezményesebb állatkerti belépő

Kedvezményes belépést kínál az unokájukkal érkező nyugdíjasok számára a Fővárosi Állat- és Növénykert a nyári iskolai szünet idejére. A városligeti intézmény azért döntött így, mert a szülők ritkán tudják szabaddá tenni magukat a vakáció teljes idejére, így igen gyakran a nagyszülők viszik el a gyermekeket az állatkertbe.

Világnapi teknősmérés – a legnagyobb 53 kiló

Nyilvános teknősmérést tartottak a Fővárosi Állat- és Növénykertben a teknősök világnapja alkalmából. A városligeti intézmény legnagyobb termetű teknőse 53 kilót nyom. - A kert munkatársai évről évre nagyszámú, hazánkban őshonos mocsári teknőst mentenek, s ugyancsak a mocsári teknősök védelmére befogadja az állatkert azokat az ékszerteknősöket is, amelyeket tartóik máskülönben a hazai élővizekben engednének szabadon. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >