ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Fővárosi Ítélőtábla

Klubrádió: február 14-től a budapesti 92,9 MHz-en – közösségi médiaszolgáltató

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa gondoskodik arról, hogy gördülékeny legyen a Klubrádió frekvenciaváltása, és a rádió szolgáltatása folyamatosan elérhető maradjon a hallgatók számára. A testület a szerződés előkészítését követően keddi ülésén döntött arról, hogy a Klubrádió Zrt. kérelmének megfelelően a Budapest 92,9 MHz körzeti médiaszolgáltatási jogosultságra vonatkozó hatósági szerződést, tehát ezen a frekvencián a szolgáltatás közösségi médiaszolgáltatásként való elismerését a felek 2014. február 13-án aláírják. A testület az eljárásban figyelembe vette a Klubrádió Zrt. módosítási javaslatait.  

Fogyasztói jogok: Budapesti Békéltető Testület kontra Magyar Telekom

A Budapesti Békéltető Testület (BBT) szerint a Magyar Telekom és egyes vállalkozások a Fővárosi Ítélőtábla egyértelmű ítélete ellenére továbbra is tisztességtelenül korlátozzák a fogyasztói jogokat a jótállási feltételekben – közölte a testület az MTI-vel szombaton. A Magyar Telekom hangsúlyozza, hogy az ítéletet követően pontosította a jótállási jegyek szövegében a kifogásolt mondatot.

Újra nyert a Klubrádió a médiahatóság ellen

Helyben hagyta Fővárosi Ítélőtábla az első fokú bíróság döntését és a Klubrádiónak ítélte a 92,9 MHz-es budapesti, közösségi frekvenciát. Az ítélet jogerős. Ezt megelőzően a médiahatóság, halasztást kért, azzal indokolta a kérelmét, hogy a bíróság jogellenesen hozta előbbre a júniusra tervezett tárgyalást.

Jogerős ítélet az "iparikémperben"

Megsemmisíthetik az „iparikémügy” alapját képező szabadalmat. Jogerőssé vált ugyanis a Fővárosi Törvényszék szabadalmi eljárásban hozott határozata: az eljárást kezdeményező Diachem Kft. bizonyította, hogy Kern József és Besse Zoltán szabadalmasok – a tulajdonukban levő Diagon Kft. által hasznosított – szabadalmának alapját képező műszaki megoldás már a beadás idején ismert volt.

Lezárult az „iparikémper”

Nem történt ipari kémkedés, nem sérültek szabadalmi jogok, a Diagon Kft. több milliárd forintos kártérítési igénye pedig jogerősen elutasíttatott. A Fővárosi Ítélőtábla tegnap hozott jogerős ítéletével lezárult az az ügy, amelyet a megalapozatlanul követelt milliárdos kárigény és a megalapozatlanul használt „iparikém-ügy” kifejezés emlegetésével tartottak éveken keresztül a figyelem középpontjában.

Pert nyert a TASZ a Médiatanács-RTL Klub-TV2 trió ellen

Másodfokon is kimondta a bíróság, hogy a Médiatanácsnak ki kell adnia az országos kereskedelmi tévék frekvenciahasználati szerződéseit. A Kreativ újságírója, Csuday Gábor, a TASZ segítségével közérdekű adatigényléssel kérte az állami tulajdonú frekvenciák használatáról szóló hatósági szerződéseket a Médiatanácstól. A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét helybenhagyva a Fővárosi Ítélőtábla úgy döntött, hogy a megállapodásokat mindenki megismerheti.


1 2   >